Захист магістерської кваліфікаційної роботи

Спеціальність: Технології продуктів бродіння і виноробства
Код дисципліни: 7.181.01.O.015
Кількість кредитів: 4.50
Кафедра: Технологія органічних продуктів
Лектор: Екзаменаційна комісія
Семестр: 3 семестр
Форма навчання: денна
Мета вивчення дисципліни: Захист магістерської кваліфікаційної роботи з розроблення технологічного процесу бродильного виробництва
Завдання: Здатність розв’язувати задачі дослідницького та/або інноваційного характеру у сфері харчових технологій. Здатність діяти соціально відповідально та свідомо. Здатність працювати в міжнародному контексті. Здатність презентувати та обговорювати результати наукових досліджень і проектів. Здатність впроваджувати сучасні технології пива та безалкогольних напоїв для забезпечення енерго- та ресурсозбереження і покращення якісних показників харчової продукції. Здатність обирати та обґрунтовувати раціональні технологічні рішення в технології спирту та лікеро-горілчаних напоїв.
Результати навчання: РН 6. Розробляти та реалізовувати програми розвитку підприємств галузі на коротко- та довгострокову перспективу, аналізувати та оцінювати їх ефективність, екологічні та соціальні наслідки РН 7. Мати спеціалізовані концептуальні знання, що включають сучасні наукові здобутки у сфері харчових технологій, зрозуміло і недвозначно доносити власні знання, висновки та аргументацію до фахівців і нефахівців. РН 9. Вільно володіти державною та іноземною мовами для обговорення професійної діяльності, результатів досліджень та інновацій у сфері харчових технологій. РН 10. Планувати і виконувати наукові дослідження у сфері харчових технологій, аналізувати їх результати, аргументувати висновки. РН 12. Поєднувати теорію і практику, а також приймати рішення та виробляти стратегію розвитку бродильних виробництв і виноробства, з урахуванням загальнолюдських цінностей, суспільних, державних і виробничих інтересів. РН 14. Системно мислити та застосовувати творчі здібності до формування принципово нових ідей у технологіях продуктів бродіння і виноробства.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: Практика за темою магістерської кваліфікаційної роботи Виконання магістерської кваліфікаційної роботи Менеджмент підприємств харчової промисловості Іноземна мова за професійним спрямуванням
Короткий зміст навчальної програми: Магістерська кваліфікаційна робота – це кваліфікаційна робота студента другого (магістерського) рівня вищої освіти, призначена для об’єктивного контролю ступеня сформованості в студента компетентностей вирішувати задачі діяльності, передбачені освітньо-науковою програмою зі спеціальності 181 Харчові технології.
Опис: Вступ 1 Науково-технічні основи виробництва (процесу, технології) … 1.1 Наукові основи виробництва (процесу, технології) 1.2 Порівняльна характеристика способів одержання ... 1.3 Характеристика готової продукції, сировини, допоміжних матеріалів і енергетичних засобів 2 Технологічна частина 2.1 Опис технологічної схеми 2.2 Розрахунок витратних коефіцієнтів 2.3 Розрахунок, підбір та компонування обладнання 3 Економічна частина Висновки Список використаних джерел літератури Додатки
Методи та критерії оцінювання: Усне опитування, оцінювання магістерської кваліфікаційної роботи екзаменаційною комісією
Критерії оцінювання результатів навчання: Державна екзаменаційна комісія оцінює захист магістерської кваліфікаційної роботи за такими критеріями: - відгук рецензента; - відгук керівника роботи; - якість презентації; - якість магістерської кваліфікаційної роботи; - якість відрповіденй на запитання членів комісії.
