Методи регресійного аналізу та їх застосування

Спеціальність: Прикладна математика та інформатика
Код дисципліни: 6.113.00.O.069
Кількість кредитів: 6.00
Кафедра: Прикладна математика
Лектор: доц. каф.ПМ Гайдучок О.В.
Семестр: 8 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання: 1. знання та розуміння наукових та математичних принципів, що лежать в основі математичного моделювання; 2. професійні знання в області регресійного аналізу, основ аналітичних, стохастичних та числових підходів до дослідження моделей систем, інформаційних технологій збору та зберігання інформації, алгоритмів та їх програмної реалізації при дослідженнях за допомогою обчислювального експерименту; 3. здатність продемонструвати поглиблені професійні знання в одній з областей математичного моделювання; 4. професійні знання та навики щодо збору даних, їх обробки та моделювання (в тому числі з використанням обчислювального експерименту) процесів та явищ.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: Попередні навчальні дисципліни Математична статистика Теорія ймовірностей Алгебра і геометрія
Короткий зміст навчальної програми: Навчальна дисципліна “Методи регресійного аналізу та їх застосування” охоплює методи кореляційно-регресійного аналізу та засоби побудови регресійних моделей із використанням комп'ютерних технологій.
Методи та критерії оцінювання: Поточний контроль (40): виконання лабораторних робіт, виконання розрахункової роботи Екзаменаційний котроль (60): письмова (40) та усна компонента (захист індивідуального проекту)
Рекомендована література: 1. Електронний варіант конспекту лекцій з курсу ”Регресійний аналіз та його застосування” (автор Гайдучок О.В.) 2. Електронний навчально-методичний комплекс з курсу “Методи регресійного аналізу та їх застосування” (автор Гайдучок О.В., Рижа І.А. http://vns.lpnu.ua/course/view.php?id=8180) 3. Мединський І.П., Задворняк І.М. Регресійний аналіз: Методичні вказівки з курсу “Математичні методи оптимального планування” для студентів спеціальностей 8.080202 ”Прикладна математика”,7.080204 та 8.080204 “Соціальна інформатика”.– Львів: Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2010.– 28с. 4. Мединський І.П., Задворняк І.М., Гайдучок О.В. Неперервні плани. Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт для спеціальності 8.04030101, 7.04030101 “Прикладна математика”, 8.04030204 “Інформаційно-комунікаційні технології”, 8.04030103 “Математичне та комп’ютерне моделювання”. – Львів: Видавництво Національного універси¬-тету «Львівська політехніка», 2012. – 28 с.