Оподаткування комерційної діяльності

Спеціальність: Підприємництво, торгівля та біржова діяльність
Код дисципліни: 6.076.00.O.051
Кількість кредитів: 3.00
Кафедра: Підприємництво та екологічна експертиза товарів
Лектор: Професор Ростислав Слав'юк
Семестр: 7 семестр
Форма навчання: денна
Мета вивчення дисципліни: Формування системи знань з теорії та практики оподаткування комерційної діяльності.
Завдання: ЗК 1. Здатність до абстрактного мислення, аналізу та синтезу. ЗК 2. Здатність застосовувати отримані знання в практичних ситуаціях. ЗК5. Навички використання інформаційних і комунікаційних технологій. ЗК6. Здатність до пошуку, оброблення та аналізу інформації з різних джерел. Спеціальні фахові компетентності професійного спрямування (ФКС) ФКС2.6. Здатність організувати оподаткування комерційної діяльності ФКС2.10. Здатність організувати документальний супровід комерційної діяльності.
Результати навчання: АВ1. Управління комплексними діями або проектами, відповідальність за прийняття рішень у непередбачуваних умовах. АВ2. Відповідальність за професійний розвиток окремих осіб та/або груп осіб. АВ3. Здатність до подальшого навчання з високим рівнем автономності У результаті вивчення навчальної дисципліни здобувач освіти повинен бути здатним продемонструвати такі програмні результати навчання: 1. ЗН6. Знати нормативно-правове забезпечення діяльності підприємницьких, торговельних і біржових структур і застосовувати його на практиці. 2. УМ 1. Уміння критично мислити, аналізувати та синтезувати в професійних цілях. 3. УМ 2. Застосовувати набуті знання для виявлення, постановки та вирішення завдань за різних практичних ситуацій в підприємницькій, торговельній та біржовій діяльності. 4. УМ 5. Організовувати пошук, самостійний вибір, якісну обробку інформації з різних джерел для формування банків даних у сфері підприємництва, торгівлі та біржової діяльності. 5. УМ 17. Застосовувати знання й уміння для забезпечення ефективної організації комерційної діяльності та міжнародного трансферу товарів.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: Пререквізити: Основи обліку та оподаткування Основи економічного аналізу та прогнозування Постреквізити Облік та інформаційне забезпечення комерційної діяльності Фінансовий аналіз комерційної діяльності підприємства
Короткий зміст навчальної програми: Сутність податків. Податки в системі доходів державного бюджету. Функції податків. Види прямих податків. Види непрямих податків. Податкова політика: поняття податкової політики та її напрямки. Суть податкового регулювання економіки. Податковий вплив на ціни. Податкова система в Україні, основні етапи її становлення. Сутність податку на додану вартість. Акцизний податок як форма специфічних акцизів. Порядок включення акцизного податку у ціну товарів. Податок на прибуток підприємств. Оподаткування доходів фізичних осіб як форма індивідуального оподаткування.
Опис: Сутність податків. Податки в системі доходів державного бюджету. Функції податків. Фіскальна функція, механізм її реалізації. Податки як основа фінансової бази держави. Регулююча функція. Класифікація податків, її ознаки. Поділ податків за економічним змістом. Види прямих податків. Види непрямих податків. Податок на додану вартість як сучасна форма непрямого універсального оподаткування. Переваги та недоліки непрямих податків, їх місце в податковій системі. Поняття податкової системи і вимоги до неї. Принципи оподаткування. Податкова політика: поняття податкової політики та її напрямки. Суть податкового регулювання економіки. Податковий вплив на ціни. Податкова система в Україні, основні етапи її становлення. Оподаткування комерційної діяльності в США та Канаді. Податкова система країн ЄС. Оподаткування в країнах Азії. Класифікація документів. Основні вимоги до оформлення первинних документів. Способи виправлення помилок у бухгалтерських документах. Інвентаризація та її роль у бухгалтерському обліку. Види інвентаризації (часткова, повна, перманентна, планова, позапланова). Процедура проведення інвентаризації. Порядок заповнення інвентарного опису. Прибуткове оподаткування в системі податків з підприємств та організацій. Платники і ставки