Навчально-дослідницька практика

Спеціальність: Облік і оподаткування (освітньо-наукова програма)
Код дисципліни: 7.071.00.O.013
Кількість кредитів: 7.50
Кафедра: Обліку та аналізу
Лектор: д.е.н., професор Скаско О.І.
Семестр: 3 семестр
Форма навчання: денна
Мета вивчення дисципліни: Реалізація поглибленої експериментально-дослідної компоненти у студентів щодо знань про методи перевірки теоретичних положень у наукових дослідженнях у сфері обліку, формування системних знань щодо основ підготовки наукових праць та презентацій наукових доповідей.
Завдання: Вивчення навчальної дисципліни передбачає формування у здобувачів освіти компетентностей: інтегральних: - здатність ефективно вирішувати складні задачі в сфері обліку та оподаткування з використанням сучасних технічних засобів і новітніх методик та формування потенціалу особистого наукового й фахового вдосконалення в руслі глобальних тенденцій розвитку європейських та світових цінностей; загальних: - вміння працювати з науковою літературою, шукати, оцінювати і зберігати наукові дані, критично оцінювати отриману інформацію.
Результати навчання: У результаті проходження практики студент повинен: - поглибити теоретичні знання, здобуті під час навчання; - оволодіти видами наукових досліджень та наукових продуктів; - вивчити форми звітності при науковому дослідженні; - знати критерії та цінності наукової діяльності; - оволодіти порядком написання, оформлення та захисту дипломних магістерських робіт; - знати основні етапи навчання в аспірантурі та послідовність виконання дисертаційних робіт; - набути навиків аргументовувати точки зору щодо застосування тих чи інших методів і прийомів; - уміти застосувати на практиці інтелектуальний потенціал щодо методології та методів реалізації наукових публікацій; - оволодіти методикою виконання магістерських кваліфікаційних робіт.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: - пререквізити: Спецкурс з наукових досліджень спеціальності; Наукові дослідження та семінари за їх тематикою
Короткий зміст навчальної програми: 1. Освітня діяльність кафедри як бази практики. 2. Наукова діяльність кафедри як бази практики. 3. Навчальні та наукові видання викладачів кафедри як бази практики. 4. Міжнародна співпраця кафедри як бази практики.
Опис: Лекційні заняття (не передбачені ОНП)
Методи та критерії оцінювання: Захист звітів.
Критерії оцінювання результатів навчання: Проходження практики та формування звіту - 70 балів, захист практики - 30 балів.
Порядок та критерії виставляння балів та оцінок: Залік за результатами проходження практики та захисту звіту з практики проводиться, виходячи з сумарної максимальної оцінки – 100 балів, з яких, 40балів відповідає оцінці керівника від кафедри за таким алгоритмом: - оцінка «відмінно» - 40 балів; - оцінка «добре» - 30 балів; - оцінка «задовільно» - 20 балів. 60 балів – це найбільша оцінка, яку може виставити комісія за таким розподілом: 30 балів за якість виконання звіту про практику, а саме, - дотримання структури звіту та змісту кожного розділу – 7-10 балів; - повнота і глибина аналізу організаційної діяльності з посиланнями на фактичну інформацію–10-15 балів; - обґрунтування шляхів розвитку кафедри, підвищення її рейтингу в межах оцінки усіх кафедр НУ «Львівська політехніка» - 5 - 10 балів; - дотримання вимог до оформлення звіту, зокрема, наявність посилань на використані джерела інформації – 3- 5 балів. 30 балів за рівень захисту звіту, а саме, - рівень володіння інформацією, наведеної в звіті, - 10-15 балів; - обґрунтування відповідності інформації, зібраної для звіту - 10-15 балів. При наявності недоліків у змісті, структурі або оформленні звіту про практику, недостатньому рівні захисту звіту, тощо наведені вище бали зменшуються згідно з експертною оцінкою комісії, яка приймає звіти.
Рекомендована література: Про вищу освіту : Закон України від 01.07.2014 р. №1556-VII. Про наукову і науково-технічну діяльність : Закон України від 26.11.2015 р. № 848-VIII. Положення про оцінювання робо-ти науково-педагогічних праців-ників кафедри та визначення їхніх рейтингів / В.А. Павлиш, О.Р. Давидчак, Л.В. Жук, А.Г. Загородній, Г.М. Лисяк, О.Ю. Лозинський, Л.М. Пилипенко, В.М. Свірідов, Д.В. Федасюк. – Львів: Національний університет «Львівська політехніка», 2015. Звіт про наукову роботу кафедри обліку та аналізу Національного університету «Львівська політехніка» за ….. рік. Про затвердження рейтингу випускових кафедр Національного університету «Львівська політехніка». Кафедра обліку та аналізу Львівської політехніки: 2002-2017 / Укл. : І.Й. Яремко, А.Г. Загородній, Г.І. Кіндрацька, З.О. Коваль, Ю.І. Кулиняк, Л.М. Пилипенко. – Львів : ЗУКЦ, 2017. – 228 с.
Уніфікований додаток: Національний університет «Львівська політехніка» забезпечує реалізацію права осіб з інвалідністю на здобуття вищої освіти. Інклюзивні освітні послуги надає Служба доступності до можливостей навчання «Без обмежень», метою діяльності якої є забезпечення постійного індивідуального супроводу навчального процесу студентів з інвалідністю та хронічними захворюваннями. Важливим інструментом імплементації інклюзивної освітньої політики в Університеті є Програма підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників та навчально-допоміжного персоналу у сфері соціальної інклюзії та інклюзивної освіти. Звертатися за адресою: вул. Карпінського, 2/4, І-й н.к., кімн. 112 E-mail: nolimits@lpnu.ua Websites: https://lpnu.ua/nolimits https://lpnu.ua/integration
Академічна доброчесність: Політика щодо академічної доброчесності учасників освітнього процесу формується на основі дотримання принципів академічної доброчесності з урахуванням норм «Положення про академічну доброчесність у Національному університеті «Львівська політехніка» (затверджене вченою радою університету від 20.06.2017 р., протокол № 35).