Захист бакалаврської кваліфікаційної роботи

Спеціальність: Робототехніка та промисловий інжиніринг
Код дисципліни: 6.131.07.O.059
Кількість кредитів: 3.00
Кафедра: Робототехніка та інтегровані технології машинобудування
Семестр: 8 семестр
Форма навчання: денна

Захист бакалаврської кваліфікаційної роботи

Спеціальність: Робототехніка та промисловий інжиніринг
Код дисципліни: 6.131.07.O.076
Кількість кредитів: 3.00
Кафедра: Робототехніка та інтегровані технології машинобудування
Семестр: 8 семестр
Форма навчання: денна

Захист бакалаврської кваліфікаційної роботи

Спеціальність: Робототехніка та промисловий інжиніринг
Код дисципліни: 6.131.07.O.093
Кількість кредитів: 3.00
Кафедра: Робототехніка та інтегровані технології машинобудування
Лектор: Керівниками бакалаврських кваліфікаційних робіт є викладачі кафедри "Робототехніка та інтегровані технології машинобудування": Грицай І.Є., Гурей І.В., Кук А.М., Кусий Я.М., Литвиняк Я.М., Новіцький Ю.Я., Сліпчук А.М., Ступницький В.В., Юрчишин І.І.
Семестр: 8 семестр
Форма навчання: денна
Мета вивчення дисципліни: Бакалаврська кваліфікаційна робота зі спеціальності 131 “Прикладна механіка” є найбільш значущою самостійною роботою майбутніх фахівців і скерована на вирішення конкретних задач з вдосконалення технології, організації виробництва та покращення техніко-економічних показників роботи механообробної дільниці машинобудівного підприємства.
Завдання: Загальні компетентності. ЗК2. Знання та розуміння предметної області, розуміння професійної діяльності. ЗК4. Здатність застосовувати знання у практичних ситуаціях. ЗК5. Здатність працювати в команді. ЗК6. Визначеність і наполегливість щодо поставлених завдань і взятих обов’язків. ЗК7. Здатність вчитися й оволодівати сучасними знаннями. ЗК8. Здатність спілкуватися іноземною мовою, у т.ч. – технічною. ЗК11. Здатність діяти соціально відповідально та свідомо. ЗК13. Здатність оцінювати та забезпечувати якість виконуваних робіт. ЗК14. Здатність реалізувати свої права й обов’язки як члена суспільства, усвідомлювати цінності громадянського (вільного демократичного) суспільства та необхідність його сталого розвитку, верховенства права, прав і свобод людини і громадянина в Україні. ЗК15. Здатність зберігати та примножувати моральні, культурні, наукові цінності і досягнення суспільства на основі розуміння історії та закономірностей розвитку предметної області, її місця у загальній системі знань про природу і суспільство та у розвитку суспільства, техніки і технологій, використовувати різні види та форми рухової активності для активного відпочинку та ведення здорового способу життя. Спеціальні (фахові, предметні) компетентності. ФК10. Здатність описувати та класифікувати широке коло технічних об’єктів та процесів, що ґрунтується на глибокому знанні та розумінні основних механічних теорій та практик, а також базових знаннях суміжних наук.
Результати навчання: У результаті вивчення навчальної дисципліни здобувач освіти повинен бути здатним продемонструвати такі результати навчання: РН16. Вільно спілкуватися з професійних питань усно і письмово державною та іноземною мовою, включаючи знання спеціальної термінології та навички міжособистісного спілкування.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: Попередні навчальні дисципліни. Технологія виготовлення деталей машин. Практика за темою кваліфікаційної роботи. Виконання бакалаврської кваліфікаційної роботи Супутні і наступні навчальні дисципліни. -
Короткий зміст навчальної програми: Бакалаврська кваліфікаційна робота виконується на основі вивчення відповідної навчальної, технічної та довідкової літератури, а також нормативної бази. При виконанні кваліфікаційної роботи використовуються матеріали практики за темою бакалаврської кваліфікаційної роботи. Терміни виконання роботи встановлюється навчальним планом. Орієнтовний обсяг бакалаврської кваліфікаційної роботи становить 40-50 сторінок комп’ютерного тексту без додатків. Структура бакалаврської кваліфікаційної роботи є такою: бланк пояснювальної записки; завдання; анотація; зміст; перелік умовних позначень (за потреби); вступ; основна частина; висновки; список використаних джерел; додатки.
Опис: 1. Технологічна частина. 2. Конструкторська частина. 3. Охорона праці та навколишнього середовища. 4. Економічна частина. 5. Комплекти конструкторської та технологічної документації. 6. Графічна частина.
