Professional Practical Training

Major: Tourism
Code of subject: 7.242.02.O.020
Credits: 9.00
Department: Tourism
Lecturer: Doctor of Economic Sciences, professor Terebuch A.A
Semester: 3 семестр
Mode of study: денна
Learning outcomes: Securing, deepening the theoretical knowledge acquired during classroom and independent study of basic disciplines applying acquired knowledge and skills in practice; business communication skills of tourism industry employees and customers, the study of psychological and ethical features of business communication; understanding of the management and production processes in tourism business; review of manufacturing logistics and organizational and functional structure of management of recreational and travel enterprises study of advertising and information support and communications.
Required prior and related subjects: Organization of Tourism industry (Organization of Excursions), Organization of Tourism industry (Organization of Travels), Fundamentals of Tourism Studies, Geography of Tourism
Summary of the subject: General characteristics of the enterprise. Organizational activity of the tourist enterprise. Management activity at the tourism industry enterprise. Peculiarities of personnel policy. Characteristics of the economic condition of the enterprise. Evaluation of marketing policy and analysis of advertising activity of the enterprise. Development of recommendations for improvement of enterprise activity.
Assessment methods and criteria: The final control (100%) is a credit
Recommended books: 1. Архіпов В.В. Організація ресторанного господарства: Навчальний посібник. – К.: Центр учбової літератури, 2007. – 280 с. 2. Ильина Е.Н. Туроперейтинг: организация деятельности: Учебник. М.: Финансы и статистика, 2000. 256 с. 3. Любіцева О.О. Методика розробки турів. Навчальний посібник. К.: «Альтерпрес», 2003. 104 с. 4. Мальська М. Основи туристичного бізнесу: Навчальний посібник / Мальська М., Худо В., Цибух В. Львів: Вид. центр. ЛНУ, 2003. – 295 с. 5. Сокол Т.Г. Організація туристичної діяльності в Україні: Навчальний посібник. – К.: Інс5итут туризму ФПУ, 2002. – 256 с. 6. Роглєв Х.Й. Основи готельного менеджменту: Навч. посіб. – К.: Кондор, 2005. – 408 с. 7. Чорненька Н.В. Організація туристичної індустрії: Навчальний посібник – Київ : Атіка, 2006 . – 264 с. 8. Методичні вказівки. Методичні вказівки до проходження виробничої практики для студентів другого (магістерського) рівня вищої освіти освітньо-професійного рівня «Туризмознавство» зі спеціальності 242 «Туризм» / Укл.: А.А. Теребух, Ю.Ю. Стадницька, М.І. Габа – Львів: Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2018. – 22 с.