Програмування та командна робота

Спеціальність: Управління ІТ продуктами
Код дисципліни: 6.124.04.O.009
Кількість кредитів: 7.00
Кафедра: Інформаційні системи та мережі
Лектор: к.т.н., Ришковець Юрій Володимирович
Семестр: 2 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання: Внаслідок вивчення навчальної дисципліни студент повинен бути здатним: 1) формулювати та розв’язувати задачі в галузі комп’ютерних наук; 2) розробляти алгоритми розв’язування прикладних задач; 3) реалізовувати алгоритми на мові C; 4) виконувати програми в режимі інтерпретатора і компіляції; 5) розробляти програми за математичним описом прикладних проблем; 6) аналізувати результати роботи і відлагодження програм; 7) вивчати нові інформаційні технології.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: • Дискретна математика. • Об'єктно-орієнтоване програмування.
Короткий зміст навчальної програми: Теми курсових робіт 1. LED підсвітка для екранів на платформі Arduino з синхронізацією кольорів 2. Додаток, що показує завантаженість кафе навколо користувача 3. Підбір рецептів їжі 4. Інтерактивна гра-квест за допомогою Qr-кодів 5. 2D слешер з елементами фантастики та різноманітними мобами і босами на платформі Unity 6. Платформа для збору та аналізу медичних дані 7. Додаток для вивчення іноземних слів 8. Платформа для перевізників громадського транспорту, яка дозволяє аналізувати ситуацію на маршруті та оптимізувати процес перевезень 9. Додаток для нових знайомств 10. Торговий робот на біржі 11. Оптимальний раціон харчування 12. Планувальник часу 13. 3D відеогра на основі Unity 14. Аналог Twitter для відвіданих туристичних локацій 15. Соціальна мережа для домашніх улюбленців
Методи та критерії оцінювання: Оцінювання курсових робіт проводиться під час захисту. Максимальна оцінка – 100 балів.
Рекомендована література: 1. Ришковець Ю. В. Алгоритмізація та програмування. Частина 2 : навчальний посібник / Ю. В. Ришковець, В. А. Висоцька. – Львів : Видавництво «Новий світ – 2000», 2018. – 316 с. 2. Ковалюк Т. В. Алгоритмізація та програмування: підручник з грифом МОН України / Т. В. Ковалюк. – Львів: Магнолія-2006, 2013. – 400 с. 3. Шпак З. Я. Програмування мовою C / З. Я. Шпак. – Львів : “Оріяна-Нова”, 2006. – 431 с. 4. Кові С. Р. 7 звичок надзвичайно ефективних людей / Стівен Р. Кові., 2014. – 384 с.
Уніфікований додаток: Національний університет «Львівська політехніка» забезпечує реалізацію права осіб з інвалідністю на здобуття вищої освіти. Інклюзивні освітні послуги надає Служба доступності до можливостей навчання «Без обмежень», метою діяльності якої є забезпечення постійного індивідуального супроводу навчального процесу студентів з інвалідністю та хронічними захворюваннями. Важливим інструментом імплементації інклюзивної освітньої політики в Університеті є Програма підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників та навчально-допоміжного персоналу у сфері соціальної інклюзії та інклюзивної освіти. Звертатися за адресою: вул. Карпінського, 2/4, І-й н.к., кімн. 112 E-mail: nolimits@lpnu.ua Websites: https://lpnu.ua/nolimits https://lpnu.ua/integration
Академічна доброчесність: Політика щодо академічної доброчесності учасників освітнього процесу формується на основі дотримання принципів академічної доброчесності з урахуванням норм «Положення про академічну доброчесність у Національному університеті «Львівська політехніка» (затверджене вченою радою університету від 20.06.2017 р., протокол № 35).