Захист магістерської кваліфікаційної роботи

Спеціальність: Логістика
Код дисципліни: 7.073.07.O.013
Кількість кредитів: 3.00
Кафедра: Маркетинг і логістика
Лектор: д.е.н., проф.. Крикавський Є.В., к.е.н, доц.. Гринів Н.Т., к.е.н., доц.. Чорнописька Н.В., к.е.н., доц.. Таранський І.П., к.е.н. Гірна О.Б. Секретар ДЕК – к.е.н., доц. Наконечна Т.В.
Семестр: 3 семестр
Форма навчання: денна
Мета вивчення дисципліни: Мета виконання магістерської кваліфікаційної роботи – визначення рівня підготовленості студента до розв’язання комплексу наукових і прикладних завдань відповідно до узагальненого об’єкта діяльності на основі застосування системи теоретичних знань і практичних навичок, отриманих у процесі всього періоду навчання.
Завдання: Основними завданнями магістерських кваліфікаційних робіт є: • обгрунтування актуальності і значення теми роботи в теорії та практиці управління підприємствами; • теоретичне дослідження проблеми, яка є темою магістерської роботи з позицій сучасної теорії і практики логістики, розкриття єдності економічних категорій та явищ; • економічний аналіз стану об`єкта дослідження (підприємства, об`єднання підприємств) за певний період, виявлення динаміки зміни економічних показників об`єкта дослідження, їх тенденції на перспективу і проблем, які вимагають свого вирішення або удосконалення; • оволодіння сучасною методикою вирішення практичних завдань або питань, що поставлені в дипломній магістерській роботі; • обгрунтування практичного значення рекомендацій і пропозицій, розроблених в магістерській роботі; • узагальнення одержаних в результаті проведених досліджень матеріалів і формулювання висновків; • виявлення вміння самостійно працювати з економічною літературою, правильно цитувати і робити посилання на джерела; • уміння грамотно, чітко й логічно обгрунтовано викладати свої думки, дослідження і результати, узагальнювати розрахунки, графічно відображати результати досліджень.
Результати навчання: Публічний захист магістерської кваліфікаційної роботи, на підставі якого рішенням державної екзаменаційної комісії випускнику присвоюється кваліфікація «магістр з логістики» і видається диплом державного зразка
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: пререквізит: практика за темою магістнрської кваліфікаційної роботи, виконання магістерської кваліфікаційної роботи
Короткий зміст навчальної програми: Підготовка магістерської кваліфікаційної роботи до захисту: розробка графічного матеріалу, підписання роботи науковим керівником, консультантами, отримання відгуку з підприємства, відгуку наукового керівника, проходження попереднього захисту, підписання роботи завідувачем кафедри, проходження рецензування. Організація захисту магістерської кваліфікаційної роботи: підготовка виступу з доповіддю та ілюстративного матеріалу до неї. Захист магістерської кваліфікаційної роботи: прилюдна доповідь з демонстрацією основних положень результатів дослідження, відповіді на запитання членів державної екзаменаційної комісії та інших присутніх на захисті фахівців.
Опис: Магістерська кваліфікаційна робота повинна містити результати власних теоретичних і прикладних досліджень. Основні етапи виконання магістерської кваліфікаційної роботи 1. Вибір теми і об’єкта дослідження, затвердження теми. 2. Розробка завдання на випускну роботу, складання календарного плану виконання. 3. Проведення дослідження. 4. Опрацювання та викладення результатів досліджень. 5. Написання першого варіанта тексту, подання його на ознайомлення науковому керівникові. 6. Усунення недоліків, написання остаточного варіанта тексту, оформлення дипломної магістерської роботи. 7. Подання роботи на ознайомлення керівництву об’єкта дослідження, отримання відзиву. 8. Подання роботи на кафедру, проходження процедури антиплагіату, попередній захист та допуск її до захисту у екзаменаційній комісії. 9. Зовнішнє рецензування магістерської кваліфікаційної роботи. 10. Захист магістерської кваліфікаційної роботи на засіданні ЕК.
Методи та критерії оцінювання: Захист магістерської кваліфікаційної роботи (100%)
Критерії оцінювання результатів навчання: Магістерська кваліфікаційної робота, яка не відповідає вимогам щодо змісту та оформлення, написана без дотримання затвердженого плану, не містить матеріалів конкретного дослідження теми у реальному підприємстві, обгрунтованих пропозицій, а також не має відзиву з об’єкта дослідження, до захисту не допускається. Оцінка формується на основі відкритого захисту, оцінки керівника та рецензента
Порядок та критерії виставляння балів та оцінок: 100–88 балів – («відмінно») виставляється за високий рівень знань (допускаються деякі неточності) навчального матеріалу компонента, що міститься в основних і додаткових рекомендованих літературних джерелах, вміння аналізувати явища, які вивчаються, у їхньому взаємозв’язку і роз витку, чітко, лаконічно, логічно, послідовно відповідати на поставлені запитання, вміння застосовувати теоретичні положення під час розв’язання практичних задач; 87–71 бал – («добре») виставляється за загалом правильне розуміння навчального матеріалу компонента, включаючи розрахунки , аргументовані відповіді на поставлені запитання, які, однак, містять певні (неістотні) недоліки, за вміння застосовувати теоретичні положення під час розв’язання практичних задач; 70 – 50 балів – («задовільно») виставляється за слабкі знання навчального матеріалу компонента, неточні або мало аргументовані відповіді, з порушенням послідовності викладення, за слабке застосування теоретичних положень під час розв’язання практичних задач; 49–26 балів – («не атестований» з можливістю повторного складання семестрового контролю) виставляється за незнання значної частини навчального матеріалу компонента, істотні помилки у відповідях на запитання, невміння застосувати теоретичні положення під час розв’язання практичних задач; 25–00 балів – («незадовільно» з обов’язковим повторним вивченням) виставляється за незнання значної частини навчального матеріалу компонента, істотні помилки у відповідях на запитання, невміння орієнтуватися під час розв’язання практичних задач, незнання основних фундаментальних положень.
Рекомендована література: Методичні рекомендації до виконання магістерських кваліфікаційних робіт для студентів спеціальності 073 «Менеджмент» (спеціалізації «Логістика» та «Транспортна логістика») / Укл. Крикавський Є.В., Чорнописька Н.В.. - Львів: НУ «Львівська політехніка», 2018. – 30 с.
Уніфікований додаток: Національний університет «Львівська політехніка» забезпечує реалізацію права осіб з інвалідністю на здобуття вищої освіти. Інклюзивні освітні послуги надає Служба доступності до можливостей навчання «Без обмежень», метою діяльності якої є забезпечення постійного індивідуального супроводу навчального процесу студентів з інвалідністю та хронічними захворюваннями. Важливим інструментом імплементації інклюзивної освітньої політики в Університеті є Програма підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників та навчально-допоміжного персоналу у сфері соціальної інклюзії та інклюзивної освіти. Звертатися за адресою: вул. Карпінського, 2/4, І-й н.к., кімн. 112 E-mail: nolimits@lpnu.ua Websites: https://lpnu.ua/nolimits https://lpnu.ua/integration
Академічна доброчесність: Політика щодо академічної доброчесності учасників освітнього процесу формується на основі дотримання принципів академічної доброчесності з урахуванням норм «Положення про академічну доброчесність у Національному університеті «Львівська політехніка» (затверджене вченою радою університету від 20.06.2017 р., протокол № 35).