Практика за темою бакалаврської кваліфікаційної роботи

Спеціальність: Системи енергетики сталого розвитку
Код дисципліни: 6.141.09.O.101
Кількість кредитів: 3.00
Кафедра: Електромехатроніка та комп'ютеризовані електромеханічні системи
Лектор: професор Паранчук Ярослав Степанович
Семестр: 8 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання: Вихідні дані для виконання кваліфікаційної роботи, що відповідають виданому на практику індивідуальному завданню для проходження практики, яке складається та вноситься керівником практики від університету або керівником кваліфікаційної роботи у бланк «Завдання та результати проходження практики».
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: Електричні машини. Теорія автоматичного керування. Теорія електропривода, Системи керування електроприводами. Силові напівпровідникові перетворювачі. Електричні системи та мережі. Основи проектування електромеханічних систем. Енергоощадність та альтернативні джерела електроенергії. Промислова електроніка та мікросхемотехніка. Електротехнічні системи електроспоживання. Основи цифрового керування та програмування мікроконтролерів. Основи релейного захисту та автоматики електроенергосистем. Електрична частина станцій і підстанцій. Енергоощадність та основи екології, виробництва і розподілу електричної енергії. Техніка високих напруг. Управління проектами. Основи моделювання електромеханічних систем.
Короткий зміст навчальної програми: Метою практики є підготовлення студентів до самостійного проведення дослідницьких та проєктних та конструкторських робіт за спеціальністю та оформлення їх результатів, які в подальшому будуть використані при написанні бакалаврської кваліфікаційної роботи. Це, зокрема, передбачає систематизування та закріплення знань з основних фахових дисциплін, що вказані нижче, вивчення принципів роботи електротехнічного обладнання та методик досліджень за темою бакалаврської кваліфікаційної роботи, набуття професійних навичок самостійної роботи з науковою літературою, проведення експериментальних досліджень, набування досвіду організаційної роботи.
Методи та критерії оцінювання: Керівник практики від кафедри проводить збори зі студентами перед початком практики, інструктаж з техніки безпеки, розробляє та затверджує у встановленому порядку план проходження практики, видає студентам заповнені бланки «Завдання та результати проходження практики» та (за потреби) «Скерування на практику», контролює прибуття студентів на базу практики, систематично перевіряє робочі записи щодо виконання поставленого завдання, налагоджує зв’язки з керівником від бази практики з метою оперативного вирішення поточних питань, приймає залік в складі комісії.
Рекомендована література: 1. Наказ Міністерства освіти України від 08.04.1993 № 93 (Із змінами, внесеними згідно з Наказом Міносвіти № 351 (v0351281-94) від 20.12.94) Про затвердження «Положення про проведення практики студентів вищих навчальних закладів України» / http://zakon.rada.gov.ua › z0035-93. 2. Методичні рекомендації зі складання програми практики студентів вищих навчальних закладів Міністерства освіти України від 14.02.96 р. №31-5/97. / http://sites.znu.edu.ua › Metod_rekom_pro_rozrob_progr_prak 3. Положення про організацію освітнього процесу в Національному університеті «Львівська політехніка», затверджене наказом ректора від 10.12.2015 р. № 235-10. / Збірник нормативних актів Національного університету «Львівська політехніка», Львів, вид. Львівської політехніки, 2018, с. 87 – 109. 4. Положення про організацію проведення практики студентів Національного університету «Львівська політехніка», затверджене наказом ректора від 22.11.2017 р. № 265-10 / Збірник нормативних актів Національного університету «Львівська політехніка», Львів, вид. Львівської політехніки, 2018, с. 133 – 147.

Практика за темою бакалаврської кваліфікаційної роботи

Спеціальність: Системи енергетики сталого розвитку
Код дисципліни: 6.141.09.O.087
Кількість кредитів: 3.00
Кафедра: Електроенергетика та системи управління
Лектор: к.т.н., доцент Бахор Зіновій Михайлович та к.т.н., доцент Кідиба Віктор Павлович
Семестр: 8 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання: • розуміння теми і завдання на виконання бакалаврської кваліфікаційної роботи; • уміння проаналізувати вхідні дані про об`єкт діяльності; • уміння вибирати методи і засоби та проводити дослідження об’єкту діяльності; • здатність вибирати необхідні літературу та довідники.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: • Електричні мережі. • Основи релейного захисту та автоматики електроенергетичних систем. • Комп*ютерний аналiз режимів електроенергетичних систем • Проектування підстанцій електричних мереж.
Короткий зміст навчальної програми: Характеристика бази практики. Аналіз вихідних даних про об’єкт діяльності та його електричну частину для виконання бакалаврської кваліфікаційної роботи. Формування мети та задач, які необхідно виконати. Вибір засобів та проведення досліджень . Висновки.
Методи та критерії оцінювання: • письмовий звіт з практики, усне опитування (30%) • підсумковий контроль - залік: захист звіту в усній формі (70%)
Рекомендована література: 1. Правила улаштування електроустановок. 2-е вид., перероб. і доп. – Х: «Форт», 2009. – 736 с. 2. Кідиба В.П. Релений захист електроенергетичних систем. – Львів, видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2015. – 504 с. 3. З.М.Бахор, А.В. Журахівський. Проектування підстанцій електричних мереж: - навчальний посібник. – Львів: Видавництво Львівської політехніки, 2017. – 308 c.