Вища математика, частина 3

Спеціальність: Електроніка
Код дисципліни: 6.171.00.O.018
Кількість кредитів: 6.00
Кафедра: Прикладна математика
Лектор: К.ф.-м.н., доцент. Сеник Андрій Петрович
Семестр: 3 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання: знати: основні поняття теорії функцій комплексної змінної, їх диференціювання та інтегрування, ряди Тейлора та Лорана, елементи теорії лишків, основні властивості зображень і оригіналів та їх застосування; основні поняття та визначення теорії ймовірностей і математичної статистики; методи дослідження масових випадкових явищ; методи опрацювання та аналізу статистичних даних; уміти: застосовувати одержані математичні знання для розв'язування задач з загальних та спеціальних дисциплін; застосовувати здобуті теоретичні знання для практичного дослідження процесів і явищ природи; мати уявлення: про застосування методів теорії функцій комплексної змінної, а також теорії ймовірностей і математичної статистики для розв'язування задач з загальних та спеціальних дисциплін.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: Вища математика, частина 1; Вища математика, частина 2
Короткий зміст навчальної програми: Комплексні числа та дії над ними. Функції комплексної змінної та їх зображення. Умови Коші-Рімана. Геометричний зміст модуля та аргумента похідної. Інтегрування функції комплексної змінної. Ряд Лорана. Теорія лишків. Перетворення Лапласа та його властивості. Предмет та основні поняття теорії ймовірностей. Класифікація випадкових подій. Алгебра випадкових подій. Формула повної ймовірності. Формули Байеса. Схема незалежних випробувань. Задачі математичної статистики.
Методи та критерії оцінювання: практичні заняття, усне опитування, розрахункова робота, колоквіуми(30%); підсумковий контроль (70%): іспит у письмово-усній формі.
Рекомендована література: 1. Рудавський Ю.К., Костробій П.П., Уханська Д.В. та ін. Теорія функцій комплексної змінної. Інтегральні перетворення Фур’є та Лапласа. – Львів. 2007. 2. Костробій П.П., Уханська Д.В., Сало Т.М., Уханська О.М., Маркович Б.М. Елементи теорії функцій комплексної змінної. Перетворення Фур’є та Лапласа. Збірник задач і вправ. Електронний навчальний підручник. – Львів. 2010.. 3. Рудавський Ю.К., Костробій П.П. та ін. Збірник задач з теорії ймовірностей. – Львів, 2001. 4. Електронний навчально-методичний комплекс «Вища математика. Частина 3» /укладачі – ., СеникА.П., Пабирівський В.В., Уханська О.М., Гладун В.Р. – Сертифікат №03968. Адреса розміщення: http://vns.lpnu.ua/course/view.php?id=5344, Номер і дата реєстрації:№ E41-141-349/2021 від 06.05.2021 р.