податку на прибуток з числа резидентів та нерезидентів. Об’єкт оподаткування. Порядок визначення прибутку як об’єкта оподаткування, його економічний зміст і кількісна визначеність. Витрати підприємств для визначення прибутку, їх склад. Особливості прибуткового оподаткування платників різнихгалузей, окремих видів доходів. Порядок обчислення та сплати податку на прибуток. Облік процесу постачання. Облік процесу виробництва. Облік процесу реалізації. Основи організації податкового обліку на підприємствах. Сутність податку на додану вартість. Платники і ставки податку. Порядок обчислення податку на додану вартість. Два методи обчислення податку. Податкові зобов'язання та податковий кредит при обчисленні податку на додану вартість. Особливості визначення податкового зобов'язання та кредиту. Декларація з ПДВ, її зміст, порядок складання. Строки подання декларацій. Акцизний податок як форма специфічних акцизів. Перелік підакцизних товарів і ставки акцизного податку. Методика обчислення сум акцизного податку, що підлягають сплаті до бюджету. Порядок включення акцизного податку у ціну товарів. Особливості оподаткування ФОП. Ставки податків. Податок з доходів фізичних осіб Оподаткування доходів фізичних осіб як форма індивідуального оподаткування. Порядок нарахування, утримання, сплати та перерахування податку до бюджету. Оподаткування операцій з продажу об'єктів нерухомого майна. Оподаткування операцій з продажу рухомого майна. Оподаткування доходу, отриманого платником податку внаслідок прийняття ним у спадщину коштів майна, майнових чи немайнових прав. Сутність непрямих методів. Особливості застосування. Перспективи зміни системи оподаткування. Методи оптимізації податкових розрахунків.
Методи та критерії оцінювання: Поточний контроль - 40%. Екзамен - 60%, в тому числі усне опитування 20% письмове тестування 40 % .
Критерії оцінювання результатів навчання: Оцінювання знань під час семінарських завдань здійснюється за такою методикою: 1). усне експрес-опитування 5 балів за знання навчального матеріалу модуля, що міститься в основних і додаткових рекомендованих літературних джерелах, вміння аналізувати явища, які вивчаються, у їхньому взаємозв’язку і розвитку. 4 бали балів за знання навчального матеріалу модуля, що міститься в основних і додаткових рекомендованих літературних джерелах, вміння аналізувати явища, які вивчаються. 3 бали посередні знання навчального матеріалу модуля. 2). тестування знань студентів з теоретичного матеріалу: 0,1 бала за одну правильну відповідь кожного з 150 тестів
Порядок та критерії виставляння балів та оцінок: 100–88 балів – («відмінно») виставляється за високий рівень знань (допускаються деякі неточності) навчального матеріалу компонента, що міститься в основних і додаткових рекомендованих літературних джерелах, вміння аналізувати явища, які вивчаються, у їхньому взаємозв’язку і роз витку, чітко, лаконічно, логічно, послідовно відповідати на поставлені запитання, вміння застосовувати теоретичні положення під час розв’язання практичних задач; 87–71 бал – («добре») виставляється за загалом правильне розуміння навчального матеріалу компонента, включаючи розрахунки , аргументовані відповіді на поставлені запитання, які, однак, містять певні (неістотні) недоліки, за вміння застосовувати теоретичні положення під час розв’язання практичних задач; 70 – 50 балів – («задовільно») виставляється за слабкі знання навчального матеріалу компонента, неточні або мало аргументовані відповіді, з порушенням послідовності викладення, за слабке застосування теоретичних положень під час розв’язання практичних задач; 49–26 балів – («не атестований» з можливістю повторного складання семестрового контролю) виставляється за незнання значної частини навчального матеріалу компонента, істотні помилки у відповідях на запитання, невміння застосувати теоретичні положення під час розв’язання практичних задач; 25–00 балів – («незадовільно» з обов’язковим повторним вивченням) виставляється за незнання значної частини навчального матеріалу компонента, істотні помилки у відповідях на запитання, невміння орієнтуватися під час розв’язання практичних задач, незнання основних фундаментальних положень.
