Виконання магістерської кваліфікаційної роботи

Спеціальність: Міжнародні відносини
Код дисципліни: 7.291.01.O.013
Кількість кредитів: 15.00
Кафедра: Політологія та міжнародні відносини
Лектор: викладачі кафедри ПМВ
Семестр: 3 семестр
Форма навчання: денна
Мета вивчення дисципліни: Метою магістерської кваліфікаційної роботи є перевірка умінь майбутніх фахівців-міжнародників використовувати усі знання та навички, отримані у процесі навчання в університеті при вирішенні конкретних практичних або наукових завдань.
Завдання: ЗК 1. Здатність проведення досліджень на відповідному рівні. ЗК 2. Здатність вчитися і оволодівати сучасними знаннями. ЗК 3. Вміння виявляти, ставити та вирішувати проблеми. ЗК 5. Здатність генерувати нові ідеї (креативність). ЗК 6. Здатність працювати в міжнародному контексті ЗК 7. Здатність працювати у команді. ЗК 8. Здатність виявляти ініціативу та підприємливість. ЗК 9. Здатність оцінювати та забезпечувати якість виконуваних робіт. ЗК 11. Здатність діяти суспільно відповідально, проявляти громадянську свідомість, відповідати за якість виконаної роботи. ЗК 12. Уміння аргументувати вибір шляхів вирішення завдань професійного характеру, критично оцінювати отримані результати та обґрунтовувати прийняті рішення. ФК 3. Здатність аргументувати вибір шляхів вирішення завдань професійного характеру у сфері міжнародних відносин, суспільних комунікацій та регіональних студій, критично оцінювати отримані результати та обґрунтовувати прийняті рішення. ФК 6. Здатність використовувати для дослідження міжнародних відносин, суспільних комунікацій та для регіональних студій теоретичні та методологічні підходи політології, економічної та правової науки, міждисциплінарних досліджень. ФК 10. Здатність до самонавчання, підтримки належного рівня знань, готовність до опанування знань нового рівня, підвищення своєї фаховості та рівня кваліфікації.
Результати навчання: РН 1. знати та розуміти природу, джерела та напрями еволюції міжнародних відносин, міжнародної політики, зовнішньої політики держав, стану теоретичних досліджень міжнародних відносин та світової політики; РН 2. критично осмислювати та аналізувати глобальні процеси та їх вплив на міжнародні відносини; РН 5. збирати, обробляти та аналізувати інформацію про стан міжнародних відносин, світової політики та зовнішньої політики держав; РН 7. оцінювати та аналізувати міжнародні та зовнішньополітичні проблеми та ситуації, пропонувати підходи до вирішення таких проблем; РН 10. розробляти та реалізовувати проекти прикладних досліджень міжнародних відносин, зовнішньої та світової політики; РН 14. оцінювати результати власної роботи і відповідати за особистий професійний розвиток; РН 20. представляти та обговорювати отримані результати та здійснювати трансфер набутих знань; РН 21. адаптуватись до нових умов та самостійно приймати рішення; РН 22. усвідомлювати необхідність навчання впродовж усього життя з метою поглиблення набутих та здобуття нових фахових знань відповідно до тенденцій розвитку міжнародних відносин, формулювання новітніх політологічних теорій, концепцій та трактувань міжнародної системи; КОМ 1 уміння вільно використовувати іноземні мови в практичній діяльності за спеціальністю, проводити прямий і зворотний переклад документів з іноземних мов; КОМ 2. здатність у комунікаціях обстоювати патріотичну державницьку позицію щодо місця України в системі міжнародних відносин; КОМ 3. уміння представляти та обговорювати отримані результати та здійснювати трансфер набутих знань. АіВ 1 здатність адаптуватись до нових умов та приймати відповідні рішення; АіВ2. здатність усвідомлювати необхідність навчання упродовж всього життя з метою поглиблення набутих та здобуття нових фахових знань; АіВ3. здатність відповідально ставитись до виконуваної роботи, самостійно приймати рішення, досягати поставленої мети з дотримання вимог професійної етики.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: - Пререквізит: Методологія досліджень міжнародних відносин. - Кореквізити: практика за темою магістерської кваліфікаційної роботи.
