Публічне управління макроекономічними процесами

Спеціальність: Адміністративний менеджмент
Код дисципліни: 7.281.01.E.021
Кількість кредитів: 5.00
Кафедра: Адміністративний та фінансовий менеджмент
Семестр: 2 семестр
Форма навчання: денна

Публічне управління макроекономічними процесами (курсовий проєкт)

Спеціальність: Адміністративний менеджмент
Код дисципліни: 7.281.01.E.024
Кількість кредитів: 3.00
Кафедра: Адміністративний та фінансовий менеджмент
Лектор: проф. Мартинюк В.П., Гурей І.І.
Семестр: 2 семестр
Форма навчання: денна
Мета вивчення дисципліни: -
Завдання: -
Результати навчання: Результати навчання даної дисципліни деталізують такі програмні результати навчання: 1. Володіння достатніми знаннями в галузях пов’язаних публічним управлінням та адмініструванням, що дасть можливість критично аналізувати ситуацію в економіко-політичній сфері та визначати ключові тенденції її розвитку; 2. Розуміння впливу технічних досягнень в суспільному, економічному, соціальному і державному контексті; 3. Знання основ економіки та управління проєктами; 4. Застосовувати набуті знання і розуміння для ідентифікації, формулювання і вирішення завдань розвитку публічного управління та адміністрування, використовуючи відомі методи; 5. Застосовувати знання для вирішення задач синтезу та аналізу в системах, які характерні публічному управлінню та адмініструванні; 6. Використовувати на практиці функцій управління, застосовувати методичний інструментарій пізнання, аналізувати отримані результати досліджень в контексті існуючих теорій, робити відповідні висновки.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: Аудит і оцінювання управлінської діяльності. Стратегічний менеджмент. Управління інформаційними зв'язками. Фінансовий менеджмент.
Короткий зміст навчальної програми: -
Опис: У сучасних трансформаційних умовах ефективність функціонування економіки будь-якої країни в значній мірі обумовлюється компетентністю органів управління, адекватністю та своєчасністю їх реагування на соціально-економічні явища та процеси, що проявляються на макроекономічному рівні. Одна з ключових ролей в системі управління та регулювання макроекономічними процесами щодо нівеляції негативних впливів на них як із сторони зовнішнього, так і внутрішнього середовища, належить органам публічного управління. Без їх своєчасного, адекватного та обґрунтованого реагування на формування та вплив чинників макроекономічної нестабільності неможливо досягнути сталого поступу у розбудові національної економіки. Здобувачі вищої освіти по завершенню вивчення даної навчальної дисципліни повинні осягнути ази аналізування стану економіки, умов її функціонування, проблем національного виробництва, інфляції і безробіття, суті монетарної та фіскальної політики тощо, окрім того на фаховому рівні уміти дати належну наукову оцінку тим рішенням, які приймаються. Методи та критерії оцінювання: захист курсового проекту (100 %).
Методи та критерії оцінювання: -
Критерії оцінювання результатів навчання: -
Порядок та критерії виставляння балів та оцінок: -
Рекомендована література: 1. Paul Krugman, Robin Wells. Macroeconomics. Worth Publishers Inc., 2012. 582 p. 2. N. Gregory Mankiw. Macroeconomics 6th Edition., 2018. 3. Публічнене управління макроекономічною нестабільністю: конспект лекцій / уклад.: Я.Я. Пушак. - Львів : Видавництво Львівської політехніки, 2019. - 32 с 4. Базилевич В. Макроекономіка. Київ : Знання, 2019. 694 с.
Уніфікований додаток: Національний університет «Львівська політехніка» забезпечує реалізацію права осіб з інвалідністю на здобуття вищої освіти. Інклюзивні освітні послуги надає Служба доступності до можливостей навчання «Без обмежень», метою діяльності якої є забезпечення постійного індивідуального супроводу навчального процесу студентів з інвалідністю та хронічними захворюваннями. Важливим інструментом імплементації інклюзивної освітньої політики в Університеті є Програма підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників та навчально-допоміжного персоналу у сфері соціальної інклюзії та інклюзивної освіти. Звертатися за адресою: вул. Карпінського, 2/4, І-й н.к., кімн. 112 E-mail: nolimits@lpnu.ua Websites: https://lpnu.ua/nolimits https://lpnu.ua/integration
Академічна доброчесність: Політика щодо академічної доброчесності учасників освітнього процесу формується на основі дотримання принципів академічної доброчесності з урахуванням норм «Положення про академічну доброчесність у Національному університеті «Львівська політехніка» (затверджене вченою радою університету від 20.06.2017 р., протокол № 35).