Організація перевезень і управління на транспорті (за видами транспорту)

8.275.03.01 Організація перевезень і управління на транспорті (за видами транспорту)
Кваліфікація: Магістр з транспортних технологій (за видами)
Рік вступу: 2022
Форма навчання: денна
Тривалість програми: 1.5 роки
Інститут: Інститут механічної інженерії та транспорту
Кількість кредитів: 90 кредитів ЄКТС
Рівень кваліфікації відповідно до Національної рамки кваліфікацій, Європейської рамки кваліфікацій для навчання впродовж життя: Cьомий рівень НРК (другий цикл РК ЄПВО, сьомий рівень ЄРК)
Галузь знань: Транспорт
Особливі умови вступу: Визначаються у Правилах прийому на навчання у кожному поточному році вступу
Конкретні механізми визнання попереднього навчання: За умови, що попередній рівень отримано в іншій країні, необхідна нострифікація, яка проводиться Львівською політехнікою.
Вимоги та правила щодо отримання кваліфікації, вимоги щодо виконання навчальної програми: Виконання навчального плану
Характеристика освітньої програми: Освітньо-професійна програма «Організація перевезень і управління на транспорті (за видами транспорту)» формує план та вимоги до підготовки магістра у сфері організації та управління автомобільними вантажними та пасажирськими перевезеннями у внутрішньодержавному та міжнародному сполученнях, організації транспортно-експедиційної діяльності, митного контролю на транспорті, а також управління ланцюгами постачань.
Програмні результати навчання: 1. Відшуковувати необхідну інформацію у науково-технічній літературі, базах даних, інших джерелах, аналізувати і об’єктивно оцінювати інформацію у сфері транспортних систем і технологій та з дотичних міжгалузевих проблем. 2. Вільно обговорювати державною та іноземною мовами питання професійної діяльності, проектів та досліджень у сфері транспортних систем і технологій усно і письмово. 3. Приймати ефективні рішення у сфері транспортних систем і технологій з урахуванням технічних, соціальних, економічних та правових аспектів, генерувати і порівнювати альтернативи, оцінювати потрібні ресурси і обмеження, аналізувати ризики. 4. Доносити свої знання, рішення і підґрунтя їх прийняття до фахівців і нефахівців в ясній і однозначній формі. 5. Забезпечувати безпеку людей і навколишнього середовища під час професійної діяльності та реалізації проектів у сфері транспортних систем і технологій. 6. Розробляти нові та удосконалювати існуючі транспортні системи та технології, визначати цілі розробки, наявні обмеження, критерії ефективності та схеми використання. 7. Розробляти та аналізувати графічні, математичні, та комп'ютерні моделі транспортних систем та технологій. 8. Розробляти технології вантажних та пасажирських перевезень за видами транспорту на сонові досліджень та релевантних даних. 9. Досліджувати вплив митних процедур та ефективність транспортних технологій. 10. Розробляти і застосовувати сучасні технології транспортно-експедиторського облуговування. 11. Аналізувати та оцінювати ефективність ланцюгів поставок і логістичних центрів, здійснювати розрахунки відповідних показників. 12. Керувати складними технологічними та виробничими процесами транспортних систем та технологій, у тому числі непередбачуваними і такими, що потребують нових стратегічних підходів. 13. Організувати роботу персоналу, забезпечувати його професійний розвиток та об’єктивне оцінювання. 14. Використовувати спеціалізоване програмне забезпечення для аналізу, розробки та удосконалення транспортних систем та технологій. 15. Моделювати операції транспортних процесів. 16. Оцінювати існуючі та розробити прогресивні методи дослідження транспортних процесів.
Академічна мобільність: Між Національним університетом «Львівська політехніка» та іншими університетами. Участь у індивідуальних програмах академічної мобільності в межах проектів Erasmus та за програмами подвійних дипломів
Практика/стажування: Практика за темою магістерської кваліфікаційної роботи на підприємствах та організаціях галузі, а також органах влади загальною кількістю 10,5 кредитів ЄКТС.
Керівник освітньої програми, контактна особа: доктор технічних наук, професор кафедри транспортних технологій Вікович Ігор Андрійович
Професійні профілі випускників: Посади керівників, менеджерів (управителів), професіоналів (для посад, що не вимагають присудження наукового ступеня доктора філософії чи доктора наук), службові обов’язки яких пов’язані з організацією та управлінням транспортними, транспортно-виробничими, транспортно-складськими процесами, реалізацією транспортних технологій, наданням транспортно-логістичних, операторських та експедиторських послуг, проектуванням транспортних систем, виконанням наукових досліджень та викладацькою діяльністю у сфері транспортних систем і технологій
Доступ до подальшого навчання: Здобуття третього (освітньо-наукового /освітньо-творчого) рівня