Рекомендована література: 1. Положення (стандарти) бухгалтерського обліку № 1-34: Затв. Наказами Мінфіну України, 1999 – 2020. 2. Облік та оподаткування підприємств малого бізнесу: навч. посіб. : для здобувачів ступеня вищ. освіти магістра спец. 071 "Облік і оподаткування" освіт.-проф. програми "Оподаткування" / А. П. Макаренко, Т. О. Меліхова, Н. С. Чакалова ; Інж. ін-т Запоріз. нац. ун-ту. - Запоріжжя : ЗНУ, 2019. - 431 с. 3. Оподаткування підприємств агробізнесу: навч. посіб. / Приходько І. П., Павлова Г. Є., Бардадим М. Б. ; [Дніпров. держ. аграр.-екон. ун-т]. - Дніпро : Акцент ПП, 2022. - 177 с. : табл., рис. - Бібліогр.: с. 160-176.. 4. Правове регулювання оподаткування доходів фізичних осіб-підприємців в Україні: монографія / О. В. Кузнецова, В. О. Рядінська ; НДІ прав. забезп. інновац. розвитку НАПрН України. - Одеса : Гельветика, 2021. - 195 с. 5. Аналіз і прийняття рішень для зміцнення економічної безпеки (у сферах обліку, оподаткування, маркетингу, фінансів, менеджменту трудових ресурсів та публічного управління на рівні підприємств, регіонів, держави) : монографія / [Сугак Т. О. та ін.] ; за ред. проф. Нусінова В. Я., доц. Міщук Є. В. ; Криворіз. нац. ун-т. - Кривий Ріг : Р. Козлов [вид.], 2023. - 358. 6. Облік і оподаткування міжнародних операцій : навч. посіб. / А. О. Фатенок-Ткачук ; Волин. нац. ун-т ім. Лесі Українки. - Луцьк : Вежа-Друк, 2022. - 279 с. 7. Податки в Україні : від теорії до практики : навч. курс : [навч. посіб.] / О. О. Воронська. - 4-те вид. - Дніпро : Акцент ПП, 2021. - 531 с. 8. Правове регулювання акцизного оподаткування в умовах сучасних викликів та тенденцій розвитку правової держави : монографія / А. О. Монаєнко, Н. І. Атаманчук. - Одеса : Гельветика, 2022. - 276 с. 9. Гудзь Н. В. Бухгалтерський облік : навч. посібник для внз / Н. В. Гудзь, П. Н. Денчук, Р. В. Романів ; М-во освіти і науки України. - 2-ге вид., перероб. і допов. - К. : Центр учб. літ., 2016. - 424 с. 10. Розвиток бухгалтерського обліку та оподаткування в Україні [Текст] : монографія. - Ірпінь : УДФСУ, 2021. - 256 с. 11. Слав’юк Р. А. Словник економічних термінів. – Львів: Простір-М, 2022. – 190 с. 12. Opodatkowanie u zrodla. Marta Bulacinska-Karwat, dr hab. Pawel Felis, prof. SGH, Anna Glowka, Hubert Goduslawski, Maciej Gruchot, Magdalena Janiszewska, Justyna Kopiec, Marta Kruszewska, Magdalena Liwus-Dolega, Aleksander Lozykowski, Kamil Lukasik, dr Filip Majdowski, Grzegorz Otczyk, r.pr. Anna Rucinska, Jan Sarnowski, dr Joanna Szlezak-Matusewicz, adw. dr Przemyslaw Szymczyk, dr Karolina Tetlak, dr inz. Joanna Wegrzyn. Wydawnictwo C.H.Beck – 2023. – 432 s. Допоміжна 13. Єдиний податок для юридичних і фізичних осіб [Текст] : умови застосування спрощеної системи оподаткування, єдиний податок у сільгоспвиробників, облік і звітність у єдинників - юрид. і фіз. осіб, відповідальність платників єдиного податку : практ. керівництво. - Дніпро : Баланс-Клуб, 2018. - 94 с. 14. Звітність підприємства [Текст] : контрол. роботи для заміру залишк. знань студентів спец. 071 "Облік і оподаткування" / Центр. спілка спожив. т-в України, Львів. торг.-екон. ун-т ; [уклад.: П. О. Куцик, О. М. Чабанюк, О. А. Полянська]. - Львів : Вид-во Львів. торг.-екон. ун-ту, 2018. - 163 с. 15. PAWEL DEBSKI DAMIAN DEBSKI Planowanie, analiza ekonomiczna i sprawozdawczosc, wydawnictwo: WsiP 2013– 230 s.
