Система електрозабезпечення індивідуального будинку на основі використання альтернативних джерел енергії (курсовий проєкт)

Спеціальність: Системи енергетики сталого розвитку
Код дисципліни: 6.141.09.E.086
Кількість кредитів: 3.00
Кафедра: Електроенергетика та системи управління
Лектор: доцент, к.т.н., доцент Шелех Юрій Леонідович
Семестр: 7 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання: 1. Бути здатними продемонструвати поглиблені знання в одній з областей електроенергетики, електротехніки та електромеханіки, а саме: електротехнічні системи електроспоживання; 2. Бути здатними продемонструвати знання та навики щодо проведення експериментів, збору даних та моделювання у системах електропостачання; 3. Бути здатними продемонструвати знання сучасного стану справ та новітніх технологій систем електропостачання в галузі електроенергетики, електротехніки та електромеханіки; 4. Уміти застосовувати знання і розуміння для розв’язування задач синтезу та аналізу в системах електропостачання, які характерні обраній спеціалізації; 5. Уміти застосовувати знання технічних характеристик, конструкційних особливостей, призначення і правил експлуатації устаткування та обладнання систем електропостачання для вирішення технічних задач спеціальності; 6. Уміти ідентифікувати, класифікувати та описувати роботу систем електропостачання і їх складових; 7. Уміти виконувати відповідні експериментальні дослідження систем електропостачання та застосовувати дослідницькі навички за професійною тематикою.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: Електротехнічні системи електроспоживання, Теорія автоматичного керування
Короткий зміст навчальної програми: В курсовому проекті розробляється система електрозабезпечення індивідуального будинку на основі використання альтернативних джерел енергії.
Методи та критерії оцінювання: • Курсовий проект (80%); • підсумковий контроль – залік: письмово-усна форма (20%).
Рекомендована література: 1. СОУ-Н ЕЕ 40.1-00100227-101:2014 "Норми технологічного проектування енергетичних систем і електричних мереж 35 кВ і вище" Київ, 2014 2. ГІД 34.20.178:2005 "Проектування електричних мереж напругою 0,4 -110 кВ" Київ, 2005 3. СОУ-Н ЕЕ 40.1-00100227-103:2014 "Виконання схем перспективного розвитку ОЕС України, окремих енерговузлів та енергорайонів. Правила" 4. ГДК 341.003.001.001-2000 "Під’єднання об’єктів вітроенергетики до електричних мереж. Порядок та вимоги" Київ, 2001 5. Закон України "Про електроенергетику" 6. "Інструкція про порядок комерційного обліку електроенергії" 7. СОУ-Н МЕВ 40.1-00100227-68:2012, Київ-2012 "Стійкість енергосистем. Керівні вказівки"
Уніфікований додаток: Національний університет «Львівська політехніка» забезпечує реалізацію права осіб з інвалідністю на здобуття вищої освіти. Інклюзивні освітні послуги надає Служба доступності до можливостей навчання «Без обмежень», метою діяльності якої є забезпечення постійного індивідуального супроводу навчального процесу студентів з інвалідністю та хронічними захворюваннями. Важливим інструментом імплементації інклюзивної освітньої політики в Університеті є Програма підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників та навчально-допоміжного персоналу у сфері соціальної інклюзії та інклюзивної освіти. Звертатися за адресою: вул. Карпінського, 2/4, І-й н.к., кімн. 112 E-mail: nolimits@lpnu.ua Websites: https://lpnu.ua/nolimits https://lpnu.ua/integration
Академічна доброчесність: Політика щодо академічної доброчесності учасників освітнього процесу формується на основі дотримання принципів академічної доброчесності з урахуванням норм «Положення про академічну доброчесність у Національному університеті «Львівська політехніка» (затверджене вченою радою університету від 20.06.2017 р., протокол № 35).