Виконання магістерської кваліфікаційної роботи

Спеціальність: Міжнародна інформація
Код дисципліни: 7.291.02.O.013
Кількість кредитів: 15.00
Кафедра: Міжнародна інформація
Лектор: Павлюх Марія
Семестр: 3 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання: - Знати та розуміти природу, джерел та напрямів еволюції міжнародних відносин, міжнародної політики, зовнішньої політики держав, стану теоретичних досліджень міжнародних відносин та світової політики. - Критично осмислювати та аналізувати глобальні процеси та їх вплив на міжнародні відносини. - Застосовувати сучасні наукові підходи, методології та методики для дослідження проблем міжнародних відносин та зовнішньої політики. - Аналізувати та оцінювати проблеми міжнародної та національної безпеки, міжнародні та інтернаціоналізовані конфлікти, підходи, способи та механізми забезпечення безпеки у міжнародному просторі та у зовнішній політиці держав. - Збирати, обробляти та аналізувати інформацію про стан міжнародних відносин, світової політики та зовнішньої політики держав. - Визначати, оцінювати та прогнозувати політичні, дипломатичні, безпекові, суспільні й інші ризики у сфері міжнародних відносин та глобального розвитку. - Оцінювати та аналізувати міжнародні та зовнішньополітичні проблеми та ситуації, пропонувати підходи до вирішення таких проблем. - Вільно спілкуватися державною та іноземними мовами усно і письмово, з професійних і наукових питань. - Готувати аналітичні довідки, звіти та інші документи про стан міжнародних відносин, зовнішньої політики, суспільних комунікацій т а регіональних студій. - Розробляти та реалізовувати проекти прикладних досліджень міжнародних відносин, зовнішньої та світової політики.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: бакалаврська кваліфікаційна робота
Короткий зміст навчальної програми: Кваліфікаційна магістерська робота має розв’язувати складну задачу або проблему в сфері міжнародних відносин, зовнішньої політики, суспільних комунікацій та регіональних студій, що передбачає проведення досліджень та/або здійснення інновацій та характеризується невизначеністю умов та вимог. У кваліфікаційній роботі не повинно міститися академічного плагіату, фальсифікації та фабрикації результатів. Кваліфікаційна робота має бути розміщена на сайті закладу вищої освіти або його структурного підрозділу, або у репозитарії закладу вищої освіти. Оприлюднення кваліфікаційних робіт, що містять інформацію з обмеженим доступом, здійснювати відповідно до вимог чинного законодавства.
Методи та критерії оцінювання: Атестація здійснюється у формі публічного захисту кваліфікаційної роботи. Оцінювання проводиться у балах: 94 бали - "відмінно" 80 балів - "добре" 60 балів - "задовільно"
Рекомендована література: 1. Дзядик Н. Я. Глобальне громадянське суспільство як новий суб’єкт світової політики в умовах глобалізації. Магістерська кваліфікаційна робота. Національний університет «Львівська політехніка», Львів, 2020. 100 с. 2. Загальні положення та правила складання ДСТУ 8302:2015. URL: http://lib.pnu.edu.ua/files/dstu-8302-2015.pdf. (дата звернення: 27.01.2020). 3. Методичні рекомендації до виконання, подання до захисту та захист магістерських кваліфікаційних робіт зі спеціальності 08.03.020401 «Міжнародна інформація» (проект) / укл.: Ю. О. Лунь, В. В. Гулай, М. І. Густі, А. П. Крап та ін. Львів: Національний університет «Львівська політехніка», 2012. 32 с. 4. Основні вимоги до дисертацій та авторефератів дисертацій. Бюлетень ВАК України. 2007. № 6. С. 10. 5. Павлюх М. В. Соціально-політична комунікація в сучасних польських медіа. URL: https://www.lnu.edu.ua/wp-content/uploads/2016/08/dis_pavlyuh.pdf (дата звернення: 7.02.2020). 6. Положення про атестацію здобувачів вищої освіти та роботу екзаменаційної комісії Національного університету «Львівська політехніка». Львів: Національний університет «Львівська політехніка», 2015. 37 с. 7. Положення про організацію та проведення державної атестації студентів / Укл.: А. Г. Загородній, Р. О. Корж, Г. М. Лисяк, О. Ю. Лозинський, Б. В. Моркляник, В. А. Павлиш, Л. М. Пилипенко. Львів: Видавництво Львівської політехніки, 2011. 40 с. 8. Регламент перевірки на академічний плагіат кваліфікаційних робіт студентів, рукописів дисертацій та монографій, рукописів статей, поданих до публікування у періодичних наукових виданнях в Національному університеті «Львівська політехніка» 2018 року. 26 с. 9. Тимчасове положення про оцінювання знань та визначення рейтингу студентів у кредитно-модульній системі організації навчального процесу / Упор. О. Ю. Лозинський, В. А. Павлиш, А. Г. Загородній. Львів: Поліграфічний центр видавництва НУ «Львівська політехніка», 2008. 57 с. 10. Шейко В. М., Кушнаренко Н. М. Організація та методика науково-дослідницької діяльності: підручник. Київ: Знання, 2008. 310 с.
Уніфікований додаток: Національний університет «Львівська політехніка» забезпечує реалізацію права осіб з інвалідністю на здобуття вищої освіти. Інклюзивні освітні послуги надає Служба доступності до можливостей навчання «Без обмежень», метою діяльності якої є забезпечення постійного індивідуального супроводу навчального процесу студентів з інвалідністю та хронічними захворюваннями. Важливим інструментом імплементації інклюзивної освітньої політики в Університеті є Програма підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників та навчально-допоміжного персоналу у сфері соціальної інклюзії та інклюзивної освіти. Звертатися за адресою: вул. Карпінського, 2/4, І-й н.к., кімн. 112 E-mail: nolimits@lpnu.ua Websites: https://lpnu.ua/nolimits https://lpnu.ua/integration
Академічна доброчесність: Політика щодо академічної доброчесності учасників освітнього процесу формується на основі дотримання принципів академічної доброчесності з урахуванням норм «Положення про академічну доброчесність у Національному університеті «Львівська політехніка» (затверджене вченою радою університету від 20.06.2017 р., протокол № 35).