Уніфікований додаток: Національний університет «Львівська політехніка» забезпечує реалізацію права осіб з інвалідністю на здобуття вищої освіти. Інклюзивні освітні послуги надає Служба доступності до можливостей навчання «Без обмежень», метою діяльності якої є забезпечення постійного індивідуального супроводу навчального процесу студентів з інвалідністю та хронічними захворюваннями. Важливим інструментом імплементації інклюзивної освітньої політики в Університеті є Програма підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників та навчально-допоміжного персоналу у сфері соціальної інклюзії та інклюзивної освіти. Звертатися за адресою: вул. Карпінського, 2/4, І-й н.к., кімн. 112 E-mail: nolimits@lpnu.ua Websites: https://lpnu.ua/nolimits https://lpnu.ua/integration
Академічна доброчесність: Політика щодо академічної доброчесності учасників освітнього процесу формується на основі дотримання принципів академічної доброчесності з урахуванням норм «Положення про академічну доброчесність у Національному університеті «Львівська політехніка» (затверджене вченою радою університету від 20.06.2017 р., протокол № 35).

Оподаткування комерційної діяльності (курсова робота)

Спеціальність: Підприємництво, торгівля та біржова діяльність
Код дисципліни: 6.076.00.O.052
Кількість кредитів: 2.00
Кафедра: Підприємництво та екологічна експертиза товарів
Лектор: Професор Ростислав Слав'юк
Семестр: 7 семестр
Форма навчання: денна
Мета вивчення дисципліни: Формування системи знань з теорії та практики оподаткування комерційної діяльності.
Завдання: ЗК 1. Здатність до абстрактного мислення, аналізу та синтезу. ЗК 2. Здатність застосовувати отримані знання в практичних ситуаціях. ЗК5. Навички використання інформаційних і комунікаційних технологій. ЗК6. Здатність до пошуку, оброблення та аналізу інформації з різних джерел. Спеціальні фахові компетентності професійного спрямування (ФКС) ФКС2.6. Здатність організувати оподаткування комерційної діяльності ФКС2.10. Здатність організувати документальний супровід комерційної діяльності.
Результати навчання: АВ1. Управління комплексними діями або проектами, відповідальність за прийняття рішень у непередбачуваних умовах. АВ2. Відповідальність за професійний розвиток окремих осіб та/або груп осіб. АВ3. Здатність до подальшого навчання з високим рівнем автономності У результаті вивчення навчальної дисципліни здобувач освіти повинен бути здатним продемонструвати такі програмні результати навчання: 1. ЗН6. Знати нормативно-правове забезпечення діяльності підприємницьких, торговельних і біржових структур і застосовувати його на практиці. 2. УМ 1. Уміння критично мислити, аналізувати та синтезувати в професійних цілях. 3. УМ 2. Застосовувати набуті знання для виявлення, постановки та вирішення завдань за різних практичних ситуацій в підприємницькій, торговельній та біржовій діяльності. 4. УМ 5. Організовувати пошук, самостійний вибір, якісну обробку інформації з різних джерел для формування банків даних у сфері підприємництва, торгівлі та біржової діяльності. 5. УМ 17. Застосовувати знання й уміння для забезпечення ефективної організації комерційної діяльності та міжнародного трансферу товарів.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: Пререквізити: Основи обліку та оподаткування Основи економічного аналізу та прогнозування Постреквізити Облік та інформаційне забезпечення комерційної діяльності Фінансовий аналіз комерційної діяльності підприємства
Короткий зміст навчальної програми: Сутність податків. Податки в системі доходів державного бюджету. Функції податків. Види прямих податків. Види непрямих податків. Податкова політика: поняття податкової політики та її напрямки. Суть податкового регулювання економіки. Податковий вплив на ціни. Податкова система в Україні, основні етапи її становлення. Сутність податку на додану вартість. Акцизний податок як форма специфічних акцизів. Порядок включення акцизного податку у ціну товарів. Податок на прибуток підприємств. Оподаткування доходів фізичних осіб як форма індивідуального оподаткування.
Опис: Суб’єкти господарювання в системі оподаткування Теоретичні основи оподаткування суб’єктів господарювання Порядок нарахування та сплати ПДВ суб’єктами господарювання Порядок нарахування та сплати акцизного податку суб’єктами господарювання Оподаткування експортно-імпорних операцій суб’єктів господарювання . Порядок нарахування та сплати податку на прибуток суб’єктами господарювання Порядок нарахування та сплати місцевих податків і зборів Спрощена система оподаткування суб’єктів господарювання Порядок оподаткування податком на доходи фізичних осіб Єдиний соціальний внесок в механізмі оподаткування суб’єктів господарювання
Методи та критерії оцінювання: Усний захист проекту.
