Будівельне матеріалознавство

Спеціальність: Гідротехнічне будівництво, водна інженерія та водні технології
Код дисципліни: 6.194.00.O.16
Кількість кредитів: 3.00
Кафедра: Будівельне виробництво
Лектор: доцент Новосад П.В.
Семестр: 3 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання: • знати основні принципи виробництва як головні чинники, що регулюють склад, будову і властивості будівельних матеріалів та виробів; • вміти оцінювати властивості матеріалів і раціонально використовувати їх у сучасному будівництві; • мати уявлення про основи і особливості технології отримання будівельних матеріалів і виробів різного призначення, зв'язок властивостей сировинних матеріалів, технологічних параметрів виробництва та контролю якості продукції.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: • Фізика • Математика
Короткий зміст навчальної програми: Основні властивості будівельних матеріалів, керамічні матеріали і вироби, матеріали і вироби з мінеральних розплавів, неорганічні в'яжучі речовини, бетони, будівельні розчини, штучні матеріали та вироби на основі мінеральних в’яжучих речовин, матеріали і вироби на органічних в'яжучих, полімерні матеріали і вироби, матеріали та вироби з деревини, теплоізоляційні і акустичні матеріали та вироби, лакофарбові та інші опоряджувальні матеріали.
Методи та критерії оцінювання: • письмові звіти з лабораторних робіт, усне опитування (30%) • підсумковий контроль (70 %, контрольний захід, залік): письмово-усна форма (70%)
Рекомендована література: 1. Електронний навчально-методичний комплекс, який використовується для забезпечення дисципліни "Будівельне матеріалознавство" (http://vns.lp.edu.ua/mod/resource/view.php?id=128845). 2. Будівельне матеріалознавство : Підручник / [Кривенко П. В., Пушкарьова К. К., Барановський В. Б. та ін.]. – К. : Видавництво Ліра-К, 2012. – 624 с. 3. Дворкін Л.Й. Будівельне матеріалознавство. Підручник. – Рівне : НУВГП, 2009. – 309 с.