Розроблення системи менеджменту (курсовий проєкт)

Спеціальність: Міжнародні економічні відносини
Код дисципліни: 6.292.00.O.015
Кількість кредитів: 3.00
Кафедра: Менеджмент і міжнародне підприємництво
Лектор: к.е.н., доц. Пшик-Ковальська О.О.
Семестр: 2 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання: У результаті вивчення модуля студент повинен набути та розвинути наступні компетентності: загальні: ЗК4 Здатність планувати та управляти часом. ЗК5 Здатність спілкуватися державною мовою як усно, так і письмово. ЗК7 Навички використання інформаційних та комунікаційних технологій ЗК8 Здатність до абстрактного мислення, аналізу та синтезу. ЗК9 Уміння бути критичним та самокритичним. ЗК12 Знання та розуміння предметної області та розуміння професійної діяльності. фахові: СК5 Здатність здійснювати комплексний аналіз та моніторинг кон’юнктури світових ринків, оцінювати зміни міжнародного середовища та вміти адаптуватися до них. СК8 Здатність визначати функціональні особливості, характер, рівень та ступінь взаємозв’язків між суб’єктами міжнародних економічних відносин різного рівня та налагоджувати комунікації між ними. СК 12 Здатність використовувати нормативно-розпорядчі документи та довідкові матеріали при здійсненні професійної діяльності у сфері міжнародних економічних відносин. СК16 Здатність постійно підвищувати теоретичний рівень знань, генерувати й ефективно використовувати їх в практичній діяльності. ФКС 1.2 Здатність проводити комплексне маркетингове дослідження зовнішнього ринку, пошук, вибір та встановлення контактів із закордонним партнером. ФКС 3.3 Здатність використовувати інформаційні системи та технології в управлінні міжнародними комунікаціями та ІТ. Результати навчання даної дисципліни деталізують такі програмні результати навчання: РН 1 Відповідально ставитися до професійного самовдосконалення, усвідомлюючи необхідність навчання впродовж усього життя, проявляти толерантність та готовність до інноваційних змін. РН 4 Систематизовувати й упорядковувати отриману інформацію щодо процесів і явищ у світовому господарстві; оцінювати та пояснювати вплив ендогенних і екзогенних факторів на них; формулювати висновки і розробляти рекомендації з урахуванням особливостей національного і міжнародного середовища. РН 6 Планувати, організовувати, мотивувати, оцінювати та підвищувати результативність колективної праці, здійснювати дослідження в групі під керівництвом лідера з урахуванням вимог та особливостей сьогодення в умовах обмеженості часу. РН 23 Усвідомлювати необхідність навчання впродовж життя з метою підтримки професійної компетентності на високому рівні. К2 Здатність ефективно формувати комунікаційну стратегію.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: пререквізит: Менеджмент, Вступ до фаху «Міжнародні економічні відносини» кореквізит: Міжнародний бізнес
Короткий зміст навчальної програми: Сутність менеджменту та його місце в загальній системі управління. Еволюція менеджменту. Види організацій як об’єктів управління. Процес менеджменту. Функції та методи менеджменту. Управлінські рішення та підходи щодо їх оптимізації. Інформаційні системи і комунікації. Керівництво як об’єднувальна функція менеджменту. Проблеми відповідальності та управлінської етики. Організаційні зміни та організаційний розвиток. Ефективність менеджменту.
Методи та критерії оцінювання: поточний контроль (100%): захист курсового проекту
Рекомендована література: 1. Madura J. International Financial Management / J. Madura. – 4th ed. – New York: West Publishing Company, 2007. – 728 p. 2. Russell S. R., Taylor B. W. Operations management: Creating value along the supply chain. 7 ed. N.-Y.: John Wiley & Sons, Inc., 2010. 832 p. 3. Кузьмін О. Є. Теоретичні та прикладні засади менеджменту: [навчальний посібник] / О. Є. Кузьмін, О. Г. Мельник. – Львів: Інтелект-Захід, 2012. 4. Осовська Г. В. Менеджмент : підручник / Г. В. Осовська, О. А. Осовський. - К. : Кондор-Видавництво, 2015. - 563 с. 5. Менеджмент : навч. посіб. / [Г. Є. Мошек, М. М. Ковальчук, Ю. В. Поканєвич, та ін.]; за заг. редакція Г. Є. Мошека. – К. : Ліра-К, 2015. – 550 с. 6. Міжнародний менеджмент: навчальний посібник / О.Є. Кузьмін, Н.І. Кара, Л.П. Сай, О.О. Пшик-Ковальська // Львів: Растр-7, 2019. – 202 с.