Підприємництво та менеджмент

Спеціальність: Біотехнічні та медичні апарати і системи (Інтернет речей)
Код дисципліни: 7.163.03.M.012
Кількість кредитів: 3.00
Кафедра: Менеджмент організацій
Лектор: к.е.н., Смолінська Наталія Володимирівна
Семестр: 2 семестр
Форма навчання: денна
Мета вивчення дисципліни: .
Завдання: .
Результати навчання: - розкрити природу і суть підприємництва, різних видів підприємницької діяльності та способів організації бізнесу; - навчити студентів основам здійснення підприємницької діяльності, вибору відповідної її організаційно-правової форми; - ознайомити з відповідною нормативно-правовою базою, що регламентує підприємницьку діяльність; - ознайомити студентів з методами і прийомами менеджменту у підприємницькій діяльності.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: Пререквізити: Кореквізити:
Короткий зміст навчальної програми: Сутність підприємництва та види підприємницької діяльності. Організаційно-правові форми та технологія започаткування підприємницької діяльності. Ресурсне забезпечення підприємництва. Оподаткування підприємницької діяльності та відповідальність у сфері підприємництва. Сутність і значення менеджменту. Функції менеджменту. Методи менеджменту. Інформація та комунікації в менеджменті. Процес прийняття управлінських рішень.
Опис: .
Методи та критерії оцінювання: - поточний контроль – 30% виконання практичних завдань; – контрольна робота – 20%; – підсумковий контроль –40% письмова форма – тестування, залік); – усна компонента – 10%
Критерії оцінювання результатів навчання: .
Порядок та критерії виставляння балів та оцінок: Оцінка «відмінно» (88-100 балів) відповідає всебічному системному і глибокому знанню програмного матеріалу; засвоєнню інформації з лекційного курсу, основної і додаткової літератури; чіткому володінню понятійним апаратом, методами та інструментарієм, передбаченими програмою; вмінню безпомилково використовувати їх для вирішення як типових, так і нетипових проблемних ситуацій; Оцінка «добре» (71-87 балів) відповідає знанню основного програмного матеріалу; засвоєнню інформації з лекційного курсу; володінню основним понятійним апаратом, методами та інструментарієм, передбаченими програмою; вмінню безпомилково використовувати їх для вирішення як типових ситуацій, допускаючи окремі помилки; Оцінка «задовільно» (50-70 балів) відповідає незнанню основного програмного матеріалу; володінню окремими поняттями, методами та інструментарієм, допускаючи при їх використанні суттєві помилки. Оцінка «незадовільно» (0-49 балів) передбачає, що студент не розуміє суті поставлених питань та не знає основних понять курсу.
Рекомендована література: 1. Підприємництво та менеджмент [навч. посіб.] / З.О. Коваль, О.І. Тивончук. Львів: Видавництво Львівської політехніки, 2009. - 172с. 2. Ярошевич Н.Б. та ін. Підприємництво і менеджмент: Навчальний посібник/Н.Б Ярошевич, Т.В Мирончук, С.Б Романишин, І.С. Процик. – Львів: Видавництво НУ "Львівська політехніка", 2009. – 240 с. 3. Скібіцька Л. І. Менеджмент підприємницької діяльності. Організація бізнесу: навч. посібник / Л. І. Скібіцька, О. М. Скібіцький. – К. : Кондор, 2009. – 896 с. 4. Данилюк М. О. Планування і контроль на підприємництві : навч. посіб. / М. О. Данилюк. – К. : Ліра-К, 2015. – 328 с. 5. Хмурова В. В. Менеджмент підприємницької діяльності [текст] : навч. посіб. / В. В. Хмурова – К. : «Центр учбової літератури», 2013. – 286 с.