Виконання магістерської кваліфікаційної роботи

Спеціальність: Космічний моніторинг Землі
Код дисципліни: 7.103.01.O.013
Кількість кредитів: 18.00
Кафедра: Вища геодезія та астрономія
Лектор: Заблоцький Федір Дмитрович, Третяк Корнилій Романович, Двуліт Петро Дмитрович, Савчук Степан Григорович, Цюпак Ігор Михайлович, Паляниця Богдан Борисович, Янків-Вітковська Любов Миколаївна, Савчин Ігор Романович, Лук`янченко Юрій Олександрович, Джуман Богдан Богданович, Серант Оксана Володимирівна, Доскіч Софія Василівна
Семестр: 3 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання: 1. Вміти спілкуватися з фахівцями та експертами різного рівня інших галузей знань, у тому числі в міжнародному контексті, в глобальному інформаційному середовищі. 2. Планувати і здійснювати наукові експерименти, писати наукові роботи за фахом. 3. Знати сучасні методи дослідження Землі та її геосфер і вміти їх застосовувати у виробничій та науково-дослідницькій діяльності. 4. Вирішувати практичні задачі наук про Землю (за спеціалізацією) з використанням теорій, принципів та методів різних спеціальностей з галузі природничих наук. 5. Використовувати сучасні методи моделювання та обробки геоінформації при проведенні інноваційної діяльності. 6. Самостійно планувати виконання інноваційного завдання та формулювати висновки за його результатами. 7. Здатність працювати в групі, очолювати і спрямовувати роботу групи, організовувати і проводити семінари та дискусії в групі. 8. Здатність постановки, формулювання та вдосконалення дослідницької задачі, підбору необхідної інформації для її вирішення та формулювання науково обґрунтованих висновків.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: Практика за темою магістерської кваліфікаційної роботи
Короткий зміст навчальної програми: Вибір тематики досліджень. Отримання завдання. Складання плану досліджень. Аналіз сучасного стану справ за обраною тематикою, опрацювання літературних та інтернет джерел. Виконання експериментальних робіт. Проведення економічних розрахунків. Формування висновків досліджень. Оформлення пояснювальної записки магістерської кваліфікаційної роботи.
Методи та критерії оцінювання: виконання досліджень із застосування сучасного програмно-технічного забезпечення.
Рекомендована література: 1. Спеціалізовані навчальні підручники, посібники, монографії. 2. Нормативні та інструктивні довідники. 3. Галузеві науково-технічні праці вітчизняних та закордонних авторів.