Системно-структурний аналіз мікросистемних пристроїв

Спеціальність: Комп'ютерні науки
Код дисципліни: 8.122.00.M.46
Кількість кредитів: 4.00
Кафедра: Системи автоматизованого проектування
Лектор: Доцент кафедри САП, к.т.н., доцент. Фармага Ігор Вірославович
Семестр: 4 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання: 1) здатність аналізувати мікросистемні пристрої з точки зору функціональних, схемотехнічних, конструктивних, експлуатаційних особливостей; 2) здатність проводити функціонально-логічне моделювання для опису процесів проектування, впровадження та функціонування пристроїв; 3) здатність проводити теоретико-множинний опис для представлення структури даних, компонентів та системи в цілому; 4) здатність застосовувати методи аналізу сіток на основі теорії графів для побудови топологічних моделей пристроїв, фізичних та проектно-технологічних процесів; 5) здатність моделювати фізико-хімічні процеси в мікросистемних пристроях з використанням системи COMSOL; 6) вміння здійснювати міжсистемну інтеграцію даних.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: Методи аналізу та оптимізації складних систем Системи штучного інтелекту Мультимасштабні методи та моделі в проектуванні рідинних мікросистем
Короткий зміст навчальної програми: У навчальній дисципліні розглянуто питання проектування мікросистемних пристроїв на системотехнічному та інших рівнях з використанням мультимасштабного підходц. Подано відомості про методи проектування та моделювання. Розглянуто питання міжсистемної взаємодії на різних рівнях побудови моделей та обміну даними. Розкрито особливості структуризації моделей та даних з врахуванням мультифізичності процесів та конструктивно-технологічних особливостей пристроїв.
Методи та критерії оцінювання: 1. Оцінювання звітів про виконання лабораторних робіт. Захід проводиться після відроблення та оформлення звітів з усіх лабораторних робіт. 2. Екзаменаційний контроль. Захід проводиться у встановлений згідно із розкладом термін і передбачає діагностування знань теоретичного матеріалу.
Рекомендована література: 1. Тимченко А.А. Основи системного проектування та системного аналізу складних об’єктів : навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл. напрям. "Комп’ютерні науки": у 2-х кн. Кн. 2 : Основи системного підходу та системного аналізу об’єктів нової техніки / А.А. Тимченко, за ред. Ю. Г. Леги. – 2004. – 287 с. 2. COMSOL Multiphysics® https://www.comsol.com/ 3. Лобур М.В. Особливості проектування вбудованих систем / Лобур М.В. / Вісник НУ "Львівська політехніка": Комп'ютерні системи проектування. Теорія і практика. - Львів. - 2004. - №501. С. 69-75.