Прикладна геоінформатика

Спеціальність: Геоінформаційні системи і технології
Код дисципліни: 7.193.05.O.004
Кількість кредитів: 5.00
Кафедра: Фотограмметрія та геоінформатика
Лектор: доцент Колб І.З.
Семестр: 1 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання: • Знати задачі, структуру та функціональне призначення фахових ГІС. • Знання спеціалізованого програмного забезпечення і ГІС систем та базові вміння програмувати для вирішення прикладних професійних задач. • Знання сучасних технологічних процесів та систем технологічної підготовки виробництва.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: Немає
Короткий зміст навчальної програми: Напрямки розвитку геоінформаційних проектів. Геоінформаційне картографування для GPS навігації. Інфраструктура просторових даних. Відкрите програмне забезпечення. Хмарні технології. Організація даних ДЗЗ для використання в середовищах інструментальних ГІС. Геоінформаційне інтернет-картографування. Сучасні методи та засоби створення картографічних моделей у середовищі ГІС. Моделювання та відображення поверхонь і растрових карт.
Методи та критерії оцінювання: • звіти з лабораторних робіт,індивідуальне науково-дослідне завдання , контрольні роботи (35%) • екзаменаційний контроль: письмово-усна форма (65%)
Рекомендована література: 1. Колб І.З. Геоінформаційне картографування: конспект лекцій для студентів базового напряму 080101 «Геодезія, картографія та землеустрій»спеціальності 08010105 «Геоінформаційні системи і технології». - Львів : Видавництво Львівської політехніки, 2013.- 156с. 2. ДеМерс М.Н. Географические информационные системы. Основы. - М.: Дата+, 1999. -490 с. 3. Я.М. Бугаевский, В.Я. Цветков. Геоинформационные системы. Учебное пособие для вузов. М.: 2000.– 222 с.

Прикладна геоінформатика (курсова робота)

Спеціальність: Геоінформаційні системи і технології
Код дисципліни: 7.193.05.O.006
Кількість кредитів: 2.00
Кафедра: Фотограмметрія та геоінформатика
Лектор: ст. викладач Шевчук Володимир Миколайович
Семестр: 1 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання: 1. Знати основні етапи процесу створення навігаційної карти, особливості карт для GPS-навігаторів. 2. Знання спеціалізованого програмного забезпечення і ГІС систем та базові вміння програмувати для вирішення прикладних професійних задач. 3. Знання сучасних технологічних процесів та систем технологічної підготовки виробництва.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: Прикладна геоінформатика
Короткий зміст навчальної програми: Збір картографічних даних та їхній експорт у програму GPSMapEdit. Створення карти з автоматичним прокладанням маршруту. Перевірка якості створення дорожнього графа. Тестування дорожнього графа. Компілювання карти.
Методи та критерії оцінювання: • курсова робота: звіт (70%), презентація (30%)
Рекомендована література: 1. Колб І.З. Геоінформаційне картографування: конспект лекцій для студентів базового напряму 080101 «Геодезія, картографія та землеустрій»спеціальності 08010105 «Геоінформаційні системи і технології». - Львів : Видавництво Львівської політехніки, 2013.- 156с. 2. Колб І.З., Четверіков Б. В. Проектування та реалізація електронної карти для GPS типу Garmin: метод. вказівки до курсової роботи з дисципліни “Прикладна геоінформатика” для студентів магістерської підготовки спеціальності 08010105 «Геоінформаційні системи і технології». - Львів : Видавництво Львівської політехніки, 2013.- 16с.