Кроскультурні контексти та філософія управління

Спеціальність: Бізнес-адміністрування: стратегічний розвиток та інновації
Код дисципліни: 7.073.15.E.014
Кількість кредитів: 6.00
Кафедра: Адміністративний та фінансовий менеджмент
Лектор: старший викладач Дума О.І.
Семестр: 2 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання: • здатність організовувати управлінську діяльність менеджерів різних рівнів управління та формування її складових; • уміти організовувати колективну роботу, працювати в команді, толерантно сприймаючи соціальні, етнічні, конфесійні та культурні відмінності, • уміти особисто діяти відповідно до етичних норм та цінностей в управлінні. • обґрунтовано висвітлювати основі напрямки розвитку ідеї управління; • розкривати бачення управлінської проблематики в історії філософської думки; • використовувати здобутки філософії управлінської свідомості в процесі наукових досліджень;
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: • попередні навчальні дисципліни (Маркетинг та цифрові технології, Управління ефективністю); • супутні і наступні навчальні дисципліни (Особистісні та командні взаємодії)
Короткий зміст навчальної програми: Еволюція та основні концепції кроскультурного менеджменту. Вплив культури та формування національного стилю управління. Філософський аспект сучасного менеджменту і бізнесу. Соціальне управління в сучасному світі. Підготовка персоналу до роботи в кроскультурному середовищі . Командоутворення і стимулювання персоналу в кроскультурному середовищі. Особливості ділової взаємодії з представниками моноактивних, поліактивних і реактивних культур. Формування української ділової культури: проблеми і перспективи розвитку. Роль етикету у міжнародному бізнесі.
Методи та критерії оцінювання: Поточний контроль (50 %); Екзаменаційний контроль (письмова компонента 50 %)
Рекомендована література: 1. Тодорова Н.Ю. Крос-культурний менеджмент. 2009. 330 с. 2. Панченко Є.Г., Петрашко Л.П. Технології крос-культурного менеджменту: адаптація до умов реального середовища. Міжпредметний тренінг магістерської програми «Управління міжнародним бізнесом», Навчальний посібник з грифом МОН України, К.: КНЕУ, 2010, 191 с. 3. Михайлова Л.І., Юрченко О.Ю., Данько Ю.І., Михайлов А.М. Міжнародний менеджмент. Навчальний посібник. К.: Центр учбової літератури, 2007. 237с. 4. Берри Дж., Пуртинга А., Сигалл М., Дасен П. Кросс-культурная психология : исследования и применение, Харьков: Гуманитарный центр, 2007, 559 с.
Уніфікований додаток: Національний університет «Львівська політехніка» забезпечує реалізацію права осіб з інвалідністю на здобуття вищої освіти. Інклюзивні освітні послуги надає Служба доступності до можливостей навчання «Без обмежень», метою діяльності якої є забезпечення постійного індивідуального супроводу навчального процесу студентів з інвалідністю та хронічними захворюваннями. Важливим інструментом імплементації інклюзивної освітньої політики в Університеті є Програма підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників та навчально-допоміжного персоналу у сфері соціальної інклюзії та інклюзивної освіти. Звертатися за адресою: вул. Карпінського, 2/4, І-й н.к., кімн. 112 E-mail: nolimits@lpnu.ua Websites: https://lpnu.ua/nolimits https://lpnu.ua/integration
Академічна доброчесність: Політика щодо академічної доброчесності учасників освітнього процесу формується на основі дотримання принципів академічної доброчесності з урахуванням норм «Положення про академічну доброчесність у Національному університеті «Львівська політехніка» (затверджене вченою радою університету від 20.06.2017 р., протокол № 35).