Короткий зміст навчальної програми: Магістерська кваліфікаційна робота – це підсумкова атестаційна робота студента, що виконується ним на випускному році магістратури. Вона дає концентровану та достатньо повну характеристику знань студента та його уміння орієнтуватися у своїй професійній сфері. В процесі виконання завдань модуля студент повинен представити готову наукову роботу, яка допускається до захисту рішенням засідання кафедри
Опис: Тема магістерської роботи має відображати проблематику функціональних напрямів та основних завдань професійної діяльності, що формують фахові компетентності магістра з міжнародних відносин. Назва теми повинна бути чіткою та лаконічною. Тематику магістерських робіт, зазвичай, пропонує та щорічно оновлює випускова кафедра, зважаючи на наукові зацікавлення й напрями дослідницької праці її науково-педагогічних працівників, а також актуальність досліджуваної наукової проблематики.
Методи та критерії оцінювання: захист роботи на засіданні ЕК, 100 балів
Критерії оцінювання результатів навчання: Магістерську кваліфікаційну роботу оцінюють за 4-бальною («відмінно», «добре», «задовільно» й «незадовільно») та 100-бальною шкалою за мінімальним рівнем
Порядок та критерії виставляння балів та оцінок: Магістерську кваліфікаційну роботу оцінюють за 4-бальною («відмінно», «добре», «задовільно» й «незадовільно») та 100-бальною шкалою за мінімальним рівнем
Рекомендована література: 1. Добронравова, І. С. Філософія і методологія науки: Підручник / І. С. Добронравова, Л. І. Сидоренко. – К.: Видавничо-поліграфічний центр «Київський університет», 2008. – 223 с. 2. Еко У. Як написати дипломну роботу: Гуманітарні науки / Умберто Еко ;[пер. за ред. О.Глотова]. – Тернопіль: Мандрівець, 2007. – 224 с. 3. Крауз-Мозер, Б. Теории политики. Методологические принципы / БарбараКрауз-Мозер ; [пер. с польск. И. А. Руденок]. – Х.:Изд-во Гуманитарный Центр, 2008. – 256 с. 4. Крушельницька О.В. Методологія та організація наукових досліджень: Навчальний посібник [Електронний ресурс] / Крушельницька О.В. – К.: Кондор, 2006. – 206 с. – Режим доступу: http://194.44.152.155/elib/local/sk692388.pdf 5. Мангейм, Дж. Б. Политология: Методыисследования[Електронний ресурс] / Джарол Б. Мангейм, Ричард К. Рич. – М.: Издательство “Весь Мир”, 1997. – 544 с. – Режим доступу: http://grachev62.narod.ru/Mr/Index.html 6. Ушаков, Е. В. Введение в философию и методологию науки: Учебник / Е. В. Ушаков. – М.: Издательство «Экзамен», 2005. – 528 с. 7. Шейко В.М. Організація та методика науково-дослідницької діяльності [Електронний ресурс] / Шейко В.М., Кушнаренко Н.М. – К.: Знання-Прес, 2003. – 295 с. – Режим доступу: http://library.kpi.kharkov.ua/NEW/SheykoOrg.pdf 8. Hollis, M. Explaining and Understanding International Relations / Martin Hollis and Steve Smith. New York: Oxford University Press, 1990. 226 pp. 9. Qualitative Methods in International Relations: A Pluralist Guide / Edited byAudie Klotz and DeepaPrakash. Basingstoke, UK and New York: Palgrave Macmillan, 2008. 260 pp.
Уніфікований додаток: Національний університет «Львівська політехніка» забезпечує реалізацію права осіб з інвалідністю на здобуття вищої освіти. Інклюзивні освітні послуги надає Служба доступності до можливостей навчання «Без обмежень», метою діяльності якої є забезпечення постійного індивідуального супроводу навчального процесу студентів з інвалідністю та хронічними захворюваннями. Важливим інструментом імплементації інклюзивної освітньої політики в Університеті є Програма підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників та навчально-допоміжного персоналу у сфері соціальної інклюзії та інклюзивної освіти. Звертатися за адресою: вул. Карпінського, 2/4, І-й н.к., кімн. 112 E-mail: nolimits@lpnu.ua Websites: https://lpnu.ua/nolimits https://lpnu.ua/integration
Академічна доброчесність: Політика щодо академічної доброчесності учасників освітнього процесу формується на основі дотримання принципів академічної доброчесності з урахуванням норм «Положення про академічну доброчесність у Національному університеті «Львівська політехніка» (затверджене вченою радою університету від 20.06.2017 р., протокол № 35).