Медіааналітика

Спеціальність: Міжнародна інформація
Код дисципліни: 6.291.02.E.056
Кількість кредитів: 3.00
Кафедра: Міжнародна інформація
Лектор: Павлюх Марія
Семестр: 8 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання: - Аналізувати масмедійний ринок України та світу; - Здійснювати моніторинг впливових масмедіа у світі; - Аналізувати та оцінювати проблеми міжнародної та національної безпеки, міжнародні та інтернаціоналізовані конфлікти, підходи, способи та механізми забезпечення безпеки у міжнародному просторі та у зовнішній політиці держав; - Визначати, оцінювати та прогнозувати політичні, дипломатичні, безпекові, суспільні й інші ризики у сфері міжнародних відносин та глобального розвитку; - Оцінювати та аналізувати міжнародні та зовнішньополітичні проблеми та ситуації, пропонувати підходи до вирішення таких проблем; - Надавати консультації зацікавленим особам з приводу актуальних проблем міжнародних відносин та зовнішньої політики України, насамперед в інформаційній сфері.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: Медіа у міжнародних конфліктах.
Короткий зміст навчальної програми: Курс з медіа-аналітики покликаний формувати теоретичну базу студента з журналістики та медіа комунікацій, тому метою цього курсу є ознайомлення студентів із загальними тенденціями розвитку сучасної масмедійної сфери в Україні та світі та перспективами і напрямами її розвитку; підготувати їх до швидкої адаптації в умовах змін і розвитку комунікаційних технологій; моніторингу масмедійної діяльності в умовах глобалізації медійної сфери; аналізу міжнародних процесів через призму медійного аналізу, медійних образів. У курсі здійснено огляд впливових медіа і перспективи масмедійної галузі.
Методи та критерії оцінювання: 1. Усне опитування. 2. Оцінювання відповідей на практичних заняттях. 3. Підсумкова контрольна робота.
Рекомендована література: 1. Бацевич Ф. Основи комунікативної лінгвістики: підручник. Київ: Академія, 2004, 344 с. 2. Буяльська К. Світлана Павелецька, «1+1 медіа» – про репутаційний менеджмент у бізнесі. Na chasi. URL: nachasi. com/2017/11/10/svitlana-paveletska-1-1-media-pro-reputatsijnyj-menedzhment-ta-spivpratsyu-biznesu-j-zmi/ (дата звернення: 22.02.2020). 3. Курносов Ю., Конотопов П. Аналитика: методология, технология и организация информационно-аналитической работы. Москва: Издательство «Русаки», 2004. 550 с. 4. Потятиник Б. Медіа: Ключі до розуміння / Серія: Медіакритика. Львів: ПАІС, 2004, 312 с. 5. Штіббе А. Офіційна сторінка Міжнародної асоціації еколінгвістики. URL: http://ecolinguisticsassociation.org/ (дата звернення: 22.02.2020). 6. Що робити зі шаленими потоками інформації – «довіряти мозку». Радіо Свобода. URL: https://www.radiosvoboda.org/a/29889602.html (дата звернення: 22.02.2020).
Уніфікований додаток: Національний університет «Львівська політехніка» забезпечує реалізацію права осіб з інвалідністю на здобуття вищої освіти. Інклюзивні освітні послуги надає Служба доступності до можливостей навчання «Без обмежень», метою діяльності якої є забезпечення постійного індивідуального супроводу навчального процесу студентів з інвалідністю та хронічними захворюваннями. Важливим інструментом імплементації інклюзивної освітньої політики в Університеті є Програма підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників та навчально-допоміжного персоналу у сфері соціальної інклюзії та інклюзивної освіти. Звертатися за адресою: вул. Карпінського, 2/4, І-й н.к., кімн. 112 E-mail: nolimits@lpnu.ua Websites: https://lpnu.ua/nolimits https://lpnu.ua/integration
Академічна доброчесність: Політика щодо академічної доброчесності учасників освітнього процесу формується на основі дотримання принципів академічної доброчесності з урахуванням норм «Положення про академічну доброчесність у Національному університеті «Львівська політехніка» (затверджене вченою радою університету від 20.06.2017 р., протокол № 35).