Практика за темою магістерської кваліфікаційної роботи

Спеціальність: Психологія
Код дисципліни: 7.053.01.O.014
Кількість кредитів: 9.00
Кафедра: Теоретична та практична психологія
Лектор: Д. пс. н. проф. Сняданко І.І., Ph. D. Новікова Ж.М., Ph. D. Клименко М.Р.
Семестр: 3 семестр
Форма навчання: денна
Мета вивчення дисципліни: Студент має знати: теоретичні та методологічні положення роботи над предметом дослідження згідно обраної проблематики для виконання відповідних розділів кваліфікаційної роботи, в тому числі результати дослідження фактичного стану досліджуваної проблеми на прикладі підприємства, організації, установи — бази практики; уміти: здійснювати ретельне вивчення стану об’єкта дослідження; оцінювати та аналізувати основні показники, що характеризують діяльність об’єкта дослідження; розробляти та приймати конкретні правильні рішення (формування заходів) щодо виявлення та вирішення проблем у сфері діяльності об’єкта дослідження; здійснювати теоретичне та аналітичне обґрунтування пропозицій; коректно оформляти, грамотного презентувати звіт в процесі захисту. Спосіб навчання (аудиторне, дистанційне навчання): самостійне
Завдання: ІНТ. Здатність розв’язувати складні завдання і проблеми у процесі навчання та професійної діяльності у галузі психології, що передбачає проведення досліджень та/або здійснення інновацій та характеризується комплексністю та невизначеністю умов і вимог. ЗК1. Здатність застосовувати знання у практичних ситуаціях. ЗК7. Здатність діяти соціально відповідально та свідомо. ФК5. Здатність організовувати та реалізовувати просвітницьку та освітню діяльність для різних категорій населення у сфері психології. ФК8. Здатність оцінювати межі власної фахової компетентності та підвищувати професійну кваліфікацію.
Результати навчання: ПРН3. Узагальнювати емпіричні дані та формулювати теоретичні висновки. ПРН4. Робити психологічний прогноз щодо розвитку особистості, груп, організацій. ПРН10. Здійснювати аналітичний пошук відповідної до сформульованої проблеми наукової інформації та оцінювати її за критеріями адекватності. КОМ 1. Донесення до фахівців і нефахівців інформації, ідей, проблем, рішень та власного досвіду в галузі професійної діяльності.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: пререквізити: нормативні та варіативні дисципліни спеціальності 053 «Психологія» кореквізит: виконання кваліфікаційної роботи (магістерської роботи).
Короткий зміст навчальної програми: Опрацювання теоретичних, нормативних та аналітичних матеріалів за темою магістерської кваліфікаційної роботи, виконання індивідуального завдання відповідно до проблематики випускної роботи, оформлення звіту з практики; захист звіту з практики.
Опис: Опрацювання теоретичних, нормативних та аналітичних матеріалів за темою магістерської кваліфікаційної роботи.
Методи та критерії оцінювання: Залік диференційований: оформлення звіту з практики за темою магістерської кваліфікаційної роботи (50 %); захист звіту з практики за темою магістерської кваліфікаційної роботи (50 %).
Критерії оцінювання результатів навчання: 100–88 балів – («відмінно») виставляється за високий рівень знань (допускаються деякі неточності) навчального матеріалу компонента, що міститься в основних і додаткових рекомендованих літературних джерелах, вміння аналізувати явища, які вивчаються, у їхньому взаємозв’язку і роз витку, чітко, лаконічно, логічно, послідовно відповідати на поставлені запитання, вміння застосовувати теоретичні положення під час розв’язання практичних задач; 87–71 бал – («добре») виставляється за загалом правильне розуміння навчального матеріалу компонента, включаючи розрахунки , аргументовані відповіді на поставлені запитання, які, однак, містять певні (неістотні) недоліки, за вміння застосовувати теоретичні положення під час розв’язання практичних задач; 70 – 50 балів – («задовільно») виставляється за слабкі знання навчального матеріалу компонента, неточні або мало аргументовані відповіді, з порушенням послідовності викладення, за слабке застосування теоретичних положень під час розв’язання практичних задач; 49–26 балів – («не атестований» з можливістю повторного складання семестрового контролю) виставляється за незнання значної частини навчального матеріалу компонента, істотні помилки у відповідях на запитання, невміння застосувати теоретичні положення під час розв’язання практичних задач; 25–00 балів – («незадовільно» з обов’язковим повторним вивченням) виставляється за незнання значної частини навчального матеріалу компонента, істотні помилки у відповідях на запитання, невміння орієнтуватися під час розв’язання практичних задач, незнання основних фундаментальних положень.
