Міжнародні ринки та публічні організації

Спеціальність: Публічне управління та адміністрування
Код дисципліни: 6.281.08.E.182
Кількість кредитів: 4.00
Кафедра: Адміністративний та фінансовий менеджмент
Лектор: к.е.н., доц.. Білик О.І.
Семестр: 8 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання: У результаті вивчення модуля студент повинен: 1.1. Поглиблені знання теоретико-прикладної бази міжнародних ринків та публічних організацій. 1.2. Уміння розробляти та реалізовувати заходи ведення конкурентної боротьби на внутрішніх та зовнішніх товарних ринках, підвищення рівня їх конкурентоспроможності з дотриманням норм конкуренційного законодавства. 1.3. Спроможність будувати комунікації підприємств з органами публічного та муніципального управління та адміністрування, зокрема, органами державної влади, адміністративно-господарського управління та контролю, органами місцевого самоврядування; 1.4. Оцінювати можливі результати від реалізації публічного управління та адміністрування та аргументовано захищати доцільність прийняття та реалізації управлінських рішень.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: - пререквізит: Публічна взаємодія із стейкхолдерами - кореквізит: Публічна взаємодія у крос-культурному середовищі
Короткий зміст навчальної програми: Поняття «Міжнародні ринки та публічні організації» та їх класифікація. Суб’єкти міжнародного ринку. Класичні засади формування публічних організацій. Основні підходи формування міжнародних ринків. Програма розвитку публічних організацій. Міжнародні ринки та міжнародне право. Особливості вироблення стратегій у публічних організаціях.
Методи та критерії оцінювання: поточний контроль (30%) контрольний захід (70%)
Рекомендована література: 1 Управління зовнішньоекономічною діяльністю: Навч. посібник: 2-ге вид., випр. і доп. / Заг. ред. А. І. Кредісова. – К.: ВІРА-Р, 2002. – 552 с. 2. Гасток Ю.М. Адміністративна політика та соціальні зміни // Ю.М. Гасток. - Н.-Й. : Сен-Мартен Пресс, 2005. - 235 с.