Управління митною діяльністю

8.073.00.05 Управління митною діяльністю
Кваліфікація: Магістр з менеджменту за спеціалізацією «Управління митною діяльністю»
Рік вступу: 2023
Форма навчання: денна
Тривалість програми: 1,5 роки
Інститут: Інститут економіки і менеджменту
Кількість кредитів: 90 кредитів ЄКТС
Рівень кваліфікації відповідно до Національної рамки кваліфікацій, Європейської рамки кваліфікацій для навчання впродовж життя: Cьомий рівень НРК (другий цикл РК ЄПВО, сьомий рівень ЄРК)
Галузь знань: Управління та адміністрування
Особливі умови вступу: немає
Конкретні механізми визнання попереднього навчання: За умови, що попередній рівень отримано в іншій країні, необхідна нострифікація, яка проводиться Львівською політехнікою.
Вимоги та правила щодо отримання кваліфікації, вимоги щодо виконання навчальної програми: Повне виконання навчальної програми, складання кваліфікаційного екзамену, проходження практики за темою магістерської кваліфікаційної роботи та захист магістерської кваліфікаційної роботи
Характеристика освітньої програми: Освітньо-професійна програма ґрунтується на фундаментальних постулатах і результатах сучасних теоретико-прикладних досліджень у сфері менеджменту та зокрема управління митною діяльністю й орієнтує на актуальну спеціалізацію «Управління митною діяльністю», в межах якої можлива подальша професійна та наукова кар’єра: керівник, менеджер, управитель, фахівець, професіонал у сфері митної діяльності, викладач закладу освіти. Освітньо-професійна програма репрезентує спеціальну освіту та професійну підготовку магістрів за спеціалізацією «Управління митною діяльністю» з двома вибірковими блоками професійного спрямування: управління митною діяльністю, планування, організування та контролювання митної діяльності. Освітньо-професійна програма ґрунтується на результатах сучасних прикладних досліджень вітчизняного та іноземного ринку праці у сфері управління митною діяльністю, враховує особливості функціонування митних органів та митних організацій, їхні актуальні потреби та вимоги до фахівців з управління митною діяльністю. Передбачає часткове викладання професійно-орієнтованих дисциплін англійською мовою у контексті сучасних глобалізаційних та інтеграційних процесів. Загалом у межах освітньо-професійної програми є дві професійних лінії: Лінія 1. Управління митною діяльністю. Особливістю першої професійної лінії є її спрямованість на загальні аспекти управління митною діяльністю, що охоплюють митну вартість товарів, документально-інформаційне забезпечення митної діяльності та експертизу в митній справі та зовнішньоекономічній діяльності. Лінія 2. Планування, організування та контролювання митної діяльності. Друга професійна лінія спрямована на планування, організування та контролювання митної діяльності. Цієї професійною лінією охоплено такі аспекти, як методи митного контролю, митно-тарифне регулювання зовнішньоекономічної діяльності та основи митно-брокерської діяльності.
Програмні результати навчання: -Критично осмислювати, вибирати та використовувати необхідний науковий, методичний і аналітичний інструментарій для управління в непередбачуваних умовах. -Ідентифікувати проблеми в організації та обґрунтовувати методи їх вирішення. -Проектувати ефективні системи управління організаціями. - Обґрунтовувати та управляти проектами, генерувати підприємницькі ідеї. - Планувати діяльність організації в стратегічному та тактичному розрізах. - Мати навички прийняття, обґрунтування та забезпечення реалізації управлінських рішень в непередбачуваних умовах, враховуючи вимоги чинного законодавства, етичні міркування та соціальну відповідальність - Організовувати та здійснювати ефективні комунікації всередині колективу, з представниками різних професійних груп та в міжнародному контексті. -Застосовувати спеціалізоване програмне забезпечення та інформаційні системи для вирішення задач управління організацією. - Вміти спілкуватись в професійних і наукових колах державною та іноземною мовами. - Демонструвати лідерські навички та вміння працювати у команді, взаємодіяти з людьми, впливати на їх поведінку для вирішення професійних задач. - Забезпечувати особистий професійний розвиток та планування власного часу. - Вміти делегувати повноваження та керівництво організацією (підрозділом). - Вміти планувати і здійснювати інформаційне, методичне, матеріальне, фінансове та кадрове забезпечення організації (підрозділу). - Оптимізувати митні та податкові платежі на засадах планування, контролювання та регулювання митної вартості товарів. - Забезпечувати митне оформлення та декларування товарів, осіб і транспортних засобів. - Планувати, організовувати та контролювати реалізацію широкого спектру операцій митної експертизи. - Організовувати митний контроль на засадах використання адекватних методів у цілях забезпечення правомірного переміщення товарів і транспортних засобів через митний кордон країни. - Налагоджувати та балансувати співпрацю із органами державного контролю у сфері митно-тарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності. - Планувати, організовувати та контролювати митно-брокерську діяльність.
Академічна мобільність: Немає, проте мобільність заохочується та визнається згідно із процедурами ЄКТС
Практика/стажування: Практика за темою магістерської кваліфікаційної роботи
Керівник освітньої програми, контактна особа: Керівник освітньої програми – Мельник Ольга Григорівна, моб. тел.: 0677917251, e-mail: olia_melnyk@ukr.net Контактна особа – Адамів Марта Євгенівна, моб. тел.: 0676996514, e-mail: marta_adamiv@i.ua
Професійні профілі випускників: Випускник здатний виконувати професійну роботу за такими угрупуваннями професій (відповідно до ДК 003: 2010): - керівники підприємств, установ та організацій; - керівники малих підприємств без апарату управління; - менеджери (управителі) підприємств, установ, організацій та їх підрозділів; - викладачі; - інші професіонали; - інші фахівці.
Доступ до подальшого навчання: Здобуття третього (освітньо-наукового /освітньо-творчого) рівня
Інші особливості програми: Програма реалізовується українською мовою та частково англійською мовою