Статистична оптимізація мікроелектромеханічних систем

Спеціальність: Комп'ютерні науки
Код дисципліни: 8.122.00.M.47
Кількість кредитів: 4.00
Кафедра: Системи автоматизованого проектування
Лектор: Професор кафедри САП, д.фіз.-мат..н., проф. Кособуцький Петро Сидорович
Семестр: 4 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання: 1. Здатність застосовувати базові закономірності явищ і процесів на макро-, мікро, і нано рівнях світу в технології обґрунтування моделі задачі проектування. 2. Здатність правильно використовувати статистичні закономірності ймовірнісних процесів на різних рівнях фізичного масштабування явищ та процесів. 3. Здатність будувати модель проектування в пакетах прикладних програм Matlab та MathCad.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: Системи штучного інтелекту Системно-структурний аналіз мікросистемних пристроїв Проектування інтелектуальних мікросистем і пристроїв
Короткий зміст навчальної програми: Вивчення принципів та набуття практичних навиків застосування математичних і комп’ютерних технологій до опрацювання даних макро-, мікро- і нано системної техніки, як основи сучасної смарт та інтелектуальної вбудованої техніки. До складу курсу входять: цикл лекцій з основ статистичного моделювання, оптимізації, проектування вбудованих систем і цикл лабораторно-практичних семінарських занять.
Методи та критерії оцінювання: 1. Оцінювання звітів про виконання лабораторних робіт. Захід проводиться після відроблення та оформлення звітів з усіх лабораторних робіт. 2. Екзаменаційний контроль. Захід проводиться у встановлений згідно із розкладом термін і передбачає діагностування знань теоретичного матеріалу.
Рекомендована література: 1. Кособуцький П.С..Статистичні та Монте-Карло алгоритми моделювання випадкових процесів у макро- і мікропроцесах. Львів:ЛП. 2014 2.Тейлор Дж. Введение в теорию ошибок. М.:Мир, 1985 3. Паранчук Я.С., Мороз В.І.Алгоритмізація та програмування MathCAD.Львів:ЛП, 2011.