Моделювання середовищ із заданими акустичними й електромагнітними властивостями

Спеціальність: Комп'ютерні науки
Код дисципліни: 8.122.00.M.40
Кількість кредитів: 4.00
Кафедра: Системи автоматизованого проектування
Лектор: Професор кафедри САП, д.т.н., с.н.с. Андрійчук Михайло Іванович
Семестр: 4 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання: 1. Здатність використовувати набуті теоретичні та фундаментальні знання в галузі моделювання фізичних властивостей матеріалів в умовах акустичного та електромагнітного розсіювання. 2. Здатність розробляти і застосовувати сучасні моделі та методи розв’язання задач акустичного та електромагнітного розсіювання для об’єктів з координатними поверхнями. 3. Здатність ефективно застосовувати набутий математичний досвід для розробки програмних засобів для чисельного моделювання. 4. Здатність формулювати інженерні висновки на основі числових результатів моделювання матеріалів із заданими властивостями.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: Мультимасштабні методи та моделі в проектуванні рідинних мікросистем
Короткий зміст навчальної програми: Дисципліна передбачає оволодіння аналітико-числовими методами розв’язання задач розсіювання акустичних і електромагнітних хвиль на неоднорідних об’єктах і розробці на цій основі алгоритмів і програм моделювання фізичних властивостей неоднорідних структур, зокрема коефіцієнта рефракції і магнітної проникності.
Методи та критерії оцінювання: 1. Оцінювання звітів про виконання лабораторних робіт. Захід проводиться після відроблення та оформлення звітів з усіх лабораторних робіт. 2. Екзаменаційний контроль. Захід проводиться у встановлений згідно із розкладом термін і передбачає діагностування знань теоретичного і обчислювального матеріалу.
Рекомендована література: 1. Непийко С. А., Физические свойства малых металлических частиц, Киев: Наукова думка, 1985, p. 246. 2. Ландау, Л. Д.; Лифшиц, Е. М., Электродинамика сплошных сред, Москва: Наука, 1982. 3. Гулд Х., Тобочник Я., Компьютерное моделирование в физике: в 2-х частях., Москва: Мир, 1990. 4. Болеста І. М., Теорія електромагнітного поля, Львів: Видавн. центр ЛНУ ім. І. Франка, 2013, p. 478. 5. Захарія Й. А., Методи прикладної електродинаміки, Львів: Бескид Біт., 2002, 352 с. 6. Вычислительные методы в электродинамике / Под ред. Р. Миттры. Москва: Мир, 1977, 485 с.