Сучасні технології енергоефективних будівель і споруд

Спеціальність: Міське будівництво та господарство
Код дисципліни: 7.192.03.E.31
Кількість кредитів: 3.00
Кафедра: Будівельне виробництво
Лектор: д.т.н., проф. Саницький М.А., к.т.н., доцент Марущак У.Д.
Семестр: 2 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання: • знати методи розрахунку, зведення, ремонту і реконструкції окремих будівель, конструкцій і споруд міського господарства; контроль якості робіт по ремонту і посиленню основних будівельних конструкцій; • застосовувати основи економіки та управління проектами в галузі послуг з проектування, монтажу, ремонту, утриманню та експлуатації систем МБГ; • успішно організовувати та проводити натурні обстежень будівель та окремих конструкцій, формувати та репрезентувати результати професійної діяльності, користуватись основними інструментами і приладами для контролю якості різного роду будівельних робіт.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: пререквізити: • енерго- та ресурсоощадні технології в будівництві, • організація ремонтно-реконструктивних робіт, кореквізити: • економічна оцінка інноваційних технологій та проектних рішень, • відновлення та ремонт старої забудови, • реконструкція та ремонт будівель та споруд.
Короткий зміст навчальної програми: Проблеми енергозбереження у житлово-комунальному секторі. Завдання законодавства щодо енергоефективності. Системний комплекс вимог до теплоізоляційної оболонки при проектуванні та реконструкції будинків. Термомодернізація будинків – основний резерв енергозбереження в житлово-комунальному господарстві. Енергоенергоефективні технології будівництва. Енергоефективність будівель. Енергетичний сертифікат та енергетичний паспорт будівлі. Економічна оцінка енергоефективних заходів.
Методи та критерії оцінювання: • письмові звіти з лабораторних робіт, усне опитування, індивідуальне науково-дослідне завдання (30%) • підсумковий контроль (70 %, контрольний захід, екзамен): письмово-усна форма (70%).
Рекомендована література: 1. Саницький М.А, Позняк О.Р., Марущак У.Д. Енергозберігаючі технології у будівництві. – Львів: Видавництво Львівської політехніки, 2012. – 236 с. 2. Настанова з розроблення та складання енергетичного паспорта будинків при новому будівництві та реконструкції: ДСТУ-Н Б А.2.2-5:2007. – [Чинний від 2008-07-01]. – К.: Мінрегіонбуд України, 2008. – 43 с. – (Національний стандарт України). 3. Теплова ізоляція будівель: ДБН В.2.6-31:2006 – [Чинний від 2010-01-01]. – К.: Державний комітет будівництва, архітектури та житлово-комунального госпо¬дарства України, 2006. – 71 с. – (Державні будівельні норми України).