Безпека соціальних систем

Спеціальність: Управління проектами
Код дисципліни: 7.073.13.M.010
Кількість кредитів: 3.00
Кафедра: Адміністративний та фінансовий менеджмент
Лектор: -
Семестр: 2 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання: володіння сучасними технологіями зв’язків з громадськістю для оперативного та оптимального вирішення завдань публічного адміністрування; знання щодо розроблення пропозиції з удосконалення організаційної структури і функціонування місцевих адміністрацій як частини системи демократичного урядування на основі аналізу інституційних структур публічного сектору європейських держав та України; розуміння впливу технічних досягнень в суспільному, економічному, соціальному і державному контексті; застосовувати знання для вирішення задач синтезу та аналізу в системах, які характерні публічному управлінню та адмініструванні
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: -
Короткий зміст навчальної програми: Сучасне бачення лідерства як умови успішної діяльності. Управлінське лідерство в державному управлінні. Сучасна сутність політичного лідерства. Парламентське та партійне політичне лідерство. Проблеми та перспективи формування сучасного політичного лідера. Коучинг у системі політичного лідерства. Інформаційно-комунікативне забезпечення політичного лідерства. Гендерні аспекти політичного лідерства. Лідери та організаційна культура. Лідерство в команді. Емоційний інтелект – стратегічний важіль лідерства. Управління орієнтацією на досягнення результатів. Лідер та мистецтво ведення переговорів. Лідерство та ефективна комунікація. Взаємодія із засобами масової інформації. Управління стресом та особистий розвиток лідера.
Методи та критерії оцінювання: поточний контроль – 45 % (практичні заняття – 100%,): самостійні та індивідуальні роботи, усне опитування; підсумковий контроль (55 %, екзаменаційна робота): тестові питання і задачі (100%).
Рекомендована література: 1. Політичне лідерство: навч. посіб. / авт. кол. ; за заг. ред. В. А. Гошовської, Л. А. Пашко. – К. : НАДУ, 2013. – 300 с. 2. Розвиток лідерства / Л. Бізо, І. Ібрагімова, О. Кікоть, Є. Барань, Т. Федорів ; за заг. ред. І. Ібрагімової. – К. : Проект «Реформа управління персоналом на державній службі в Україні», 2012. – 400 с.