Економіка і управління підприємством

Спеціальність: Біотехнічні та медичні апарати і системи (Інтернет речей)
Код дисципліни: 7.163.03.O.010
Кількість кредитів: 3.00
Кафедра: Менеджмент організацій
Лектор: доцент Сорочак Олег Зіновійович
Семестр: 2 семестр
Форма навчання: денна
Мета вивчення дисципліни: .
Завдання: .
Результати навчання: • розробляти, планувати, виконувати та обґрунтовувати інноваційні проєкти біоінженерних об’єктів та систем медико-технічного призначення з урахуванням інженерних, медичних, правових, економічних, екологічних та соціальних аспектів, здійснювати їх інформаційне та методичне забезпечення; • здійснювати контроль за виконанням стандартів і правил радіаційного та дозиметричного контролю у медичному закладі, біозахисту та біобезпеки, розрахунок та планування променевого навантаження при лікувально-діагностичних процедурах.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: пререквізити: • Економіка підприємства
Короткий зміст навчальної програми: Підприємство як суб’єкт господарювання. Основні фонди підприємства. Виробнича потужність. Оборотні фонди і оборотні кошти підприємства. Персонал підприємства. Оплата праці на підприємстві. Фінансові та нематеріальні ресурси підприємства. Собівартість продукції. Ціни і ціноутворення. Управління виробничо-господарською діяльністю підприємства. Інвестиційна діяльність підприємства. Основи маркетингової діяльності підприємства. Фінансово-економічні результати і ефективність діяльності підприємства.
Опис: .
Методи та критерії оцінювання: • поточний контроль (60%): робота на практичних заняттях; • заліковий контроль (40 %): контрольна робота (20%), усне опитування (20%).
Критерії оцінювання результатів навчання: .
Порядок та критерії виставляння балів та оцінок: Оцінка «відмінно» (88-100 балів) відповідає всебічному системному і глибокому знанню програмного матеріалу; засвоєнню інформації з лекційного курсу, основної і додаткової літератури; чіткому володінню понятійним апаратом, методами та інструментарієм, передбаченими програмою; вмінню безпомилково використовувати їх для вирішення як типових, так і нетипових проблемних ситуацій; Оцінка «добре» (71-87 балів) відповідає знанню основного програмного матеріалу; засвоєнню інформації з лекційного курсу; володінню основним понятійним апаратом, методами та інструментарієм, передбаченими програмою; вмінню безпомилково використовувати їх для вирішення як типових ситуацій, допускаючи окремі помилки; Оцінка «задовільно» (50-70 балів) відповідає незнанню основного програмного матеріалу; володінню окремими поняттями, методами та інструментарієм, допускаючи при їх використанні суттєві помилки. Оцінка «незадовільно» (0-49 балів) передбачає, що студент не розуміє суті поставлених питань та не знає основних понять курсу.
Рекомендована література: 1. Економіка та управління підприємством: теорія і практика: навч. посібник / І.І.Грибик, Т.В.Кулініч, Н.В.Смолінська, Н.О.Шпак, В.Я.Гавран. – Львів: Видавництво Львівської політехніки, 2014. – 428 с. 2. Лойко В.В., Макаровська Т.П. Економіка підприємства: [навч. посібн.] / В.В. Лойко, Т.П. Макаровська – К.: КНУТД, 2015. – 267 с. 3. Прокопишин-Рашкевич Л.М., Просович О.П., Кулиняк І.Я. Економіка та управління підприємством: Конспект лекцій для студентів технічних спеціальностей / Л.М. Прокопишин-Рашкевич, О.П. Просович, І.Я. Кули¬няк. – Львів: Видавництво Львівської політехніки, 2012. – 120 с. 4. Методичні вказівки до практичних занять з дисципліни «Економіка і управління підприємством» для студентів технічних спеціальностей. Укладачі: Рачинська Г.В., Сорочак О.З., Копець Г.Р. Львів: Видавництво Львівської політехніки, 2016. – 50 с.