Захист магістерської кваліфікаційної роботи

Спеціальність: Підприємництво, торгівля та біржова діяльність
Код дисципліни: 7.076.01.O.013
Кількість кредитів: 4.50
Кафедра: Підприємництво та екологічна експертиза товарів
Лектор: Князь Святослав, Славюк Ростислав, Фарат Олександра, Кучер Леся, Ємченко Ірина, Русин-Гриник Роман, Данько Тетяна, Яворська Надія, Косовська Віра
Семестр: 3 семестр
Форма навчання: денна
Мета вивчення дисципліни: Підготовка висококваліфікованих фахівців в сфері підприємництва, торгівля та біржової діяльності, які володіють креативним мисленням, інноваційним підходом, професійними знаннями щодо бізнес діяльності, торгівлі, біржової справи, необхідними для ефективної діяльності в невизначених умовах.
Завдання: Програмні компетентності: Здатність розв’язувати складні задачі і проблеми у галузі підприємництва, торгівлі та/або біржової діяльності або у процесі навчання, що передбачає проведення досліджень та /або здійснення інновацій за невизначених умов і вимог. Загальні: ЗК 1. Здатність до адаптації та дії в новій ситуації. ЗК 2. Вміння виявляти, ставити та вирішувати проблеми. ЗК 3. Здатність мотивувати людей та рухатися до спільної мети. ЗК 4. Здатність спілкуватися з представниками інших професійних груп різного рівня (з експертами з інших галузей знань/видів економічної діяльності). ЗК 5. Визначеність і наполегливість щодо поставлених завдань і взятих обов’язків. Фахові: СК 1. Здатність розробляти та реалізовувати стратегію розвитку підприємницьких, торговельних та/або біржових структур. СК 2. Здатність проводити оцінювання продукції, товарів і послуг в підприємницькій, торговельній та/або біржовій діяльності. СК 3. Здатність до ефективного управління діяльністю суб’єктів господарювання в сфері підприємництва, торгівлі та/або біржової діяльності. СК 4. Здатність до вирішення проблемних питань і прийняття управлінських рішень у професійній діяльності. СК 5. Здатність до ініціювання та реалізації інноваційних проектів в підприємницькій, торговельній та/або біржовій діяльності.
Результати навчання: Програмні результати навчання: Вміти адаптуватися та проявляти ініціативу і самостійність в ситуаціях, які виникають в професійній діяльності. Визначати, аналізувати проблеми підприємництва, торгівлі і біржової діяльності та розробляти заходи щодо їх вирішення. Вміти розробляти заходи матеріального і морального заохочення та застосовувати інші інструменти мотивування персоналу й партнерів для досягнення поставленої мети. Застосовувати бізнес-комунікації для підтримки взаємодії з представниками різних професійних груп. Вміти професійно, в повному обсязі й з творчою самореалізацією виконувати поставлені завдання у сфері підприємництва, торгівлі та/або біржової діяльності. Вміти розробляти та впроваджувати заходи для забезпечення якості виконуваних робіт і визначати їх ефективність. Визначати та впроваджувати стратегічні плани розвитку суб’єктів господарювання у сфері підприємництва, торгівлі та/або біржової діяльності. Оцінювати продукцію, товари, послуги, а також процеси, що відбуваються в підприємницьких, торговельних та/або біржових структурах, і робити відповідні висновки для прийняття управлінських рішень. Розробляти і приймати рішення, спрямовані на забезпечення ефективності діяльності суб’єктів господарювання у сфері підприємницької, торговельної та/або біржової діяльності. Вміти вирішувати проблемні питання, що виникають в діяльності підприємницьких, торговельних та/або біржових структур за умов невизначеності та ризиків. Впроваджувати інноваційні проекти з метою створення умов для ефективного функціонування та розвитку підприємницьких, торговельних та/або біржових структур. Вміти провадити підприємницьку діяльність у сфері декларування товарів. Вміти застосовувати отримані знання і практичні навички щодо сучасних форм управління ризиками у міжнародній комерції. Здатність володіти методами вироблення оптимальних управлінських рішень щодо оптимізації трансферних потоків за допомогою інструментарію математичного моделювання.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: Бізнес-планування та аудит інвестиційних проектів. Методи емпіричного дослідження ринку. Методи і моделі оптимізації трансферних потоків. Корпоративна культура і фінансова грамотність у сфері міжнародних трансферних відносин. Менеджмент персоналу торговельного підприємства. Управління комерційними ризиками.
