Практикум з підготовки наукових публікацій, матеріалів конференцій та презентацій наукових доповідей

Спеціальність: Маркетинг (освітньо-наукова програма)
Код дисципліни: 7.075.00.O.010
Кількість кредитів: 4.50
Кафедра: Маркетинг і логістика
Лектор: Бочко О.Ю. д.е.н., професор
Семестр: 3 семестр
Форма навчання: денна
Мета вивчення дисципліни: Метою вивчення дисципліни є формування здатності розв’язувати складні задачі і проблеми в сфері маркетингу в професійній діяльності або у процесі навчання, що передбачає проведення досліджень та/або здійснення інновацій та характеризується невизначеністю умов і вимог.
Завдання: Здатність розв’язувати складні задачі і проблеми в сфері маркетингу в професійній діяльності або у процесі навчання, що передбачає проведення досліджень та/або здійснення інновацій та характеризується невизначеністю умов і вимог. Здатність генерувати нові ідеї (креативність). Здатність до пошуку, оброблення та аналізу інформації з різних джерел. Здатність до постійного самовдосконалення та оволодіння сучасними знаннями. Здатність коректно інтерпретувати результати останніх теоретичних досліджень у сфері маркетингу та практики їх застосування. Здатність до проведення самостійних досліджень та інтерпретації їх результатів у сфері маркетингу. Здатність здійснювати на належному рівні теоретичні та прикладні дослідження у сфері маркетингу. Здатність презентувати та оприлюднювати результати наукових досліджень у сфері маркетингу.
Результати навчання: Планувати і здійснювати власні дослідження у сфері маркетингу, аналізувати його результати і обґрунтовувати ухвалення ефективних маркетингових рішень в умовах невизначеності. Презентувати та обговорювати результати наукових і прикладних досліджень, маркетингових проектів державною та іноземною мовами. Використовувати методи міжособистісної комунікації в ході вирішення колективних задач, ведення переговорів, наукових дискусій у сфері маркетингу Використовувати методи маркетингового стратегічного аналізу та інтерпретувати його результати з метою вдосконалення маркетингової діяльності ринкового суб’єкта. Збирати необхідні дані з різних джерел, обробляти і аналізувати їх результати із застосуванням сучасних методів та спеціалізованого програмного забезпечення. Вміти виокремлювати науково-практичні задачі дослідження та вирішувати їх із використанням положень теорій та методології маркетингу, а також загальнонаукових та спеціальних методів дослідження. Вміти оприлюднити результати власних наукових досліджень у фаховому середовищі та презентувати їх із застосуванням сучасних технічних засобів. Зрозуміле і недвозначне донесення власних висновків, а також знань та пояснень, що їх обґрунтовують, до фахівців і нефахівців, зокрема, до осіб, які навчаються. Використання іноземних мов у професійній діяльності. Прийняття рішень у складних і непередбачуваних умовах, що потребує застосування нових підходів та прогнозування. Здатність до подальшого навчання, яке значною мірою є автономним та самостійним.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: Спецкурс з наукових досліджень спеціальності Практика за темою магістерської кваліфікаційної роботи Виконання магістерської кваліфікаційної роботи Захист магістерської кваліфікаційної роботи
Короткий зміст навчальної програми: Навчальна дисципліна «Практикум з підготовки наукових публікацій, матеріалів конференцій та презентацій наукових доповідей» передбачає надання студентам знань про сутність і структуру процесу маркетингового дослідження, методи та інструментарій збирання, обробки та аналізу вторинної і первинної маркетингової інформації, а також формування практичних навичок застосування набутих знань для самостійного проведення маркетингового дослідження ринку, конкурентів, споживачів, а також можливостей підприємства з метою вирішення маркетингових проблем на основі системного підходу.
Опис: Загальна характеристика наукового тексту. Елементи наукового тексту. Види наукових текстів. Побудова таблиць і графіків. Методика написання наукової статті. Створення мультимедійних презентацій, усної доповіді, плакату для стендової доповіді. Технологія підготовки дисертації. Наукова етика та академічна доброчесність. Методика оформлення списку використаної літератури.
Методи та критерії оцінювання: Методи контролю знань та умінь студента при вивченні навчальної дисципліни включають: Поточний контроль. Перевірка на лабораторних заняттях теоретичних знань і засвоєння практичних навичок, а так само результатів самостійної роботи магістрів. Контролюються викладачами відповідно до конкретної мети навчальної програми. Оцінка рівня підготовки магістрів здійснюється шляхом: опитування магістрів, результатів написання наукової роботи, інтерпретації результатів вторинних і первинних досліджень, контролю засвоєння практичних навичок. Проміжний контроль. Перевірка можливості використання магістрами для написання наукової роботи отриманих теоретичних знань і практичних навичок з усіх вивчених тем змістового модулю, а так само результатів самостійної роботи.
Критерії оцінювання результатів навчання: Виконання та захист лабораторних робіт передбачає отримання студентом 20 балів протягом навчального семестру. Виконання та захист контрольних робіт передбачає отримання студентом 30 балів протягом навчального семестру. При оцінюванні повноти відповідей при розгляді теоретичних, проблемних питань теми чи ситуаційних завдань та кейсів, відповідей при захисті лабораторних та контрольних робіт: на 100 % оцінюється відповідь, яка характеризує глибоке розуміння сутності студентом проблематики, передбачає опрацювання додаткової інформації та засвідчує високий рівень засвоєння теоретичного матеріалу та подання оригінальних пропозицій чи рішень; на 75 % оцінюється відповідь, яка характеризує достатній рівень засвоєння студентом теоретичного матеріалу, передбачає подання стандартних пропозицій чи рішень; на 50 % оцінюється відповідь, яка характеризує достатній рівень засвоєння студентом теоретичного матеріалу, проте відповідь неповна за змістом або має окремі неточності в формулюваннях чи передбачає подання пропозицій чи рішень, які є недостатньо обґрунтованими; на 25 % оцінюється відповідь, яка свідчить про низький рівень знання студентом матеріалу і розкриває зміст питання менше, ніж на 50% чи передбачає подання необґрунтованих пропозицій чи рішень.