Критерії оцінювання результатів навчання: 100–88 балів – («відмінно») виставляється за високий рівень знань (допускаються деякі неточності) навчального матеріалу компонента, що міститься в основних і додаткових рекомендованих літературних джерелах, вміння аналізувати явища, які вивчаються, у їхньому взаємозв’язку і роз витку, чітко, лаконічно, логічно, послідовно відповідати на поставлені запитання, вміння застосовувати теоретичні положення під час розв’язання практичних задач; 87–71 бал – («добре») виставляється за загалом правильне розуміння навчального матеріалу компонента, включаючи розрахунки , аргументовані відповіді на поставлені запитання, які, однак, містять певні (неістотні) недоліки, за вміння застосовувати теоретичні положення під час розв’язання практичних задач; 70 – 50 балів – («задовільно») виставляється за слабкі знання навчального матеріалу компонента, неточні або мало аргументовані відповіді, з порушенням послідовності викладення, за слабке застосування теоретичних положень під час розв’язання практичних задач; 49–26 балів – («не атестований» з можливістю повторного складання семестрового контролю) виставляється за незнання значної частини навчального матеріалу компонента, істотні помилки у відповідях на запитання, невміння застосувати теоретичні положення під час розв’язання практичних задач; 25–00 балів – («незадовільно» з обов’язковим повторним вивченням) виставляється за незнання значної частини навчального матеріалу компонента, істотні помилки у відповідях на запитання, невміння орієнтуватися під час розв’язання практичних задач, незнання основних фундаментальних положень.
Порядок та критерії виставляння балів та оцінок: 100–88 балів – («відмінно») виставляється за високий рівень знань (допускаються деякі неточності) навчального матеріалу компонента, що міститься в основних і додаткових рекомендованих літературних джерелах, вміння аналізувати явища, які вивчаються, у їхньому взаємозв’язку і роз витку, чітко, лаконічно, логічно, послідовно відповідати на поставлені запитання, вміння застосовувати теоретичні положення під час розв’язання практичних задач; 87–71 бал – («добре») виставляється за загалом правильне розуміння навчального матеріалу компонента, включаючи розрахунки , аргументовані відповіді на поставлені запитання, які, однак, містять певні (неістотні) недоліки, за вміння застосовувати теоретичні положення під час розв’язання практичних задач; 70 – 50 балів – («задовільно») виставляється за слабкі знання навчального матеріалу компонента, неточні або мало аргументовані відповіді, з порушенням послідовності викладення, за слабке застосування теоретичних положень під час розв’язання практичних задач; 49–26 балів – («не атестований» з можливістю повторного складання семестрового контролю) виставляється за незнання значної частини навчального матеріалу компонента, істотні помилки у відповідях на запитання, невміння застосувати теоретичні положення під час розв’язання практичних задач; 25–00 балів – («незадовільно» з обов’язковим повторним вивченням) виставляється за незнання значної частини навчального матеріалу компонента, істотні помилки у відповідях на запитання, невміння орієнтуватися під час розв’язання практичних задач, незнання основних фундаментальних положень.
