Прикладна гідроекологія

Спеціальність: Технології захисту навколишнього середовища
Код дисципліни: 6.183.02.E.93
Кількість кредитів: 6.00
Кафедра: Екологічна безпека та природоохоронна діяльність
Лектор: доц. Шибанова А.М.
Семестр: 7 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання: Студент повинен знати основні задачі еколога підприємства, контролювання водоохоронної діяльності підприємств. Студент повинен вміти оцінити антропогенний вплив на водний режим річок, проводити контроль стану річок в природних умовах та скласти відповідний акт, приймати своєчасні і ефективні заходи щодо покращання стану водних ресурсів, оцінити потреби у воді окремих галузей господарства, використовуючи технологію галузі, володіти методами очищення стічних вод та водних об’єктів в умовах окремої екосистеми за допомогою використання новітніх технологій та методів, розробити заходи щодо удосконалення ефективності очищення стічних вод.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: Інноваційні технології в екології, Екологія муніципального господарства
Короткий зміст навчальної програми: Використання та охорона вод. Загальні положення. Використання та охорона вод у комунальному господарстві. Використання та охорона вод у промисловості. Використання та охорона вод у сільському господарстві. Використання та охорона морського середовища.
Методи та критерії оцінювання: • Поточний контроль (30%) — практичні заняття, усне опитування, контрольна робота • Підсумковий контроль (70%) — диференційований залік
Рекомендована література: 1. Фізико-хімічні основи технології очищення стічних вод. / За ред. А.К. Запольського. – К.: Лібра, 2000. – 552 с. 2. Водне господарство в Україні. / За ред. А.В. Яцика, В.М. Хорєва. – К.: Ґенеза, 2000. – 456 с. 3. В.Д. Романенко. Гідроекологія. – К.: Ґенеза, 2004. – 664 с.