Математика в публічному адмініструванні, частина 1

Спеціальність: Публічне управління та адміністрування
Код дисципліни: 6.281.00.O.006
Кількість кредитів: 6.00
Кафедра: Вища математика
Лектор: Клапчук М.І.
Семестр: 1 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання: 1. Обчислювати визначники 2-го, 3-го та вищих порядків, виконувати дії над матрицями. 2. Розв’язувати системи лінійних алгебраїчних рівнянь. 3. Розкладати вектори за базисом, обчислювати скалярний добуток векторів. 4. Будувати рівняння прямих та кривих другого порядку на площині та прямих і площин у просторі. 5. Знаходити похідні функції однієї змінної та проводити повне дослідження функції. 6. Знаходити інтеграли із застосуванням різних методів інтегрування. Використовувати визначений інтеграл до обчислення площ, об’ємів фігур.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: Мікроекономіка Інформатика
Короткий зміст навчальної програми: Навчальна дисципліна “Математика в публічному адмініструванні, ч.1” складається з розділів “Лінійна алгебра та аналітична геометрія” та “Математичний аналіз”.
Методи та критерії оцінювання: Діагностика знань студентів проводиться за допомогою усного опитування на практичних заняттях, контрольних та самостійних робіт, індивідуальних розрахунково-графічних робіт.
Рекомендована література: 1. Тріщ Б.М. Математика для економістів. – Львів, Вид-во ЛНУ, 2011. 2. Понеділок Г.В. та інші. Лінійна алгебра та аналітична геометрія. – Львів, Видавництво Львівської політехніки, 2003. 3. Дрогомирецька Х.Т., Каленюк П.І., Клапчук М.І., Понеділок Г.В. Математичний аналіз функції однієї змінної. – Львів, Видавництво Львівської політехніки, 2016, 576с. 4. Рудавський Ю.К., Коломієць В.О. та ін. Збірник задач з математичного аналізу. Част.2. –Львів, НУ “ЛП”, 2004.