Виконання магістерської кваліфікаційної роботи

Спеціальність: Логістика
Код дисципліни: 7.073.07.O.031
Кількість кредитів: 18.00
Кафедра: Маркетинг і логістика
Лектор: викладачі кафедри маркетингу і логістики з науковим ступенем і вченим званням
Семестр: 3 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання: Знання і розуміння: - знання принципів організації інформаційних потоків в логістичній системі, методології проектування інформаційної системи логістики; - диференційовані знання у сфері логістики виробництва, постачання, дистрибуції, торговельної, транспортної та складської логістики; - знання методології проведення наукових досліджень та консультаційної діяльності у сфері логістики. Застосування знань і розумінь: - уміння координувати взаємовідносини між учасниками ланцюга поставок, здійснювати інформаційну підтримку в управлінні ланцюгами поставок; - уміння ідентифікувати та оцінювати результативність логістичних процесів у діяльності підприємств; проводити логістичний аудит; упроваджувати результати бенчмаркінгу; узгоджувати рішення у логістичній діяльності із рішеннями в інших видах діяльності підприємства; - уміння діагностувати та аналізувати кризові ситуації в логістичній діяльності, своєчасно їх нейтралізувати. Формування суджень: - здатність розкривати соціально-економічну сутність логістичних явищ та процесів діяльності підприємств, оцінювати вплив зовнішніх чинників на логістичні процеси, мати цілісне уявлення про логістичні системи різних інтеграційних рівнів; - здатність приймати інтегровані, логістично-зорієнтовані рішення у складних і непередбачуваних умовах, що потребують застосування сучасних підходів; - здатність формулювати висновки і обґрунтовувати конкретні пропозиції щодо вдосконалення управління логістичною діяльністю підприємства; обґрунтовувати та реалізувати стратегічне управління логістикою.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: пререквізит: стратегічний менеджмент; проектний менеджмент; фінансовий менеджмент; ділова кар’єра; проектування логістичних систем /логістика міста; процесне управління/ інформаційні системи і технології в логістиці; управління ланцюгами поставок/ транспортна інфраструктура і процеси; логістичний менеджмент/ логістичні системи; логістика кризових ситуацій/ логістичні послуги; оптимізація логістичних рішень/ оптимізаційні методи і моделі в транспортній логістиці; логістичний контролінг/ управління якістю; методологія і організація наукових досліджень; логістичне консультування; переддипломна практика.
Короткий зміст навчальної програми: Вибір теми і об’єкта дослідження. Затвердження теми; розробка завдання на випускну роботу, складання календарного плану виконання. Опрацювання літературних джерел. Збирання фактичного матеріалу на об’єкті дослідження. Оброблення фактичного матеріалу із застосуванням ПК. Написання першого варіанту роботи, подання його на ознайомлення науковому керівникові. Усунення недоліків, написання остаточного варіанту теоретико-методологічного, аналітико-дослідницького та проектно-рекомендаційного розділів, вступу та висновків. Розробка графічного матеріалу. Подання роботи на ознайомлення керівництву об’єкта дослідження, отримання відзиву. Подання роботи на кафедру.
Методи та критерії оцінювання: Захист магістерської кваліфікаційної роботи (100%)
Рекомендована література: 1. Відповідно до індивідуальної теми магістерської кваліфікаційної роботи; 2. Методичні рекомендації до виконання дипломних магістерських робіт для студентів спеціальності 8.03060107 «Логістика» / Укл. Є.В. Крикавський, Н.В. Чорнописька. – Львів: Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2014. – 36 с.