Математичне та комп'ютерне моделювання

8.113.00.02 Математичне та комп'ютерне моделювання
Кваліфікація: Магістр з прикладної математики
Рік вступу: 2022
Форма навчання: денна
Тривалість програми: 1,5 роки
Інститут: Інститут прикладної математики та фундаментальних наук
Кількість кредитів: 90 кредитів ЄКТС
Рівень кваліфікації відповідно до Національної рамки кваліфікацій, Європейської рамки кваліфікацій для навчання впродовж життя: Cьомий рівень НРК (другий цикл РК ЄПВО, сьомий рівень ЄРК)
Галузь знань: Математика та статистика
Особливі умови вступу: Немає
Конкретні механізми визнання попереднього навчання: За умови, що попередній рівень отримано в іншій країні, необхідна нострифікація, яка проводиться Львівською політехнікою.
Вимоги та правила щодо отримання кваліфікації, вимоги щодо виконання навчальної програми: Повне виконання освітньо-професійної програми та захист кваліфікаційної роботи
Характеристика освітньої програми: Освітньо-професійна програма базується на загальновідомих положеннях та результатах наукових досліджень в області математичного та комп’ютерного моделювання та зфокусована на умінні будувати та досліджувати складні математичні моделі (в тому числі і спеціалізовані) під час професійної діяльності, вмінні розробляти та використовувати сучасні обчислювальні методи для дослідження таких моделей, а також створення та використання сучасних програмних продуктів, які використовують для збору та обробки інформації.
Програмні результати навчання: 1. Знання принципів, математичного апарату та методів для формального опису, побудови та аналітичного дослідження математичних моделей реальних систем та процесів. 2. Знання ефективних щодо точності обчислень, стійкості, швидкодії та витрат системних ресурсів алгоритмів для чисельного дослідження математичних моделей. 3. Знання методів статистичного моделювання та прогнозування. 4. Знання методів комп’ютерного моделювання та аналізу систем. 5. Знання теорії та сучасних технологій створення та адміністрування комп’ютерних мереж. 6. Знання сучасних технологій розробки програмного забезпечення та програмної реалізації чисельних алгоритмів. 7. Побудова математичних моделей у вигляді систем інтегро-диференційних рівнянь. 8. Аналітичне дослідження математичних моделей об’єктів і процесів на предмет існування та єдиності їх розв’язку. 9. Комп’ютерне моделювання систем за допомогою методів моделювання та математичного апарату, з використанням процедур формалізованого опису систем. 10. Вміння вибрати чи розробити чисельний метод розв’язання, оцінити його ефективність (збіжність, точність, стійкість), побудувати алгоритми, реалізувати їх у вигляді прикладного програмного забезпечення на персональних комп’ютерах або в комп’ютерній мережі, відлагодити програмний комплекс на модельних задачах і, у випадку успішного функціонування програмного забезпечення, розв’язати поставлену реальну задачу. 11. Вміння вибирати раціональні та ефективні алгоритми вирішення математичних задач оптимізації та оптимального керування. 12. Встановлення ефективності програмного забезпечення комп’ютерів, використовуючи процедури аналізу стійкості до помилок, точності, швидкодії та витрат системних ресурсів. 13. Ефективно працювати як індивідуально, так і у складі команди. 14. Проектування інформаційних систем, баз даних та систем керування ними. 15. Здатність використовувати та застосовувати професійно-профільовані знання й практичні навички з фундаментальних дисциплін для формалізації задачі, розроблення математичної моделі процесу і розв’язання якісних та кількісних задач. 16. Здатність розробляти об’єктно-орієнтовані моделі предметних галузей за допомогою мов об’єктно-орієнтованого моделювання. 17. Використовуючи сучасні технології програмування, вміти розробляти програмні комплекси для ЕОМ на базі мов програмування високого рівня, які реалізують обрані алгоритми вирішення прикладних проблем. 18. Володіння Інтернет-технологіями і методами адміністрування Інтернет-серверів, розробки та підтримки інформаційного вузла Інтернет, інтерактивних Web-сторінок. 19. Здатність до проектування інформаційних систем, баз даних та систем керування ними. 20. Здатність до оцінювання, інтерпретації та синтезу інформації і даних. 21. Здатність використовувати сучасні мультимедійні технології унаочнення результатів досліджень.
Академічна мобільність: Немає, проте мобільність заохочується та визнається згідно із процедурами ЄКТС
Керівник освітньої програми, контактна особа: Професор, д.ф.-м.н. Маркович Богдан Михайлович, тел. +38 (068) 901-50-47, ел. пошта: bohdan.m.markovych@lpnu.ua
Доступ до подальшого навчання: Здобуття третього (освітньо-наукового /освітньо-творчого) рівня