Master’s Thesis Internship

Major: Fermentation Products and Wine-making Technologies
Code of subject: 7.181.01.O.025
Credits: 9.00
Department: Organic Products Technology
Lecturer: Teachers of the department
Semester: 3 семестр
Mode of study: денна
Learning outcomes: The student must: • to know the current level, trends and prospects of the development of the field of science and technology on the theme of master's work; • be able to clearly articulate the purpose of research and the tasks that need to be addressed to achieve it; • Know sources of information search and be able to process literature data to establish a research direction; • be able to mount an experimental installation for research; • to possess methods of experimental research; • know the methods of processing the results of research; The results obtained during the course of practice become the basis for writing master's thesis.
Required prior and related subjects: Methodology of scientific research; Innovative food technologies; Biochemistry of fermentation productions; Microbial biomass technology; Technologies of fermentation and winemaking products; Innovative food technologies; Technology of alcohol and alcoholic beverages.
Summary of the subject: Determination of the purpose, specific research tasks, object and subject of research. Preparation of an expanded master's degree plan. Work with special scientific, scientific-methodical literature, normative acts on the chosen theme of work. A review of published research on literary sources. Formulation of the characteristics of output products. The choice of methods (methods) for conducting research. Research on the topic of master's work.
Assessment methods and criteria: Final control (100%, control measure, credit): written / oral form (100%,)
Recommended books: 1. Конверський А.Є. Основи методології та організації наукових досліджень: Навчальний посібник. – К. – Центр учбової літератури, 2010. – 352с. 2. Шевчук Л.І. Конспект лекцій з дисципліни «Методологія та організація наукових досліджень». для студентів спеціальності 8.05130102«Хімічні технології органічних речовин» Львів: Національний університет “Львівська політехніка”, Реєстр. № 4419 від 19.09.2012р. – 90с. 3. Журахівський А.В. Основи технічної творчості та наукових досліджень. / А.В.Журахівський, А.Я.Яцейко, Н.Б.Дьяченко // Навчальний посібник. – Л. – В-во Львіської політехніки, 2012. – 375с. 4. Інноваційні технології продуктів бродіння і виноробства: підручник / С. В. Іванов, В. А. Домарецький, В. Л. Прибильський [та ін.]. – К.: НУХТ, 2012. – 487 с. 5. Шиян, П. Л. Інноваційні технології спиртової промисловості. Теорія і практика: монографія / П. Л. Шиян, В. В. Сосницький, С. Т. Олійнічук. – К.: «Асканія», 2009. – 424 с. 6. Современные технологии и оборудование свеклосахарного производства / В. О. Штангеев, В. Т. Кобер, Л. Г. Белостоцкий и др. – К.: Цукор України, 2003. – 352 с. 7. Іванов С.В. Інноваційні технології продуктів бродіння і виноробства: підручник / С.В. Іванов, В.А. Домарецький, В.Л. Прибильський [та ін.] // За заг. ред. д-ра хім. наук, проф. С.В. Іванова. – К.: НУХТ, 2012. – 487 с. 8. Moreno-Arribas M. Wine Chemistry and Biochemistry. / M. Moreno-Arribas, M. Carmen Polo // Springer, 2009 . – 715 c. 9. Домарецький В.А. Біологічні та фізико-хімічні основи харчових технологій: монографія / В.А. Домарецкий, А.М. Куц, О.Ю. Шевченко [та ін.] // під ред. д-ра техн. наук, проф. В.А. Домарецкого. – К.: Фенікс, 2011. – 704 с. 10. Зінченко М.Г. Біохімічні і мікробіологічні основи харчової та бродильної технології : навч. посібник / М. Г. Зінченко ; Харківський політехнічний ін-т, нац. техн. ун-т. – Х. : НТУ “ХПІ”, 2009. – 188 с.