Організація туризму (Основи туризмознавства) (курсова робота)

Спеціальність: Туризм
Код дисципліни: 6.242.00.O.002
Кількість кредитів: 2.00
Кафедра: Туризм
Лектор: Теодорович Л.В. – к.геогр.н. , доцент
Семестр: 1 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання: Головна мета курсової роботи полягає у: - систематизації та закріпленні знань про основні види туристичної діяльності; - відображенні досліджень конкретних питань сфери обслуговування туристів,розвитку вмінь застосування на практиці набутих теоретичних знань; - формуванні та розвитку наукового мислення; - розвитку вмінь ведення самостійних досліджень, спостережень та аналізу діяльності підприємств туристичної галузі; - виробленні навичок оформлення науково-дослідної роботи; - розробці типових турів туристичного підприємства.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: Організація туризму (Основи туризмознавства), Географія туризму і туристичне країнознавство; Краєзнавство; Організація туризму (Організація туристичних подорожей та екскурсійної діяльності)
Короткий зміст навчальної програми: Робота включає такі розділи: 1) Вступ в якому обґрунтовується актуальність теми, її наукове та практичне значення; аргументується вибір предмету (об’єкту) дослідження; визначається мета та конкретні завдання дослідження у відповідності до обраної теми; окреслюється структуракурсової роботи. 2) у першому розділі подається загальна характеристика туристичного підприємства. 3) у другому розділі - визначаються дії туристичного підприємства в процесі формування нового туристичного маршруту з оформленням всієї необхідної технологічної документації. 4) у третьому розділі визначаються особливості технологій в процесі реалізації за різними каналами збуту розробленого туру з оформленням відповідної технологічної документації. 5) висновки - у стислій формі викладаються основні положення, а також стисло рекомендації та пропозиції наукового та практичного характеру щодо подальшого вдосконалення досліджуваного напряму, що були запропоновані у третьому розділі.
Методи та критерії оцінювання: залік
Рекомендована література: 1. Кифяк В. Ф. Організація туристичної діяльності в Україні / В. Ф. Кифяк– Чернівці: Зелена Буковина, 2003. – 312 с. 2. Куроченко І.О. Туризм. Організаційні засади. Інформація. Ін форм.-метод. Довідник. К.: Вид. Європ. ун-ту., 2005 – 200с. 3. Михайліченко Г.І. Практика організації туристичних подорожей: Навч. Пос./ Г.І. Михайліченко– К.: Київ. Нац.-торг. Ун-т, 2003. – 156с. 4. Сокол Т. Г. Організація туристичної діяльності в Україні: Навч. посіб./ Т. Г. Сокол – К.: Рокор, 2001. – 200 с. 5. Сокол Т. Г. Основи туризмознавства: Навч. посіб./ Т. Г. Сокол. – К.: РедЛайн, 1999. – 77 с. 6. Агафонова Л.Г., Агафонова О.Є. Туризм, готельний та ресторанний бізнес: Ціноутворення, конкуренція, державне регулювання. Навч. пос./ Л.Г. Агафонова, О.Є. Агафонова– К.: Знання України, 2002. – 358 с.

Організація туризму (Основи туризмознавства)

Спеціальність: Туризм
Код дисципліни: 6.242.00.O.001
Кількість кредитів: 6.00
Кафедра: Туризм
Лектор: Доц. Теодорович Л.В.
Семестр: 1 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання: • Володіння достатніми знаннями в галузях, пов’язаних з туристичною діяльністю, що дасть можливість критично аналізувати ситуацію в туристичній сфері та визначати ключові тенденції розвитку туризму; • Розуміння інструментів та стратегій, що мають відношення до діагностування та аналізу стану розвитку туризму на рівні, що дозволить працевлаштування за фахом, здатність ефективно використовувати на практиці теоретичні знання при формуванні та реалізації туристичних послуг; • Здатність демонструвати знання і розуміння принципів, що лежать в основі туризмознавства
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: Історія туризму, Правове регулювання туристичної галузі, Аналіз діяльності туристичних підприємств, Організація туризму (Туроперейтинг).
Короткий зміст навчальної програми: Туризм як наукова і практична категорія, туристична індустрія, туристичний продукт як результат агентсько-операторського виробництва.
Методи та критерії оцінювання: Поточний контроль (40 %) – практичні заняття, усні опитування, контрольні роботи Підсумковий контроль (60%) – екзамен (письмова та усна компонента)
Рекомендована література: 1. Кифяк В. Ф. Організація туристичної діяльності в Україні / Кифяк В. Ф. – Чернівці: Зелена Буковина, 2003. – 312 с. 2. Сокол Т. Г. Основи туризмознавства: Навч. посіб./ Сокол Т. Г.- К.: РедЛайн, 1999. – 77 с. 3. Організація туризму: навч. посібн. / за заг. ред. В.Я. Брича. – Тернопіль: ТНЕУ, 2014. – 448 с. 4. Віртуальне навчальне середовище НУ «Львівська політехніка»: Електронний навчально-методичний комплекс навчальної дисципліни «Організація туризму (Основи туризмознавства)» (http://vns.lp.edu.ua/enrol/users.php?id=13675) для студентів базового напряму підготовки 6.140103 «Туризм» (укладач: Божук Т.І.; реєстр. номер Е41-291-47/2016 від 18.04.2016 р.). 5. Організація туризму (Основи туризмознавства): методичні вказівки до виконання практичних робіт для студентів напряму "Туризм" денної та заочної форм навчання» / укл. Т.І. Божук. – рукопис.