Ідентифікація та методи визначення фальсифікації товарів
Спеціальність: Підприємництво, торгівля та біржова діяльність
Код дисципліни: 7.076.01.E.019
Кількість кредитів: 4.00
Кафедра: Підприємництво та екологічна експертиза товарів
Лектор: викладачі кафедри підприємництва та екологічної експертизи товарів
Семестр: 2 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання: Мета: формування системи знань набуття умінь і навичок визначення ідентифікуючих ознак товарів, сучасних методів виявлення фальсифікації товарів, визначення якості продукції та предметів матеріально-технічного забезпечення в закладах торгівлі в розрізі надання послуг у сфері туризму, навчитися використовувати отриманні знання на практиці.
Завданням навчальної дисципліни є :
- вивчення видів ідентифікації та фальсифікації продовольчих товарів;
- оволодіння проблемою якості на сучасному етапі та її вплив на розвиток економіки України в цілому;
- ознайомлення із засобами фальсифікації продовольчих товарів і методами їх виявлення;
- встановлення ідентифікуючих ознак продовольчих товарів;
- встановлення ідентифікуючих ознак непродовольчих товарів;
- вивчення наслідків фальсифікації продовольчих товарів та заходів по її запобіганню;
- ідентифікація та визначення якості продовольчої продукції та сировини в організаціях торгівлі;
- виробити вміння та навики з практичного застосування методів визначення фальсифікації товарів;
- запобігання реалізації фальсифікованих товарів з метою підвищення іміджу країни.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: Корпоративна культура і фінансова грамотність у сфері міжнародних трансферних відносин
Короткий зміст навчальної програми: Види і засоби,способи і методи ідентифікації.
Сутність, види танаслідки фальсифікації товарів. Заходи попередження та методи визначення фальсифікації. Способи та методи проведення ідентифікації та виявлення
фальсифікації зерноборошняних товарів. Способи і методи проведення ідентифікації та виявлення
фальсифікації кондитерських та смакових товарів. Способи та методи проведення ідентифікації та виявлення
фальсифікації фруктово-овочевої продукції. Способи і методи проведення ідентифікаціїта виявлення фальсифікації молока тамолочних продуктів,харчових жирів, яєць і яєчних
товарів, харчових концентратів. Способи і методи проведення ідентифікаціїта виявлення фальсифікації м’яса ім’ясних товарів, риби і рибних товарів. Ідентифікація непродовольчих товарів. Фальсифікація непродовольчих товарів
Методи та критерії оцінювання: поточний контроль (30% )
підсумковий контроль (70% )
Рекомендована література: 1. Воробець М.М., Сачко А.В., Кобаса І.М. Ідентифікація та методи виявлення фальсифікації : навчальний посібник. Чернівці : Чернівецький нац. ун-т
ім. Юрія Федьковича, 2017. – 96 с.
2. Батутіна А.П., Ємченко І.В. Експертиза товарів. Київ: ЦНМЛ, 2003. – 275 с.
3. Жук В.А. Сенсорний аналіз: навчальний посібник. Київ: Укоопосвіта, 1999.– 236 с.
4. Дубініна А.А., Попова Т.М. Сучасні методи ідентифікації та визначення фальсифікованих товарів [Електронний ресурс] : пакет комплексних контрольних завдань – Електрон. дані. Харків : ХДУХТ, 2018. – 1 електрон. опт. диск (CDROM); 12 см.
5. Ковальчук Х.І., Павлишин М.Л. Основи митної експертизи: навчальнометодичний посібник. Львів: ЛІЕТ, 2015. – 240 с.
6. Методи визначення фальсифікації товарів/ Дубініна А.А., Овічіннікова І.Ф., Дубініна С.О. та інші. Київ: Видавничий дім «Професіонал», 2010. – 272 с.
7. Методи визначення фальсифікації товарів: лабораторний практикум / А. А. Дубініна, Т. М. Летута, С. О. Дубініна, І. Ф. Овічіннікова. Київ: Видавничий дім «Професіонал», 2009. – 336 с.
8. Назаренко Л.О. Ідентифікація та фальсифікація продовольчих товарів: слайд-курс: навчальний посібник . Київ: Центр учбової літератури, 2019. – 250 с.
9. Павлова В.А., Титаренко Л.Д., Малигіна В.Д. Ідентифікація та
фальсифікація продовольчих товарів: навч. посібник. Київ: Центр навчальної літератури, 2006. – 192 с.
10. Полікарпов І.С., Закусілов А.П. Ідентифікація товарів: підручник. Київ: Центр навчальної літератури, 2005. – 344 с.
Уніфікований додаток: Національний університет «Львівська політехніка» забезпечує реалізацію права осіб з інвалідністю на здобуття вищої освіти. Інклюзивні освітні послуги надає Служба доступності до можливостей навчання «Без обмежень», метою діяльності якої є забезпечення постійного індивідуального супроводу навчального процесу студентів з інвалідністю та хронічними захворюваннями. Важливим інструментом імплементації інклюзивної освітньої політики в Університеті є Програма підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників та навчально-допоміжного персоналу у сфері соціальної інклюзії та інклюзивної освіти. Звертатися за адресою:
вул. Карпінського, 2/4, І-й н.к., кімн. 112
E-mail: nolimits@lpnu.ua
Websites: https://lpnu.ua/nolimits https://lpnu.ua/integration
Академічна доброчесність: Політика щодо академічної доброчесності учасників освітнього процесу формується на основі дотримання принципів академічної доброчесності з урахуванням норм «Положення про академічну доброчесність у Національному університеті «Львівська політехніка» (затверджене вченою радою університету від 20.06.2017 р., протокол № 35).