Порядок та критерії виставляння балів та оцінок: 100–88 балів – («відмінно») виставляється за високий рівень знань (допускаються деякі неточності) навчального матеріалу компонента, що міститься в основних і додаткових рекомендованих літературних джерелах, вміння аналізувати явища, які вивчаються, у їхньому взаємозв’язку і роз витку, чітко, лаконічно, логічно, послідовно відповідати на поставлені запитання, вміння застосовувати теоретичні положення під час розв’язання практичних задач; 87–71 бал – («добре») виставляється за загалом правильне розуміння навчального матеріалу компонента, включаючи розрахунки , аргументовані відповіді на поставлені запитання, які, однак, містять певні (неістотні) недоліки, за вміння застосовувати теоретичні положення під час розв’язання практичних задач; 70 – 50 балів – («задовільно») виставляється за слабкі знання навчального матеріалу компонента, неточні або мало аргументовані відповіді, з порушенням послідовності викладення, за слабке застосування теоретичних положень під час розв’язання практичних задач; 49–26 балів – («не атестований» з можливістю повторного складання семестрового контролю) виставляється за незнання значної частини навчального матеріалу компонента, істотні помилки у відповідях на запитання, невміння застосувати теоретичні положення під час розв’язання практичних задач; 25–00 балів – («незадовільно» з обов’язковим повторним вивченням) виставляється за незнання значної частини навчального матеріалу компонента, істотні помилки у відповідях на запитання, невміння орієнтуватися під час розв’язання практичних задач, незнання основних фундаментальних положень.
Рекомендована література: 1. Інноваційні технології продуктів бродіння і виноробства: підручник /С.В. Іванов та ін. Київ : НУХТ, 2012. 487 с. 2 Колотуша П.В. Технологія виробництва пива. Київ : ІСДО, 1996. 228 с 3. Лудин А. М. Компонування технологічного обладнання: навчальний посібник. Львів: Левада, 2022. 160 c. 3. Мельник С. Р., Мельник Ю. Р., Дзіняк Б. О., Піх З. Г. Контроль якості та безпечності харчових продуктів. Навчальний посібник. Львів : «Левада», 2018. 224 с. 4. Мельник Ю. Р., Мельник С. Р. Основи проєктування та розрахунків харчових виробництв: навчальний посібник. Львів: Видавництво «Левада», 2020. 135 с. 5. Технологія безалкогольних напоїв: підручник / В.Л. Прибильський та ін. Київ : НУХТ, 2014. 310 с. 6.Положення про атестацію здобувачів вищої освіти та роботу екзаменаційної комісії Національного університету “Львівська політехніка” / В.А. Павлиш, О.Р. Давидчак, А.Г. Загородній, О.Ю. Лозинський, Л.М. Пилипенко, В.М. Свірідов, Д.В. Федасюк. – Львів: Видавництво Львівської політехніки, 2015. – 36 с. 7.Методичні вказівки до виконання магістерської кваліфікаційної роботи для студентів спеціальності 181 «Харчові технології», які навчаються за освітньопрофесійною програмою «Технології продуктів бродіння і виноробства» на другому (магістерському) рівні вищої освіти / Укл.: Р. О. Бліщ, Ю. Р. Мельник, С. Р. Мельник, Б. О. Дзіняк. Львів, 2023. 15 с.
Уніфікований додаток: Національний університет «Львівська політехніка» забезпечує реалізацію права осіб з інвалідністю на здобуття вищої освіти. Інклюзивні освітні послуги надає Служба доступності до можливостей навчання «Без обмежень», метою діяльності якої є забезпечення постійного індивідуального супроводу навчального процесу студентів з інвалідністю та хронічними захворюваннями. Важливим інструментом імплементації інклюзивної освітньої політики в Університеті є Програма підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників та навчально-допоміжного персоналу у сфері соціальної інклюзії та інклюзивної освіти. Звертатися за адресою: вул. Карпінського, 2/4, І-й н.к., кімн. 112 E-mail: nolimits@lpnu.ua Websites: https://lpnu.ua/nolimits https://lpnu.ua/integration
Академічна доброчесність: Політика щодо академічної доброчесності учасників освітнього процесу формується на основі дотримання принципів академічної доброчесності з урахуванням норм «Положення про академічну доброчесність у Національному університеті «Львівська політехніка» (затверджене вченою радою університету від 20.06.2017 р., протокол № 35).