Інвестиції в туризмі

Спеціальність: Туризм
Код дисципліни: 6.242.00.O.070
Кількість кредитів: 4.00
Кафедра: Туризм
Лектор: д.е.н., проф. Теребух А.А.
Семестр: 7 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання: датність розв’язувати спеціалізовані задачі та практичні проблеми під час професійної діяльності у галузі туризму або у процесі навчання, що передбачає застосування теорій та методів туризмознавства і характеризуються комплексністю та невизначеністю умов. Здатність навчатися, сприймати набуті знання в предметній області та інтегрувати їх із уже наявними. Уміння працювати у міжнародному контексті. Набуття гнучкого мислення, відкритість до застосування знань та компетентностей в широкому діапазоні можливих місць роботи в сфері туристичного обслуговування та у повсякденному житті. Уміння розв’язувати поставлені задачі та приймати відповідні обґрунтовані рішення. Уміння адаптуватися та працювати в нових ситуаціях.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: Маркетинг в туризмі, Економіка підприємств туристичної галузі, Менеджмент в туризмі
Короткий зміст навчальної програми: Теоретичні засади інвестиційної діяльності в туризмі. Управління реальними інвестиціями підприємства. Оцінка ефективності інвестиційних проектів. Управління інвестиційною діяльністю підприємства. Інвестиційний ринок туристичних послуг, оцінка та прогнозування його розвитку. Інвестиційна привабливість підприємства туристичної сфери. Правила прийняття інвестиційних рішень. Управління інвестиційною програмою розвитку підприємства туристичної сфери. Інвестиційна стратегія туристичного підприємства. Методичний інструментарій інвестиційного менеджменту
Методи та критерії оцінювання: • Поточний контроль (40 %) — практичні заняття, усне опитування, контрольна робота • Підсумковий контроль (60%) — іспит (екзамен)
Рекомендована література: 1. Бирман Г., Шмидт С. Экономический анализ инвестиционных проектов: Пер. с англ. – М.: Банки и биржи: ЮНИТИ, 2007. – 360 с. 2. Бланк И.А. Основы инвестиционного менеджмента: В 2 т. – К.: Ника-Центр: Эльга, 2008. – 387 с. 3. Мертенс А.В. Инвестиции. – К.: Киев. инвестиц. агенство, 2007. – 648 с.