Ідентифікація та методи визначення фальсифікації товарів (курсовий проєкт)
Спеціальність: Підприємництво, торгівля та біржова діяльність
Код дисципліни: 7.076.01.E.021
Кількість кредитів: 3.00
Кафедра: Підприємництво та екологічна експертиза товарів
Лектор: викладачі кафедри підприємництва та екологічної експертизи товарів
Семестр: 2 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання: Мета: формування системи знань набуття умінь і навичок визначення ідентифікуючих ознак товарів, сучасних методів виявлення фальсифікації товарів, визначення якості продукції та предметів матеріально-технічного забезпечення в закладах торгівлі в розрізі надання послуг у сфері туризму, навчитися використовувати отриманні знання на практиці.
Завданням навчальної дисципліни є :
- вивчення видів ідентифікації та фальсифікації продовольчих товарів;
- оволодіння проблемою якості на сучасному етапі та її вплив на розвиток економіки України в цілому;
- ознайомлення із засобами фальсифікації продовольчих товарів і методами їх виявлення;
- встановлення ідентифікуючих ознак продовольчих товарів;
- встановлення ідентифікуючих ознак непродовольчих товарів;
- вивчення наслідків фальсифікації продовольчих товарів та заходів по її запобіганню;
- ідентифікація та визначення якості продовольчої продукції та сировини в організаціях торгівлі;
- виробити вміння та навики з практичного застосування методів визначення фальсифікації товарів;
- запобігання реалізації фальсифікованих товарів з метою підвищення іміджу країни.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: Корпоративна культура і фінансова грамотність у сфері міжнародних трансферних відносин
Короткий зміст навчальної програми: Види і засоби,способи і методи ідентифікації.
Сутність, види танаслідки фальсифікації товарів. Заходи попередження та методи визначення фальсифікації. Способи та методи проведення ідентифікації та виявлення
фальсифікації зерноборошняних товарів. Способи і методи проведення ідентифікації та виявлення
фальсифікації кондитерських та смакових товарів. Способи та методи проведення ідентифікації та виявлення
фальсифікації фруктово-овочевої продукції. Способи і методи проведення ідентифікаціїта виявлення фальсифікації молока тамолочних продуктів,харчових жирів, яєць і яєчних
товарів, харчових концентратів. Способи і методи проведення ідентифікаціїта виявлення фальсифікації м’яса ім’ясних товарів, риби і рибних товарів. Ідентифікація непродовольчих товарів. Фальсифікація непродовольчих товарів
Методи та критерії оцінювання: поточний контроль (30% )
підсумковий контроль (70% )
Рекомендована література: 1. Воробець М.М., Сачко А.В., Кобаса І.М. Ідентифікація та методи виявлення фальсифікації : навчальний посібник. Чернівці : Чернівецький нац. ун-т
ім. Юрія Федьковича, 2017. – 96 с.
2. Батутіна А.П., Ємченко І.В. Експертиза товарів. Київ: ЦНМЛ, 2003. – 275 с.
3. Жук В.А. Сенсорний аналіз: навчальний посібник. Київ: Укоопосвіта, 1999.– 236 с.
4. Дубініна А.А., Попова Т.М. Сучасні методи ідентифікації та визначення фальсифікованих товарів [Електронний ресурс] : пакет комплексних контрольних завдань – Електрон. дані. Харків : ХДУХТ, 2018. – 1 електрон. опт. диск (CDROM); 12 см.
5. Ковальчук Х.І., Павлишин М.Л. Основи митної експертизи: навчальнометодичний посібник. Львів: ЛІЕТ, 2015. – 240 с.
6. Методи визначення фальсифікації товарів/ Дубініна А.А., Овічіннікова І.Ф., Дубініна С.О. та інші. Київ: Видавничий дім «Професіонал», 2010. – 272 с.
7. Методи визначення фальсифікації товарів: лабораторний практикум / А. А. Дубініна, Т. М. Летута, С. О. Дубініна, І. Ф. Овічіннікова. Київ: Видавничий дім «Професіонал», 2009. – 336 с.
8. Назаренко Л.О. Ідентифікація та фальсифікація продовольчих товарів: слайд-курс: навчальний посібник . Київ: Центр учбової літератури, 2019. – 250 с.
9. Павлова В.А., Титаренко Л.Д., Малигіна В.Д. Ідентифікація та
фальсифікація продовольчих товарів: навч. посібник. Київ: Центр навчальної літератури, 2006. – 192 с.
10. Полікарпов І.С., Закусілов А.П. Ідентифікація товарів: підручник. Київ: Центр навчальної літератури, 2005. – 344 с.
Уніфікований додаток: Національний університет «Львівська політехніка» забезпечує реалізацію права осіб з інвалідністю на здобуття вищої освіти. Інклюзивні освітні послуги надає Служба доступності до можливостей навчання «Без обмежень», метою діяльності якої є забезпечення постійного індивідуального супроводу навчального процесу студентів з інвалідністю та хронічними захворюваннями. Важливим інструментом імплементації інклюзивної освітньої політики в Університеті є Програма підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників та навчально-допоміжного персоналу у сфері соціальної інклюзії та інклюзивної освіти. Звертатися за адресою:
вул. Карпінського, 2/4, І-й н.к., кімн. 112
E-mail: nolimits@lpnu.ua
Websites: https://lpnu.ua/nolimits https://lpnu.ua/integration
Академічна доброчесність: Політика щодо академічної доброчесності учасників освітнього процесу формується на основі дотримання принципів академічної доброчесності з урахуванням норм «Положення про академічну доброчесність у Національному університеті «Львівська політехніка» (затверджене вченою радою університету від 20.06.2017 р., протокол № 35).