Порядок та критерії виставляння балів та оцінок: 100–88 балів – («відмінно») виставляється за високий рівень знань (допускаються деякі неточності) навчального матеріалу компонента, що міститься в основних і додаткових рекомендованих літературних джерелах, вміння аналізувати явища, які вивчаються, у їхньому взаємозв’язку і роз витку, чітко, лаконічно, логічно, послідовно відповідати на поставлені запитання, вміння застосовувати теоретичні положення під час розв’язання практичних задач; 87–71 бал – («добре») виставляється за загалом правильне розуміння навчального матеріалу компонента, включаючи розрахунки , аргументовані відповіді на поставлені запитання, які, однак, містять певні (неістотні) недоліки, за вміння застосовувати теоретичні положення під час розв’язання практичних задач; 70 – 50 балів – («задовільно») виставляється за слабкі знання навчального матеріалу компонента, неточні або мало аргументовані відповіді, з порушенням послідовності викладення, за слабке застосування теоретичних положень під час розв’язання практичних задач; 49–26 балів – («не атестований» з можливістю повторного складання семестрового контролю) виставляється за незнання значної частини навчального матеріалу компонента, істотні помилки у відповідях на запитання, невміння застосувати теоретичні положення під час розв’язання практичних задач; 25–00 балів – («незадовільно» з обов’язковим повторним вивченням) виставляється за незнання значної частини навчального матеріалу компонента, істотні помилки у відповідях на запитання, невміння орієнтуватися під час розв’язання практичних задач, незнання основних фундаментальних положень.
Рекомендована література: 1. Васьківська С.В. Основи психологічного консультування: Навч. посібник / С.В. Васьківська. – К.: Четверта хвиля, 2004. – 256 с. 2. Орбан-Лембрик Л.Е. Соціальна психологія: Посібник / Л.Е. Орбан-Лембрик. – К.: Академвидав, 2003. – 448 с. 3. Саюк В.І. Науково-дослідна практика: програма і методичні рекомендації / В.І. Саюк. - Київ: Вид-во НПУ імені М.П. Драгоманова, 2016. - 45 с. 4. Яценко Т.С. Психологічні основи групової психокорекції: Навч. посібник. – К.: Либідь, 1996. – 264 с. 5. Осипова А.А. Общая психокоррекция: Уч.псобие для студ. вузов. – М.: ТЦ Сфер, 2002. – 512 с. 6. Евтихов О.В. Практика психологического тренинга. – СПб.: Издательство «Речь», 2004. – 256 с. 7. http://www.nusta.edu.ua/wp-content/uploads/2016/11/%D0%92%D0%B8%D0%BF%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%BD%D0%B8%D0%B9-%D0%BA%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D1%96%D1%84%D1%96%D0%BA%D0%B0%D1%86%D1%96%D0%B9%D0%BD%D0%B8%D0%B9-%D0%B5%D0%BA%D0%B7%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD.pdf
Уніфікований додаток: Національний університет «Львівська політехніка» забезпечує реалізацію права осіб з інвалідністю на здобуття вищої освіти. Інклюзивні освітні послуги надає Служба доступності до можливостей навчання «Без обмежень», метою діяльності якої є забезпечення постійного індивідуального супроводу навчального процесу студентів з інвалідністю та хронічними захворюваннями. Важливим інструментом імплементації інклюзивної освітньої політики в Університеті є Програма підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників та навчально-допоміжного персоналу у сфері соціальної інклюзії та інклюзивної освіти. Звертатися за адресою: вул. Карпінського, 2/4, І-й н.к., кімн. 112 E-mail: nolimits@lpnu.ua Websites: https://lpnu.ua/nolimits https://lpnu.ua/integration
Академічна доброчесність: Політика щодо академічної доброчесності учасників освітнього процесу формується на основі дотримання принципів академічної доброчесності з урахуванням норм «Положення про академічну доброчесність у Національному університеті «Львівська політехніка» (затверджене вченою радою університету від 20.06.2017 р., протокол № 35).