Практика за темою магістерської кваліфікаційної роботи

Спеціальність: Комп'ютеризовані системи управління та автоматика
Код дисципліни: 7.151.06.O.023
Кількість кредитів: 7.50
Кафедра: Комп'ютеризовані системи автоматики
Лектор: Мищишин В.М.
Семестр: 3 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання: У результаті проходження практики студенти повинні отримати нові знання та уміння, що передбачені програмою підготовки бакалаврів за спеціальністю 122 Комп’ютерні науки. Знання (ЗН): 1) ґрунтовні знання наукових понять, теорій і методів, необхідних для дослідження та синтезу автомобільних систем керування та вбудованих систем інтернету речей; 3) знання методів та засобів оброблення сигналів та зображень, основних підходів перетворення сигналів з однією області в іншу, методів та засобів здійснення цифрової фільтрації та стискання сигналів та зображень; 4) знання технічних та програмних засобів для аналізу та синтезу автомобільних систем керування та вбудованих систем інтернету речей; 6) знати принципи побудови та функціонування електронних системи керування автомобілів, дистанційних системи керування автомобілів, мультиплексних автомобільних систем; 8) знання моделей інформаційних потоків, сховищ і просторів даних, баз знань з використанням діаграмної техніки і стандартів розроблення інформаційних систем обчислюваних функцій. Уміння (УМ): 1) вміти використовувати сучасні методи програмування та інструментальні засоби для дослідження доцільності впровадження автомобільних систем керування та вбудованих систем інтернету речей з метою забезпечення інформаційних потреб користувачів; 2) вміти застосовувати знання і розуміння для задач аналізу та синтезу спеціалізації; 3) вміти використовувати багатоканальні цифрові осцилографи та діагностичні сканери для дослідження електронних систем керування автомобіля. Комунікація (КОМ): 1) уміння спілкуватись, включаючи усну та письмову комунікацію українською мовою та однією з іноземних мов (англійською, німецькою, італійською, французькою, іспанською); 2) здатність використання різноманітних методів, зокрема інформаційних технологій, для ефективного спілкування на професійному та соціальному рівнях. Автономія і відповідальність (АіВ): 1) здатність адаптуватись до нових ситуацій та приймати відповідні рішення; 3) здатність відповідально ставитись до виконуваної роботи та досягати поставленої мети з дотриманням вимог професійної етики; 4) здатність демонструвати розуміння основних засад охорони праці та безпеки життєдіяльності та їх застосування.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: 1. Планування експерименту та опрацювання результатів досліджень
Короткий зміст навчальної програми: Переддипломна практика є одним з етапів підготовки молодих спеціалістів і органічно пов'язана з попереднім і наступним етапами навчання в університеті. Використовуючи знання, отримані в університеті, студент-практикант поглиблює і конкретизує їх в практичній роботі на виробництві і здобуває досвід по проектуванню необхідний для виконання дипломного проекту (роботи) та магістерської кваліфікаційної роботи в подальшій інженерній діяльності.
Методи та критерії оцінювання: Підсумки практики підводяться у процесі складання спеціалістом заліку перед комісією, яка призначається завідувачем кафедри. При цьому береться до уваги характеристика студента, дана йому керівником практики від підприємства. Диференційована оцінка з практики враховується порівно з іншими оцінками, які характеризують успішність спеціаліста.
Рекомендована література: 1. Мичуда З.Р Логарифмічні аналого-цифрові перетворювачі - АЦП майбутнього. Наукове видання, Л.: Простір, 242 с, 2002. 2. Бучма І.М. Мікропроцесорні пристрої. НУ "Львівська політехніка", Львів.-2005.-235с. 3. Самотий В.В. Математичне моделювання стаціонарних процесів електромагнетних перетворювачів систем керування. Львів: Фенікс, 1997. -170 с. 4. Наконечний А.Й. Теорія малохвильового (шауеіеі) перетворення та її застосування. Львів, Фенікс, 2001. - 278 с. 5.Алексієв В.О. Система ОгСАВ для проектування електронних пристроїв мехатронічних комплексів: Навчально-методичний посібник. - Харків: ХНАДУ, 2006. - 160 с. 6. Галай М. В. Теорія автоматичного керування: навчальний посібник для технічних вузів, Полтава: ПНТУ, 2002. - 454 с. Шульга О.