Міжнародна інформація

8.291.00.02 Міжнародна інформація
Кваліфікація: Магістр з міжнародних відносин, суспільних комунікацій та регіональних студій за спеціалізацією міжнародна інформація
Рік вступу: 2022
Форма навчання: денна
Тривалість програми: 1 рік 6 місяців
Інститут: Інститут прикладної математики та фундаментальних наук
Кількість кредитів: 90 кредитів ЄКТС
Рівень кваліфікації відповідно до Національної рамки кваліфікацій, Європейської рамки кваліфікацій для навчання впродовж життя: Cьомий рівень НРК (другий цикл РК ЄПВО, сьомий рівень ЄРК)
Галузь знань: Міжнародні відносини
Особливі умови вступу: Відсутні
Конкретні механізми визнання попереднього навчання: За умови, що попередній рівень отримано в іншій країні, необхідна нострифікація, яка проводиться Львівською політехнікою.
Вимоги та правила щодо отримання кваліфікації, вимоги щодо виконання навчальної програми: Успішне виконання навчального плану ОКР «Магістр» відповідного року вступу. Повне виконання навчальної програми, проходження практики за темою магістерської кваліфікаційної роботи та захист магістерської кваліфікаційної роботи.
Характеристика освітньої програми: Мета освітньо-професійної програми полягає в підготовці фахівців, здатних розв’язувати складні спеціалізовані задачі та практичні проблеми професійної діяльності у сфері міжнародних відносин, зовнішньої політики та міжнародних комунікацій, що характеризуються комплексністю та невизначеністю умов, передбачають проведення досліджень та/або запровадження інновацій.
Програмні результати навчання: - Знати та розуміти природу, джерела та напрями еволюції міжнародних відносин, міжнародної політики, зовнішньої політики держав, стану теоретичних досліджень міжнародних відносин та світової політики. - Критично осмислювати та аналізувати глобальні процеси та їх вплив на міжнародні відносини. - Застосовувати сучасні наукові підходи, методології та методики для дослідження проблем міжнародних відносин та зовнішньої політики. - Аналізувати та оцінювати проблеми міжнародної та національної безпеки, міжнародні та інтернаціоналізовані конфлікти, підходи, способи та механізми забезпечення безпеки у міжнародному просторі та у зовнішній політиці держав. - Збирати, обробляти та аналізувати інформацію про стан міжнародних відносин, світової політики та зовнішньої політики держав. - Визначати, оцінювати та прогнозувати політичні, дипломатичні, безпекові, суспільні й інші ризики у сфері міжнародних відносин та глобального розвитку. - Оцінювати та аналізувати міжнародні та зовнішньополітичні проблеми та ситуації, пропонувати підходи до вирішення таких проблем. - Здійснювати професійний усний та письмовий переклад з/на іноземну мову, зокрема, з фахової тематики міжнародного співробітництва, зовнішньої та світової політики. - Формулювати задачі моделювання, створювати і досліджувати моделі об’єктів і процесів міжнародних відносин, зовнішньої політики, суспільних комунікацій та регіональних студій.
Академічна мобільність: Немає, проте мобільність заохочується та визнається згідно із процедурами ЄКТС
Практика/стажування: Практика за темою магістерської кваліфікаційної роботи полягає у вивченні досліджуваних у магістерській кваліфікаційній роботі питань на основі фактичного стану речей, який характерний для підприємств та організацій, що належать до баз практики, з врахуванням специфіки міжнародних інформаційних відносин.
Керівник освітньої програми, контактна особа: К. політ. н., доцент Максимець Віра Євгенівна, роб. тел.: +380322582476, e-mail: mi.dept@lpnu.ua
Професійні профілі випускників: Загалом є 2 професійні лінії. Лінія 1. Прикладний аналіз інформації та прогнозування глобальних і регіональних процесів. Програма розвиває компетентності, необхідні для прикладного системного аналізу інформації та прогнозування глобальних та регіональних процесів. Лінія 2. Інформаційне та геополітичне позиціонування держав. Програма розвиває компетентності, необхідні для виконання завдань зовнішньої політики в іноземних державах.
Доступ до подальшого навчання: Здобуття третього (освітньо-наукового /освітньо-творчого) рівня
Інші особливості програми: Передбачається вивчення окремих компонентів англійською мовою. Освітньо-професійна програма охоплює два напрями: прикладний аналіз інформації та прогнозування глобальних і регіональних процесів; інформаційно-аналітичне забезпечення зовнішньої політики європейських держав. Лабораторні заняття проводяться у комп’ютерних класах з належним обладнанням, об’єднаним у локальні мережі з виходом до Інтернету, та сучасним програмним забезпеченням, що передбачає застосування комп’ютерних моделей для аналізу і прогнозування у міжнародних відносинах.