Моделювання технології одержання глутамату натрію з використанням комп’ютерного середовища автоматизованого проектування хімічних технологій

Автор: Матіїшин Роман Васильович
Кваліфікаційний рівень: магістр
Спеціальність: Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів
Інститут: Інститут хімії та хімічних технологій
Форма навчання: денна
Навчальний рік: 2023-2024 н.р.
Мова захисту: українська
Анотація: При виконані даної магістерської кваліфікаційної роботи було змодельовано виробництва глутамату натрію із трьох різних видів сировини. Глутамат натрію використовується в широкому спектрі продуктів харчування та фармацевтичних препаратах. Отже, оптимізація технології його виробництва з різних сировин може мати велике практичне значення. Робота спрямована на вивчення оптимальних процесів та умов отримання глутамату натрію із різних джерел сировини. Аналізуються технологічні аспекти синтезу з метою підвищення ефективності та зниження витрат виробництва. В рамках дослідження виконано моделювання різних варіантів технологічних процесів з використанням трьох видів сировини для отримання глутамату натрію. Оцінка впливу різних параметрів на якість та виходи продукції забезпечує можливість вибору найбільш оптимального методу виробництва. Структура роботи включає вступ, три основні розділи, включаючи економічний аспект, висновки та список використаної літератури. Ключові слова: глутамат натрію, три види сировини, технологічні аспекти синету.