Теорія та практика електронного урядування в державах ЄС

Спеціальність: Міжнародна інформація (освітньо-наукова програма)
Код дисципліни: 7.291.02.M.009
Кількість кредитів: 3.00
Кафедра: Міжнародна інформація
Лектор: Гулай Василь Васильович, д. політ. н., професор
Семестр: 2 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання: Знання основних поняття, особливостей та системи електронного урядування в державах ЄС; розуміння правових засад формування і функціонування електронного урядування в державах ЄС; володіння навиками прогнозування щодо впровадження практики електронного урядування в державах ЄС; вміння використовувати методи електронного урядування у практичній та науковій діяльності.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: Пререквізити: Актуальні проблеми зовнішньої політики України та міжнародних відносин. Кореквізити: Інформаційна геополітика. Лобізм та GR.
Короткий зміст навчальної програми: Інформаційне суспільство у вимірах інноваційно-інформаційної парадигми глобального розвитку. Інформаційна демократія як теоретико-методологічне підґрунтя становлення електронного урядування Світовий досвід реалізації концепції електронного урядування Стратегія та практика електронного урядування в Скандинавських державах Стратегія та практика електронного урядування у Франції Стратегія та практика електронного урядування в Польщі. Стратегія та практика електронного урядування в державах Балтії. Нормативно-правові особливості стратегій реалізації електронного урядування держав ЄС та рекомендації для України.
Методи та критерії оцінювання: Поточний контроль: усне опитування, письмові завдання, доповіді та презентації. Підсумковий контроль: залік (тестові завдання, теоретичні питання).
Рекомендована література: Андрєєва О. М. Електронне урядування: теорія та практика. Навчальний посібник. – Київ: Авега, 2015. – 228 с. Електронне урядування: навчальний посібник. Херсон: Д.С. Грінь, 2014. - 391 с. Інформаційна складова державної політики та управління :монографія / [С. Г. Соловйов ... [та ін.] ; загальна редакція : Н.В. Грицяк]. Київ : К.І.С., 2015. - 318 с. Клімушин П. С., Серенок А. О. Електронне урядування в інформаційному суспільстві . Харків: Магістр, 2010. 311 с. Кудрявцев О. Ю. Електронне урядування у сучасному політико-адміністративному просторі: монографія Х.: ХНУМГ ім. О.М. Бекетова, 2016. 184 с. Митко А. М. Інформаційна демократія: реалії та виклики часу: монографія / А. М. Митко. Луцьк: Вежа-друк, 2014. 400 с.
Уніфікований додаток: Національний університет «Львівська політехніка» забезпечує реалізацію права осіб з інвалідністю на здобуття вищої освіти. Інклюзивні освітні послуги надає Служба доступності до можливостей навчання «Без обмежень», метою діяльності якої є забезпечення постійного індивідуального супроводу навчального процесу студентів з інвалідністю та хронічними захворюваннями. Важливим інструментом імплементації інклюзивної освітньої політики в Університеті є Програма підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників та навчально-допоміжного персоналу у сфері соціальної інклюзії та інклюзивної освіти. Звертатися за адресою: вул. Карпінського, 2/4, І-й н.к., кімн. 112 E-mail: nolimits@lpnu.ua Websites: https://lpnu.ua/nolimits https://lpnu.ua/integration
Академічна доброчесність: Політика щодо академічної доброчесності учасників освітнього процесу формується на основі дотримання принципів академічної доброчесності з урахуванням норм «Положення про академічну доброчесність у Національному університеті «Львівська політехніка» (затверджене вченою радою університету від 20.06.2017 р., протокол № 35).