Машини і технології паковання

8.131.00.04 Машини і технології паковання
Кваліфікація: Магістр з прикладної механіки
Рік вступу: 2021
Форма навчання: денна
Тривалість програми: 1,5 роки
Інститут: Інститут механічної інженерії та транспорту
Кількість кредитів: 90 кредитів ЄКТС
Рівень кваліфікації відповідно до Національної рамки кваліфікацій, Європейської рамки кваліфікацій для навчання впродовж життя: Cьомий рівень НРК (другий цикл РК ЄПВО, сьомий рівень ЄРК)
Галузь знань: Механічна інженерія
Конкретні механізми визнання попереднього навчання: За умови, що попередній рівень отримано в іншій країні, необхідна нострифікація, яка проводиться Львівською політехнікою.
Набуті компетентності: 1. Економічних та організаційних аспектів управління пакуваль-ними підрозділами, методик економічного оцінювання, вибору і обґрунтованого прийняття оптимальних технологічних, органі-заційно-виробничих, науково-технічних рішень та здійснення інноваційної діяльності. 2. Методик оцінювання потенційних небезпек, які супроводжу-ють технологічні процеси пакування, створення та експлуатацію пакувального устаткування та оснащення у пакувальних підроз-ділах підприємств або організацій; принципів обґрунтованого вибору та застосування заходів запобігання небезпек та забезпе-чення професійної та цивільної безпеки. 3. Законів, принципів, методів розроблення, проектування схемо-технічних рішень при створенні систем керування (в т.ч. елект-ронних) технологічними процесами пакування, пакувальним об-ладнанням, автоматичними лініями пакування. 4. Принципів планування і організації інноваційної діяльності; методик здійснення техніко-економічного обґрунтування впро-вадження на підприємстві науково-технічних, технологічних, конструкторських проектів. 5. Систем організації та управління виробничими процесами ви-готовлення упаковки та пакувального обладнання відповідної якості; методик статистичного опрацювання результатів контро-лю та застосування отриманих результатів для управління техно-логічними процесами виготовлення упаковок та пакувального обладнання; вимог стандартів із оформлення документації техні-чного контролю при реалізації технологічної підготовки вироб-ництва. 6. Закономірностей зношування і руйнування деталей; основ ма-тематичного моделювання процесів відмов деталей і машин; осо-бливостей сучасних технологічних методів підвищення довговіч-ності та забезпечення надійності виробів. 7. Можливостей, особливостей застосування, принципів побудо-ви єдиного інформаційного середовища для комплексної автома-тизації конструкторсько-технологічної підготовки пакувального виробництва й оптимізації окремих елементів та програмних комплексів підприємства.
1. Виконувати економічні розрахунки для встановлення вартості проведення наукової діяльності за окремими проектами та здійс-нення пакування продукції, створення та виробництва пакуваль-ного обладнання. 2. Виявляти об’єкти інтелектуальної власності, проводити експе-ртизу, складати та подавати заявки на винаходи, корисні моделі для отримання патентів, здійснювати ліцензування об’єктів інте-лектуальної власності науково-технічного призначення. 3. Проектувати, розраховувати системи управління пакувальним обладнанням, технологічними процесами пакування продукції для виконання поставлених завдань, наукових експериментів, впровадження сучасних зразків упаковки, тари, пакувальних ма-теріалів та технологічного обладнання. 4. Здійснювати управління проектами, проводити маркетингову діяльність, організовувати роботу наукових, проектних і вироб-ничих підрозділів, що розробляють і проектують нові технології пакування та пакувальне обладнання. 5. Здійснювати оптимальний вибір пакувального обладнання, засобів автоматизації, тари та пакувальних матеріалів для забез-печення точності позиціювання, жорсткості, налагоджуваності та технологічної функціональності устаткування для створення упаковок. 6. Застосовувати сучасні методи та прийоми наукових дослі-джень у галузі пакування; розв’язувати задачі пов’язані з дослі-дженням процесів формування упаковки; застосовувати матема-тичні методи планування та проведення експериментів і опрацю-вання результатів дослідження. 7. Виконувати обґрунтований вибір оптимальних параметрів, здійснювати розрахунки при проектуванні технологічного осна-щення пакувального виробництва та супутніх процесів на підп-риємствах різноманітного спрямування. 8. Синтезувати моделі для дослідження і оптимізації технології виготовлення упаковок та конструкцій пакувального обладнання, проектування процесів пакування виробів в умовах автоматичних ліній; здійснювати засобами програмування вибір оптимальних параметрів елементів конструкцій пакувального обладнання, те-хнологічних процесів пакування; застосовувати багатофункціо-нальні програмні продукти CАD/СAM/CAE. 9. Зрозуміло і недвозначно презентувати результати досліджень та проектів, доносити власні висновки, аргументи та пояснення державною та іноземною мовами усно і письмово колегам, здо-бувачам освіти та представникам інших професійних груп різно-го рівня.
1. Уміння спілкуватись, включаючи усну та письмову комуніка-цію українською та іноземною мовами (англійською) при діло-вому спілкуванні та викладенні у публікаціях професійного спрямування. 2. Здатність використання різноманітних методів, зокрема су-часних інформаційних технологій, для ефективно спілкування на професійному та соціальному рівнях.
Доступ до подальшого навчання: Здобуття третього (освітньо-наукового /освітньо-творчого) рівня