Короткий зміст навчальної програми: Кваліфікаційна робота магістра виконується за матеріалами усіх видів практик і спрямована на вирішення наступних завдань: – систематизацію, закріплення і розширення теоретичних і практичних знань, отриманих в процесі навчання, застосування цих знань при вирішенні конкретних методичних та прикладних завдань; – відпрацювання навичок аналітичної роботи, застосування методики аналізу результатів діяльності підприємницьких структур; – здатністю розв’язувати проблеми у сферах підприємницької, торговельної та біржової діяльності.
Опис: Аналіз показників діяльності підприємства, обсяг реалізації, фінансові результати, кадровий потенціал підприємства, основні фонди підприємства, оцінка фінансово стану підприємства, аналіз екологічних показників діяльності підприємства, аналіз і опис устаткування і технологій, оцінка впливу підприємства на навколишнє природне середовище як джерела порушень і забруднень;ступінь використання природних ресурсів підприємством у виробничої діяльності.
Методи та критерії оцінювання: Шкала переведення оцінок захисту бакалаврської кваліфікаційної роботи: відмінно - 94 бали; добре - 80 балів; задовільно - 60 балів; незадовільно - 0 балів.
Критерії оцінювання результатів навчання: Методичні рекомендації і вимоги до виконання кваліфікаційної роботи магістра спеціальності 076 Підприємництво, торгівля та біржова діяльність розроблені на підставі Положення про організацію атестації здобувачів вищої освіти НУ «Львівська політехніка» та Положення про навчально-методичне забезпечення освітнього процесу НУ «Львівська політехніка».
Порядок та критерії виставляння балів та оцінок: 100–88 балів – («відмінно») виставляється за високий рівень знань (допускаються деякі неточності) навчального матеріалу компонента, що міститься в основних і додаткових рекомендованих літературних джерелах, вміння аналізувати явища, які вивчаються, у їхньому взаємозв’язку і роз витку, чітко, лаконічно, логічно, послідовно відповідати на поставлені запитання, вміння застосовувати теоретичні положення під час розв’язання практичних задач; 87–71 бал – («добре») виставляється за загалом правильне розуміння навчального матеріалу компонента, включаючи розрахунки , аргументовані відповіді на поставлені запитання, які, однак, містять певні (неістотні) недоліки, за вміння застосовувати теоретичні положення під час розв’язання практичних задач; 70 – 50 балів – («задовільно») виставляється за слабкі знання навчального матеріалу компонента, неточні або мало аргументовані відповіді, з порушенням послідовності викладення, за слабке застосування теоретичних положень під час розв’язання практичних задач; 49–26 балів – («не атестований» з можливістю повторного складання семестрового контролю) виставляється за незнання значної частини навчального матеріалу компонента, істотні помилки у відповідях на запитання, невміння застосувати теоретичні положення під час розв’язання практичних задач; 25–00 балів – («незадовільно» з обов’язковим повторним вивченням) виставляється за незнання значної частини навчального матеріалу компонента, істотні помилки у відповідях на запитання, невміння орієнтуватися під час розв’язання практичних задач, незнання основних фундаментальних положень.
Рекомендована література: Підприємництво, торгівля та біржова діяльність: організаційно-методичні положення державної атестації: навчальний посібник / Князь С.В., Бець М.Т., Фарат О.В., Косовська В.В. – Львів: Видавництво «Львівська політехніка», 2019
Уніфікований додаток: Національний університет «Львівська політехніка» забезпечує реалізацію права осіб з інвалідністю на здобуття вищої освіти. Інклюзивні освітні послуги надає Служба доступності до можливостей навчання «Без обмежень», метою діяльності якої є забезпечення постійного індивідуального супроводу навчального процесу студентів з інвалідністю та хронічними захворюваннями. Важливим інструментом імплементації інклюзивної освітньої політики в Університеті є Програма підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників та навчально-допоміжного персоналу у сфері соціальної інклюзії та інклюзивної освіти. Звертатися за адресою: вул. Карпінського, 2/4, І-й н.к., кімн. 112 E-mail: nolimits@lpnu.ua Websites: https://lpnu.ua/nolimits https://lpnu.ua/integration
Академічна доброчесність: Політика щодо академічної доброчесності учасників освітнього процесу формується на основі дотримання принципів академічної доброчесності з урахуванням норм «Положення про академічну доброчесність у Національному університеті «Львівська політехніка» (затверджене вченою радою університету від 20.06.2017 р., протокол № 35).