Системи генерації та акумулювання енергії

Спеціальність: Атомна енергетика
Код дисципліни: 6.143.00.M.069
Кількість кредитів: 6.00
Кафедра: Теплоенергетика, теплові та атомні електричні станції
Лектор: Доцент, к.т.н., Мартиняк-Андрушко Марта Андріївна
Семестр: 6 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання: - здатність використовувати та впроваджувати нові технології, брати участь в модернізації та реконструкції обладнання, пристроїв, систем та комплексів; - здатність розуміти і враховувати соціальні, екологічні, етичні, економічні аспекти, що впливають на формування технічних рішень; - здатність продемонструвати знання сучасного стану справ та новітніх технологій в галузі атомної енергетики; - здатність продемонструвати розуміння впливу технічних рішень в суспільному, економічному, соціальному і екологічному контексті; - здійснювати пошук інформації в різних джерелах для розв’язання задач спеціальності; - ефективно працювати як індивідуально, так і у складі команди.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: пререквізити - технічна термодинаміка кореквізити -тепломасообмінні парати АЕС - тепломасообмін у ядерних установках
Короткий зміст навчальної програми: Розглянуто основні положення наукових понять, теорій і методів, які необхідні для розуміння принципів роботи та функціонального призначення систем генерації енергії, а також технічні характеристики, конструкційні особливості, призначення і правила експлуатації устаткування. Формування вміння використовувати набуті знання під час вирішення завдань вибору оптимальних рішень стосовно теплозабезпечення населення, громадських будівель та промислових підприємств в процесі виконання менеджерських і проектувальних функцій.
Методи та критерії оцінювання: Поточний контроль-40% (40 балів) Контрольний захід -60%( 60 балів)
Рекомендована література: 1. М.О. Прядко, В.І. Павелко, С.М. Василенко Теплові мережі. - Навчальний посібник/ за ред. М.О.Прядка. - К.: Алера, 2005. - 227 с. 2. Ратушняк Г.С., Попова Г.С. Енергозбереження та експлуатація систем теплопостачання. Навчальний посібник. - Вінниця: ВНТУ, 2002. - 120 с. 3. Проектирование теплоснабжения. Пешехонов Н.И. - Киев: Вшца школа,1982. - 328 с. 4. Ткаченко С.Й., Чепурний М.М., Степанов Д.В. Розрахунки теплових схем і основи проектування джерел теплопостачання. Навчальний посібник. – Вінниця. ВНТУ, 2005. – 137 с.