Вища математика, частина 2

Спеціальність: Комп'ютерна інженерія
Код дисципліни: 6.123.00.O.9
Кількість кредитів: 7.00
Кафедра: Вища математика
Лектор: Орищин Оксана Григорівна Рибицька Ольга Мар'янівна
Семестр: 2 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання: 1. Знати і розуміти наукові і математичні принципи, що лежать в основі функціонування комп’ютерних засобів, систем та мереж. 2. Мати знання та навички щодо проведення експериментів, збору даних та моделювання в комп’ютерних система. 3. Мати знання із сучасного стану справ та новітніх технологій в галузі комп’ютерної інженерії. 4. Вміти застосовувати знання і розуміння для ідентифікації, формулювання і вирішення технічних задач спеціальності, використовуючи відомі методи. 5. Вміти застосовувати знання і розуміння для розв’язування задач аналізу та синтезу характерних для обраної спеціалізації. 6. Уміти здійснювати пошук інформації в різних джерелах для розв’язання задач комп’ютерної інженер. 7. Уміти ефективно працювати як індивідуально, так і у складі команди. 8. Уміти оцінювати отримані результати та аргументовано захищати прийняті рішення. 9. Обчислювати кратні та криволінійні інтеграли. 10. Засвоїти основні математичні методи які необхідні для розкладу функцій в ряд Фур'є. Досліджувати числові та функціональні ряди. 11. Розв’язувати основні типи диференціальних рівнянь першого порядку, лінійні диференціальні рівняння вищих порядків, системи диференціальних рівнянь. 12. Розв’язувати відповідні математичні задачі з доведенням розв’язку до практично задовільного результату (формули, числа, графіка, якісного висновку тощо).
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: Елементарна математика. Вища математика, частина 1. Фізика. Програмування частина1 (Основи алгоритмізації та програмування). Основи організації та функціонування комп’ютерів. Дискретна математика. Комп'ютерна логіка.
Короткий зміст навчальної програми: В навчальній дисципліні «Вища математика, частина 2» розглядаються наступні теми: «Кратні інтеграли», «Криволінійні інтеграли», «Числові, функціональні та степеневі ряди. Ряди Фур’є», «Диференціальні рівняння першого порядку», «Диференціальні рівняння вищих порядків», «Лінійні однорідні та неоднорідні диференціальні рівняння -го порядку», «Системи диференціальних рівнянь».
Методи та критерії оцінювання: Діагностика знань студентів проводиться за допомогою усного опитування на практичних заняттях, контрольних та самостійних робіт, термінологічних диктантів, індивідуальних розрахунково-графічних робіт, робота у ВНС. Поточний контроль (ПК): Розрахунково-графічна робота - 10 Контрольна робота . - 10 Відвідування та робота на практичних заняттях - 10 Разом за ПК - 30 Екзаменаційний контроль: письмова компонента - 70 усна компонента - 0 Разом за дисципліну - 100
Рекомендована література: 1. Математичний аналіз: Навчальний посібник.– / під ред. Ю.К.Рудавського. Львів: Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2003.– 404 с. 2. Математичний аналіз: Навчальний посібник / Ю.К.Рудавський, Г.В.Понеділок, І.О.Бобик, О.З.Ватаманюк, Х.Т.Дрогомирецька, О.М.Рибицька, О.З.Слюсарчук.– Львів: Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”,2002.– 308 с. 3. Збірник задач з математичного аналізу. Ч.1.– / під ред. Ю.К.Рудавського.– Львів: Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2001.– 326 с. 4. Збірник задач з математичного аналізу. Ч.2.– / під ред. Ю.К.Рудавського.– Львів: Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2003.– 232 с. 5. Рудавський Ю.К., Понеділок Г.В., Микитюк О.А., Рибицька О.М. Звичайні диференціальні рівняння. Л.: Ліга-Прес. 2001.- 160 6. Коломієць В.О. та ін. Збірник задач з математичного аналізу. Част. 1, Львів, НУ “ЛП”, 2001. 7. Кратні інтеграли. Укладачі: Мусій Р.С., Сухорольський М.А., Орищин О.Г. та інші. 2008. (Завдання до графо-розрахункових робіт). 8. Криволінійні та поверхневі інтеграли. Теорія поля. Укладачі: Сухорольський М.А, Клюйник І.Ф., Томецька С.І. та інші, 2005. (Завдання до графо-розрахункових робіт). 9. Ряди. Укладачі: Каленюк П.І., ГошкоЛ.В., Бродяк О.Я. та інші, 2009. (Завдання до графо-розрахункових робіт). 10. Диференціальні рівняння. Укладачі: Костробій П.П., Уханська Д.В, Вовк М.І. та інші, 2008 (Завдання до графо-розрахункових робіт). 11. Збірник задач з математичного аналізу. Ч.2 ( за редакцією проф. Ю.К.Рудавського) – Львів: Вид-во НУ “Львівська політехніка”, 2003 12. Рудавський Ю.К., Коломієць В.О. та ін. Збірник задач з математичного аналізу. Част., 2, Львів, НУ “ЛП”, 2004. 13. Збірник задач з диференціальних рівнянь. Руданський Ю.К, Каленюк П.І., Тацій Р.М. та інші. Львів. Вид.-во НУ “Львівська політехніка”. 2001.-244 с. 14. Електронний навчально-методичний комплекс «Вища математика частина 2 «Математичний аналіз частина 1»» для студентів освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр» за спеціальністю 123 «Комп’ютерна інженерія». № 02544 E 41-143-273/2018 від 03.12.2018 р //http://vns.lp.edu.ua /course/view.php?id=2498. 15. Електронний навчально-методичний комплекс «Вища математика частина 3 «Математичний аналіз частина 2»» для студентів освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр» за спеціальністю 123 «Комп’ютерна інженерія» № 02217 E 41-143-237/2018 від 04.04.2018 р.//http://vns.lp.edu.ua /course/view.php?id=2502