Методи та критерії оцінювання: Захист кваліфікаційної роботи оцінюють члени екзаменаційної комісії на закритому засіданні відкритим голосуванням звичайною більшістю членів комісії, які брали участь у її засіданні. При визначенні оцінки береться до уваги рівень теоретичної, наукової та практичної підготовки студента.
Критерії оцінювання результатів навчання: При оцінюванні кваліфікаційної роботи за результатами публічного захисту береться до уваги рівень теоретичної, наукової та практичної підготовки Здобувача вищої освіти, а також оцінки керівника та рецензента. Оцінювання захисту кваліфікаційної роботи Здобувача вищої освіти відбувається за національною шкалою із переведенням у 100-бальну шкалу (за середнім інтервальним значенням шкали оцінювання в університеті) наступним чином: "відмінно" - 94 бали; "добре" - 80 балів; "задовільно" - 60 балів; "незадовільно" - <50 балів.
Порядок та критерії виставляння балів та оцінок: 94 бали («відмінно») – виставляється за високий рівень знань (допускаються деякі неточності) навчального матеріалу компонента, що міститься в основних і додаткових рекомендованих літературних джерелах, вміння аналізувати явища, які вивчаються, у їхньому взаємозв’язку і роз витку, чітко, лаконічно, логічно, послідовно відповідати на поставлені запитання, вміння застосовувати теоретичні положення під час розв’язання практичних задач; 80 балів («добре») – виставляється за загалом правильне розуміння навчального матеріалу компонента, включаючи розрахунки , аргументовані відповіді на поставлені запитання, які, однак, містять певні (неістотні) недоліки, за вміння застосовувати теоретичні положення під час розв’язання практичних задач; 60 балів («задовільно») – виставляється за слабкі знання навчального матеріалу компонента, неточні або мало аргументовані відповіді, з порушенням послідовності викладення, за слабке застосування теоретичних положень під час розв’язання практичних задач.
Рекомендована література: 1. Технологія машинобудування. Посібник-довідник для виконання кваліфікаційних робіт. Юрчишин І.І., Литвиняк Я.М., Грицай І.Є та інші. – Львів, видавництво НУ “Львівська політехніка”, 2009. – 528 с. 2. Розроблення технологічного процесу та оснащення для виготовлення деталі: Методичні вказівки до виконання кваліфікаційної роботи студентами спеціальності 131 “Прикладна механіка” усіх форм навчання / Укладачі: І.І. Юрчишин, Я.М. Литвиняк, В.В. Ступницький – Львів: Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2022. – 60 с. 3. Електронний навчально-методичний комплекс «Бакалаврська кваліфікаційна робота (Прикладна механіка)» у Віртуальному навчальному середовищі Національного університету «Львівська політехніка» https://vns.lpnu.ua/course/view.php?id=9959.
Уніфікований додаток: Національний університет «Львівська політехніка» забезпечує реалізацію права осіб з інвалідністю на здобуття вищої освіти. Інклюзивні освітні послуги надає Служба доступності до можливостей навчання «Без обмежень», метою діяльності якої є забезпечення постійного індивідуального супроводу навчального процесу студентів з інвалідністю та хронічними захворюваннями. Важливим інструментом імплементації інклюзивної освітньої політики в Університеті є Програма підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників та навчально-допоміжного персоналу у сфері соціальної інклюзії та інклюзивної освіти. Звертатися за адресою: вул. Карпінського, 2/4, І-й н.к., кімн. 112 E-mail: nolimits@lpnu.ua Websites: https://lpnu.ua/nolimits https://lpnu.ua/integration
Академічна доброчесність: Політика щодо академічної доброчесності учасників освітнього процесу формується на основі дотримання принципів академічної доброчесності з урахуванням норм «Положення про академічну доброчесність у Національному університеті «Львівська політехніка» (затверджене вченою радою університету від 20.06.2017 р., протокол № 35).

Захист бакалаврської кваліфікаційної роботи

Спеціальність: Робототехніка та промисловий інжиніринг
Код дисципліни: 6.131.07.O.109
Кількість кредитів: 3.00
Кафедра: Робототехніка та інтегровані технології машинобудування
Семестр: 8 семестр
Форма навчання: денна

Захист бакалаврської кваліфікаційної роботи

Спеціальність: Робототехніка та промисловий інжиніринг
Код дисципліни: 6.131.07.O.126
Кількість кредитів: 3.00
Кафедра: Нафтогазова інженерія та зварювання
Семестр: 8 семестр
Форма навчання: денна