Інформаційна діяльність в органах державної влади та управління

Спеціальність: Інформаційна, бібліотечна та архівна справа
Код дисципліни: 7.029.01.E.021
Кількість кредитів: 4.00
Кафедра: Соціальні комунікації та інформаційна діяльність
Лектор: к.і.н., доцент Химиця Наталія Олексіївна
Семестр: 2 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання: знати: Здійснювати організацію та управління інформаційно-аналітичною діяльністю на підприємствах та установах; вміти: Створювати та реалізовувати затребувані споживачами інформаційні продукти та послуги. Розробляти моделі предметної галузі, застосовувати принципи проектування автоматизованих БД, семантичного вебу, веб-сервісів та соціальних медіа в інформаційній діяльності. Розробляти проекти автоматизації формування інформаційних ресурсів бібліотечних та архівних установ. Використовувати знання та навички щодо проведення збору даних, моделювання документно-інформаційних систем і їх ресурсів при аналізі конкурентоспроможності установи. Уміння спілкуватись, включаючи усну, письмову та електронну комунікацію українською мовою та однією з іноземних мов (англійською, німецькою, італійською, французькою, іспанською). Здатність використання різноманітних методів, зокрема інформаційних технологій, для ефективно спілкування на професійному та соціальному рівнях. Здатність адаптуватися до нових ситуацій та приймати рішення. Здатність усвідомлювати необхідність навчання впродовж усього життя з метою поглиблення набутих та здобуття нових фахових знань. Здатність відповідально ставитись до виконуваної роботи та досягати поставленої мети з дотриманням вимог професійної етики. Здатність демонструвати розуміння основних засад охорони праці та безпеки життєдіяльності та їх застосування.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: Комунікаційний менеджмент установи Виконання магістерської кваліфікаційної роботи Інтернет-технології опрацювання консолідованих документних ресурсів
Короткий зміст навчальної програми: Метою вивчення дисципліни «Інформаційна діяльність в органах державної влади та управління» є формування у студентів теоретичних знань та практичних навичок професійної роботи, що необхідні для організації інформаційної діяльності в органах державної влади та управління.
Методи та критерії оцінювання: • письмові звіти з лабораторних робіт, усне опитування (50%) • підсумковий контроль (контрольний захід, іспит): письмова форма (50%).
Рекомендована література: 1. Інформаційно-аналітичне забезпечення органів місцевої влади: навч. посіб. / [В.М. Дрешпак, Т. М. Брус, О.В. Тинкован та ін.] / За заг. ред. В. М.Дрешпака. — Д.: ДРІДУ НАДУ, 2017. — 160 с. 2. Малиновський В. Я. Державне управління: навч. посіб / В.Я.Малиновський. — Луцьк: Волин. держ. ун-т ім. Лесі Українки, 2019. — 558 с. 3. Химиця Н.О. Інформаційна діяльність в органах державної влади та управління: навч. посібник / Н.О. Химиця. – Львів: Видавництво Львівської політехніки, 2014. – 160 с. – (Серія «Документація та інформація»).