Рекомендована література: 1. Положення (стандарти) бухгалтерського обліку № 1-34: Затв. Наказами Мінфіну України, 1999 – 2020. 2. Облік та оподаткування підприємств малого бізнесу: навч. посіб. : для здобувачів ступеня вищ. освіти магістра спец. 071 "Облік і оподаткування" освіт.-проф. програми "Оподаткування" / А. П. Макаренко, Т. О. Меліхова, Н. С. Чакалова ; Інж. ін-т Запоріз. нац. ун-ту. - Запоріжжя : ЗНУ, 2019. - 431 с. 3. Оподаткування підприємств агробізнесу: навч. посіб. / Приходько І. П., Павлова Г. Є., Бардадим М. Б. ; [Дніпров. держ. аграр.-екон. ун-т]. - Дніпро : Акцент ПП, 2022. - 177 с. : табл., рис. - Бібліогр.: с. 160-176.. 4. Правове регулювання оподаткування доходів фізичних осіб-підприємців в Україні: монографія / О. В. Кузнецова, В. О. Рядінська ; НДІ прав. забезп. інновац. розвитку НАПрН України. - Одеса : Гельветика, 2021. - 195 с. 5. Аналіз і прийняття рішень для зміцнення економічної безпеки (у сферах обліку, оподаткування, маркетингу, фінансів, менеджменту трудових ресурсів та публічного управління на рівні підприємств, регіонів, держави) : монографія / [Сугак Т. О. та ін.] ; за ред. проф. Нусінова В. Я., доц. Міщук Є. В. ; Криворіз. нац. ун-т. - Кривий Ріг : Р. Козлов [вид.], 2023. - 358. 6. Облік і оподаткування міжнародних операцій : навч. посіб. / А. О. Фатенок-Ткачук ; Волин. нац. ун-т ім. Лесі Українки. - Луцьк : Вежа-Друк, 2022. - 279 с. 7. Податки в Україні : від теорії до практики : навч. курс : [навч. посіб.] / О. О. Воронська. - 4-те вид. - Дніпро : Акцент ПП, 2021. - 531 с. 8. Правове регулювання акцизного оподаткування в умовах сучасних викликів та тенденцій розвитку правової держави : монографія / А. О. Монаєнко, Н. І. Атаманчук. - Одеса : Гельветика, 2022. - 276 с. 9. Гудзь Н. В. Бухгалтерський облік : навч. посібник для внз / Н. В. Гудзь, П. Н. Денчук, Р. В. Романів ; М-во освіти і науки України. - 2-ге вид., перероб. і допов. - К. : Центр учб. літ., 2016. - 424 с. 10. Розвиток бухгалтерського обліку та оподаткування в Україні [Текст] : монографія. - Ірпінь : УДФСУ, 2021. - 256 с. 11. Слав’юк Р. А. Словник економічних термінів. – Львів: Простір-М, 2022. – 190 с. 12. Opodatkowanie u zrodla. Marta Bulacinska-Karwat, dr hab. Pawel Felis, prof. SGH, Anna Glowka, Hubert Goduslawski, Maciej Gruchot, Magdalena Janiszewska, Justyna Kopiec, Marta Kruszewska, Magdalena Liwus-Dolega, Aleksander Lozykowski, Kamil Lukasik, dr Filip Majdowski, Grzegorz Otczyk, r.pr. Anna Rucinska, Jan Sarnowski, dr Joanna Szlezak-Matusewicz, adw. dr Przemyslaw Szymczyk, dr Karolina Tetlak, dr inz. Joanna Wegrzyn. Wydawnictwo C.H.Beck – 2023. – 432 s. Допоміжна 13. Єдиний податок для юридичних і фізичних осіб [Текст] : умови застосування спрощеної системи оподаткування, єдиний податок у сільгоспвиробників, облік і звітність у єдинників - юрид. і фіз. осіб, відповідальність платників єдиного податку : практ. керівництво. - Дніпро : Баланс-Клуб, 2018. - 94 с. 14. Звітність підприємства [Текст] : контрол. роботи для заміру залишк. знань студентів спец. 071 "Облік і оподаткування" / Центр. спілка спожив. т-в України, Львів. торг.-екон. ун-т ; [уклад.: П. О. Куцик, О. М. Чабанюк, О. А. Полянська]. - Львів : Вид-во Львів. торг.-екон. ун-ту, 2018. - 163 с. 15. PAWEL DEBSKI DAMIAN DEBSKI Planowanie, analiza ekonomiczna i sprawozdawczosc, wydawnictwo: WsiP 2013– 230 s.
Уніфікований додаток: Національний університет «Львівська політехніка» забезпечує реалізацію права осіб з інвалідністю на здобуття вищої освіти. Інклюзивні освітні послуги надає Служба доступності до можливостей навчання «Без обмежень», метою діяльності якої є забезпечення постійного індивідуального супроводу навчального процесу студентів з інвалідністю та хронічними захворюваннями. Важливим інструментом імплементації інклюзивної освітньої політики в Університеті є Програма підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників та навчально-допоміжного персоналу у сфері соціальної інклюзії та інклюзивної освіти. Звертатися за адресою: вул. Карпінського, 2/4, І-й н.к., кімн. 112 E-mail: nolimits@lpnu.ua Websites: https://lpnu.ua/nolimits https://lpnu.ua/integration
Академічна доброчесність: Політика щодо академічної доброчесності учасників освітнього процесу формується на основі дотримання принципів академічної доброчесності з урахуванням норм «Положення про академічну доброчесність у Національному університеті «Львівська політехніка» (затверджене вченою радою університету від 20.06.2017 р., протокол № 35).