Практикум з підготовки наукових публікацій, матеріалів конференцій та презентацій наукових доповідей

Спеціальність: Облік і оподаткування (освітньо-наукова програма)
Код дисципліни: 7.071.00.O.012
Кількість кредитів: 4.50
Кафедра: Обліку та аналізу
Лектор: д.е.н., професор Скаско О.І.
Семестр: 3 семестр
Форма навчання: денна
Мета вивчення дисципліни: Метою викладання дисципліни є формування у майбутніх фахівців системних знань з концептуальних основ підготовки наукових публікацій, матеріалів конференцій та презентацій наукових доповідей.
Завдання: Вивчення навчальної дисципліни передбачає формування у здобувачів освіти компетентностей: інтегральних: - здатність ефективно вирішувати складні задачі в сфері обліку та оподаткування з використанням сучасних технічних засобів і новітніх методик та формування потенціалу особистого наукового й фахового вдосконалення в руслі глобальних тенденцій розвитку європейських та світових цінностей; загальних: - вміння створювати наукові тексти (складати плани, писати анотації, реферати, тези, конспекти, доповіді, статті та звіти); - навички організування та проведення наукового експерименту.
Результати навчання: У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен: - оволодіти системними знаннями щодо видів, основ підготовки наукових праць та презентацій наукових доповідей; - володіти інструментарієм написання наукових праць та вміти його застосувати в практичній роботі науковця; - вміти створювати наукові тексти (складати плани, писати анотації, реферати, тези, конспекти, доповіді, статті та звіти); - вміти організовувати та проводити науковий експеримент.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: - пререквізити: Методологія та організація наукових досліджень в обліку й аудиті
Короткий зміст навчальної програми: Метою викладання дисципліни є формування у майбутніх фахівців системних знань з концептуальних основ підготовки наукових публікацій, матеріалів конференцій та презентацій наукових доповідей
Опис: Лекційні заняття (не передбачені ОНП)
Методи та критерії оцінювання: Поточний контроль проводиться у формі усного експрес-опитування, підготовки лабораторної роботи, виступів та презентацій (100%).
Критерії оцінювання результатів навчання: Опублікування статті -60.Презентація (виступ) наукової доповіді -40.
Порядок та критерії виставляння балів та оцінок: Порядок та критерії виставляння балів та оцінок: Оцінювання знань студентів з дисципліни «Практикум з підготовки наукових публікацій, матеріалів конференцій та презентацій наукових доповідей» проводиться відповідно до робочої навчальної програми у вигляді поточного контролю знань студентів та заліку. Поточний контроль знань студентів може проводитися за такими формами: а) під час практичних занять: - мультимедійне представлення матеріалів доповіді; - оцінка матеріалів доповіді; б) за результатами виконання завдань самостійного опрацювання: - оцінка виконання домашніх завдань під час заняття; - обговорення матеріалів доповідей з поставленого проблемного питання, проведення дискусій, підведення резюме з даного питання під час заняття. Максимальна кількість балів (100 балів) при оцінюванні знань студентів під час практичного заняття виставляється за такими критеріями: - опублікування спільно з науковим керівником статті – за цікаву тематику і змістовну статтю за темою магістерської роботи; - за висвітлення наукової проблеми і доповіді на занятті.
Рекомендована література: ДСТУ 3008-95 «Документація. Звіти у сфері науки і техніки. Структура і правила оформлення». Розробник: Український інститут науково-технічної і економічної інформації; Технічний комітет стандартизації «Інформація і документація» (ТК 144), затверджено наказом ДП «УкрНДНЦ» від 22 червня 2015 р. № 61. Сурмін Ю. Наукові тексти: специфіка, підготовка та презентація: навч.-метод. Посіб. – К.: НАДУ, 2008. – 184 с. Черній A. M. Дисертація як кваліфікаційна наукова праця: посібник / A. M. Черній – [2-ге видання]. – К.: Арістей, 2010. – 232 с.
Уніфікований додаток: Національний університет «Львівська політехніка» забезпечує реалізацію права осіб з інвалідністю на здобуття вищої освіти. Інклюзивні освітні послуги надає Служба доступності до можливостей навчання «Без обмежень», метою діяльності якої є забезпечення постійного індивідуального супроводу навчального процесу студентів з інвалідністю та хронічними захворюваннями. Важливим інструментом імплементації інклюзивної освітньої політики в Університеті є Програма підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників та навчально-допоміжного персоналу у сфері соціальної інклюзії та інклюзивної освіти. Звертатися за адресою: вул. Карпінського, 2/4, І-й н.к., кімн. 112 E-mail: nolimits@lpnu.ua Websites: https://lpnu.ua/nolimits https://lpnu.ua/integration
Академічна доброчесність: Політика щодо академічної доброчесності учасників освітнього процесу формується на основі дотримання принципів академічної доброчесності з урахуванням норм «Положення про академічну доброчесність у Національному університеті «Львівська політехніка» (затверджене вченою радою університету від 20.06.2017 р., протокол № 35).