Порядок та критерії виставляння балів та оцінок: 100–88 балів – («відмінно») виставляється за високий рівень знань (допускаються деякі неточності) навчального матеріалу компонента, що міститься в основних і додаткових рекомендованих літературних джерелах, вміння аналізувати явища, які вивчаються, у їхньому взаємозв’язку і роз витку, чітко, лаконічно, логічно, послідовно відповідати на поставлені запитання, вміння застосовувати теоретичні положення під час розв’язання практичних задач; 87–71 бал – («добре») виставляється за загалом правильне розуміння навчального матеріалу компонента, включаючи розрахунки , аргументовані відповіді на поставлені запитання, які, однак, містять певні (неістотні) недоліки, за вміння застосовувати теоретичні положення під час розв’язання практичних задач; 70 – 50 балів – («задовільно») виставляється за слабкі знання навчального матеріалу компонента, неточні або мало аргументовані відповіді, з порушенням послідовності викладення, за слабке застосування теоретичних положень під час розв’язання практичних задач; 49–26 балів – («не атестований» з можливістю повторного складання семестрового контролю) виставляється за незнання значної частини навчального матеріалу компонента, істотні помилки у відповідях на запитання, невміння застосувати теоретичні положення під час розв’язання практичних задач; 25–00 балів – («незадовільно» з обов’язковим повторним вивченням) виставляється за незнання значної частини навчального матеріалу компонента, істотні помилки у відповідях на запитання, невміння орієнтуватися під час розв’язання практичних задач, незнання основних фундаментальних положень.
Рекомендована література: Навчально-методичне забезпечення: 1. Бочко О.Ю., Крикавський Є.В. Електронний навчально-методичний комплекс «Практикум з підготовки наукових публікацій, матеріалів конференцій та презентацій наукових доповідей». URL: http://vns.lpnu.ua/course/view.php?id=7586 2. Бочко О.Ю. Методичні вказівки до лабораторних робіт з «Практикум з підготовки наукових публікацій, матеріалів конференцій та презентацій наукових доповідей» галузь знань 07 «Управління та адміністрування» спеціальності 075 «Маркетинг». Львів: Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2020. 20 с. 3. Бочко О.Ю. Методичні вказівки до виконання контрольних робіт з «Практикум з підготовки наукових публікацій, матеріалів конференцій та презентацій наукових доповідей» галузь знань 07 «Управління та адміністрування» спеціальності 075 «Маркетинг». Львів: Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2021. 24 с. 4. Бочко О.Ю. Методичні вказівки до самостійних робіт з «Практикум з підготовки наукових публікацій, матеріалів конференцій та презентацій наукових доповідей» галузь знань 07 «Управління та адміністрування» спеціальності 075 «Маркетинг». Львів: Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2021. 22 с. Рекомендована література: 1. Артемчук Г.І. Курило В.М., Кочерган М.П. Методика організації науково-дослідної роботи: Навч. посіб. для студ. та викл. ВНЗ, Київ. держ. лінгв. ун-т. К.: Форум, 2020. 270 с. 2. Гранатуров В. Проблеми побудови визначень та класифікації об'єктів у дисертаційних дослідженнях. Бюлетень Вищої атестаційної комісії України. 2018. № 7. С. 31-33. 3. Грищенко І.М. Григоренко О.М., Борисенко В.А. Основи наукових досліджень: Навч. посіб. Київ. Нац. торг.-екон. ун-т. К.: КНТЕУ, 2001. 185 с. Інформаційні ресурси: 1. Вимоги до оформлення дисертацій та авторефератів дисертацій URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0155-17#Text 2. Деякі аспекти здобуття грантів для проектної діяльності НУО. URL: http://gurt.org.ua/news/informator/38035/ 3. Міжнародні програми, проекти і гранти. URL http://te-rada.org/?id=306 4. Пошук джерел фінансування для наукових проектів. URL http://www.prgrf.com/science-grants-donors/
Уніфікований додаток: Національний університет «Львівська політехніка» забезпечує реалізацію права осіб з інвалідністю на здобуття вищої освіти. Інклюзивні освітні послуги надає Служба доступності до можливостей навчання «Без обмежень», метою діяльності якої є забезпечення постійного індивідуального супроводу навчального процесу студентів з інвалідністю та хронічними захворюваннями. Важливим інструментом імплементації інклюзивної освітньої політики в Університеті є Програма підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників та навчально-допоміжного персоналу у сфері соціальної інклюзії та інклюзивної освіти. Звертатися за адресою: вул. Карпінського, 2/4, І-й н.к., кімн. 112 E-mail: nolimits@lpnu.ua Websites: https://lpnu.ua/nolimits https://lpnu.ua/integration
Академічна доброчесність: Політика щодо академічної доброчесності учасників освітнього процесу формується на основі дотримання принципів академічної доброчесності з урахуванням норм «Положення про академічну доброчесність у Національному університеті «Львівська політехніка» (затверджене вченою радою університету від 20.06.2017 р., протокол № 35).